Hva kan en gjøre på Svalbard?

10 fantastiske opplevelser på Svalbard
 1. Se isbjørner der de hører hjemme.
 2. Opplev midnattssolen eller polarnatten.
 3. Prøv deg på hundekjøring.
 4. Besøk menneskehetens «næringsplan b»
 5. Opplev Svalbard med båt.
 6. Smak på søte fristelser på verdens nordligste sjokoladefabrikk.
 7. Dra på oppdagelsesferd med snøscooter.
 8. Besøk en spøkelsesby.

Hva bør man ha med seg til Svalbard?

Bekledning
 • Varm lue.
 • Skjerf/buff i ull.
 • Hansker/votter.
 • Ullundertøy og ullsokker.
 • Tykk ullgenser.
 • Varm og vindtett ytterbekledning.
 • Vanlige klær til fritidsbruk i byen.
 • Tøfler eller lette innesko da man ikke bruker sko inne på hotellet.

Hva kan man gjøre på Svalbard om sommeren?

Om sommeren kommer mange for å oppleve naturen enten til fots eller med båt, eller begge deler. Tilbudet av organiserte aktiviteter er stort, fra enkle fotturer til tøffere fjellturer, fra leting etter fossiler til fotojakt på fugl eller hval, eller en tur på fjorden i kajakk eller i én av de mange sightseeingbåtene.

Hva kan en gjøre på Svalbard? – Related Questions

Hva er billig å kjøpe på Svalbard?

Alt i alt er prisnivået på hotell- og restauranttjenester noe lavere på Svalbard. Hotelltjenester koster det samme som på fastlandet. Servering av øl, vin og brennevin er billigere i Longyearbyen, mens restauranttjenester ellers koster omtrent det samme som på fastlandet.

Hvor mye koster det å reise til Svalbard?

For en tur til Svalbard med fire overnattinger må du regne med å betale fra 10.000 kr og oppover for to personer. Det er høy standard på alle hotellene på Svalbard og du kan være helt sikker på at du aldri kommer til å mangle noe.

Er det sommer på Svalbard?

Årets sommer er den varmeste noensinne registrert på Svalbard. Ikke siden vi startet med systematiske temperaturmålinger på Svalbard i 1899 har det vært så varmt på øygruppen som i sommer.

Når er det snø på Svalbard?

Snøsmeltingen på Svalbard starter typisk mellom slutten av mai og utgangen av juni. Hvor store områder som blir helt snøfri varierer fra sommer til sommer, men ulike observasjoner viser at smeltingen nå starter tidligere enn før og at større områder blir snøfrie.

Hvor kaldt kan det bli på Svalbard?

–7 °C på Bjørnøya til –15 °C eller litt lavere i indre fjordstrøk på Spitsbergen. Det er trolig midler på ca. –20 °C i områdene lengst nordøst; her mangler pålitelige data. Lavest målte minimum er –32 °C på Bjørnøya, og mellom –40 og –45 °C på Spitsbergen, med –46 °C på Svalbard lufthavn, målt først i mars, som rekord.

Hvem flyr til Svalbard?

Fly til Svalbard. SAS flyr til Longyearbyen/Svalbard i Norge fra/via Oslo, København og Stockholm (ruteavhengig). Vi flyr fra alle våre destinasjoner i Europa, USA (Boston, Chicago, Los Angeles, Miami, New York, San Francisco og Washington D.C.), Canada (Toronto) og Asia (Tokyo, Shanghai og Beijing).

Hvordan er det å bo på Svalbard?

Ulempen ved å bo på Svalbard er den lange avstanden til familien på fastlandet, spesielt når man trenger barnevakt. Fordelen er den fantastiske muligheten man har til naturopplevelser og friluftsliv. Men det er særlig det yrende kulturlivet og samværet i samfunnet som gjør at man blir.

Kan man reise til Svalbard uten pass?

Schengenborgere og nordiske statsborgere: Borgere av Schengen-land og nordiske statsborgere skal vise pass eller nasjonalt ID-kort ved reise til og fra Svalbard.

Hvor lang flytur til Svalbard?

3 timer og 15 minutter.

Er det taxfree på Svalbard?

Svalbard er avgiftsfri sone, ergo får du alt du handler her til taxfree-priser. I Longyearbyens mange sportsforretninger kan du gjøre røverkjøp på utendørsklær og utstyr, og i tillegg er alkohol og tobakk rimelig i forhold til fastlandet.

Hvor lang tid tok reisen fra Svalbard til Oslo?

Hvor langt er det fra Oslo til Svalbard? Retur oslo svalbard: Ikke tilgjengelig.

G. hastighet: km/h.

km/h flytid:
900 2 timer, 15 min.
1000 2 timer, 1 min.
1100 1 time, 50 min.

Kan man ta båt til Svalbard?

Svalbard ligger mellom Fastlands-Norge og Nordpolen, men det er ganske enkelt å reise hit. Du kan velge mellom en rekke ekspedisjonscruise til Svalbard med Hurtigruten. Du vil stort sett reise til Longyearbyen, og herfra dra på en 6–10-dagers sjøreise.

Hva skjer hvis man dør på Svalbard?

– Det er ikke heldig å begrave folk her, for permafrosten presser de døde opp igjen. Derfor begraver vi ikke kropper her. Omkomne sendes tilbake til sin hjemkommune. Et alternativ er selvsagt kremering. de fastboende kan søke om å sette ned urner, men det er ikke mange som søker.

Er det biler på Svalbard?

Bilene på Svalbard ruller rundt på såkalte svalbardskilt, det vil si anleggsskilt som er svarte med gule tall. Det kjøres jo i prinsippet på anleggsveier. Biltyverier hører til sjeldenhetene i Longyearbyen. Få låser kjøretøyet og langt fra alle drar ut bilnøkkelen.

Er det trygt å reise til Svalbard?

Svalbard er et trygt reisemål for alle som bruker Longyearbyen som base og som utforsker villmarka på organiserte turer med en kvalifisert guide. Guidene er opplært i sikker ferdsel og har med seg alt av nødvendig utstyr for å ta vare på gjestene.

Hvem kan bære våpen på Svalbard?

På grunn av isbjørnfaren på Svalbard skal alle som beveger seg utenfor bosettingene ha egnede midler til skremming av isbjørn. Sysselmesteren anbefaler også å ha med skytevåpen. Saksbehandlingstiden for alle typer våpensøknader er inntil åtte uker. Det er forbudt å bære ladd våpen innenfor bosettingen i Longyearbyen.

Leave a Comment