Hva heter karakterene i Mummitrollet?

I Mummidalen/Rollefigurer

Hva heter de forskjellige i Mummidalen?

Her blir du bedre kjent med Mummitrollet, Lille My og resten av innbyggerne i Mummidalen.
  • Mummitrollet.
  • Mummimamma.
  • Snorkfrøken.
  • Lille My.
  • Snusmumrikken.
  • Mummipappa.
  • Stinky.
  • Mymlen.

Hva slags dyr er Sniff?

Sniff
Biografi
Kjønn Mann
Art Halvt fjomsedyr halvt såsdyr
Øyenfarge Brun

Hva heter karakterene i Mummitrollet? – Related Questions

Hvor høy er Lille My?

Hadeland Glassverk Lille My Glassfigur
Merke HADELAND GLASSVERK
Vedlikehold Tørkes av med en våt eller tørr klut ved behov.
EAN 7026581012327
Høyde (mm) 50.00
Bredde (mm) 167.00

Hva sier Lille My?

«Jeg er bare glad eller sint», sier Lille My. Det røde håret hennes er alltid satt opp midt på hodet, og hun bruker en illrød kjole. Det kler temperamentet hennes. Når det virkelig gjelder er Lille My både lojal og modig.

Hva er en dyregruppe?

En gruppe eller et taxon i den biologiske systematikken består av én eller flere biologiske arter. Eksempler på grupper er pattedyr, krypdyr, virveldyr, frøplanter osv. Også en enkelt art – for eksempel mennesket – kan betegnes som gruppe.

Hvor mange dyr er det?

Dyr
Dyreriket
Norsk(e) navn: dyreriket, flercellede dyr, dyr
Hører til: Opisthokonta, eukaryoter, liv
Antall arter: 7,77 millioner (±958 000)
Habitat: utallige miljøer

Ville dyr i Norge?

Bjørn, gaupe, ulv, rev, oter, mår, røyskatt og snømus har nådd en vid utbredelse over hele landet og har ofte opptrådt i stort antall. Men tallet på de større av disse rovdyrene er, dels ved menneskenes inngripen, dels ved naturforholdenes endring, meget begrenset.

Hvem bor i Mummihuset?

I Mummihuset bor mummifamilien med Mummitrollet, Mummipappa, og Mummimamma. Huset rommer også Mummitrollets kjæreste Snorkfrøken, hennes bror Snorken og vennene Sniff, Snusmumrikken, Lille My og flere.

Hvor bor Hufsa?

Hufsa
Biografi
Øyenfarge Svart
Kjennetegn Lilla farge, stor kropp og nese
Bosted Mummidalen

Når døde Tove Jansson?

27. juni 2001
Tove Jansson / Dødsdato

Hva heter Mammaen til Lille My?

Mammaen hennes er Mymlen, og hennes eldre søster heter også Mymlen, men er kjent som “den yngre”. Lille My er den minste av alle, og også den villeste. Hun har både fullblodssøsken som hennes søster, og halvsøsken sånn som Snusmumrikken.

Hvor gammel er Snusmumrikken?

Etter kometen passerte, gjorde Snusmumrikken sitt livs avgjørelse: han skulle tilbringe sommerperioden i Mummidalen, mens vinterperioden i sørlige strøk. Utover det fortalte, vil det ikke være så mye om hans biografi, hans alder er helt ukjent, og han skjuler for det meste sine indre identiteter.

Hva heter søsteren til Mummi?

Hun er storesøster til Lille My og datteren til Mymlen. Senere i bøkene blir Mymlens datter bare kjent soeldrlen. Hun opptrer i Farlig midtsommer, Trollvinter (men bare som en sovende karakter), og med en større rolle i Sent i november.

Hva heter den skumle Isdronningen som alle i Mummidalen er redd for?

Når alle i Mummihuset sover flytter han på møbler og bærer ned alle mulige ting fra loftet, til og med skrot. Hattifnattene er ikke de beste lytterne, faktisk så hører de aldri etter hva andre sier.

Hvem er moren til Snusmumrikken?

Han er sønn av Mymlen og Jukseren og er også halvbroren til bl. a. Lille My. Snusmumrikken bruker noen gamle, grønne klær og en bredbremmet hatt som han har hatt siden fødselen.

Hvem er Ninni i Mummidalen?

En av den finske forfatteren Tove Janssons mange fortellinger fra Mummidalen handler om et usynlig barn. Den vesle jenta heter Ninni, og har blitt usynlig fordi ingen var glad i henne, og fordi voksne mennesker oppførte seg skremmende mot henne.

Hvor mange Mummikrus finnes det?

Det finnes i dag mer enn 100 ulike Mummikopper, og Tove Slotte har designet de aller fleste.

Hva er den dyreste mummikopp?

Motivene på koppene er hentet fra Tove Janssons fortellinger, og kommer i en rekke ulike utførelser. Dyreste mummikoppen ble solgt på auksjon 2018 for 84 900 svenske kroner, “Fazerkoppen” ble kjøpt av Ellen Marie fra Oslo som skal samle alle mummikopper.

Leave a Comment