Hva heter den lilla blomsten?

Lilla blomster
 • Skogstorkenebb Geranium sylvaticum.
 • Knollerteknapp Lathyrus linifolius.
 • Bakkemynte Acinos arvensis. Dandy.
 • Jonsokkoll Ajuga pyramidalis.
 • Blåkoll Prunella vulgaris.
 • Fuglevikke Vicia cracca.
 • Setermjelt Astragalus alpinus.
 • Blåmjelt Astragalus norvegicus.

Hvordan finne ut hvilken blomst?

Appen Artsorakelet er utviklet av Artsdatabanken. Brukeren kan sjekke blomster– eller dyrearten ved å søke med et bilde, får vi opplyst fra Artsdatabanken. Appen er spesialisert til norsk natur og har et bildebibliotek på 1,1 millioner bilder.

Hvor mange grader tåler Campanula?

Karpatklokke– Campanula carpatica- 10-30 cm høy liten tue med blå, lilla eller hvite blomster. Tåler godt et par kuldegrader.

Hva heter den lilla blomsten? – Related Questions

Hvilke vårblomster tåler noen kuldegrader?

Viola, påskeliljer og andre løkblomster, tusenfryd, juleroser (Hellborus) og vårlyng er noen tøffinger og er de eneste blomstene som tåler noen kuldegrader. Plantene tåler godt vårens skiftende temperatur, til og med ned til -5°C, avhengig av hvor godt de er herdet.

Hvilke blomster står hele sommeren?

Sommerens blomster
 • Pelargonia. Tåler tørke, blomstrer flittig, mange sorter og farger.
 • Margeritt. Blomstrer hele sommeren.
 • Lobelia. Hengende eller kantplante, begge passer fint i potte og henger over kanten med mange små blå, hvite eller lilla blomster.
 • Bacopa.
 • Fuksia.
 • Spansk margeritt.
 • Lavendel.
 • Petunia.

Hvor lav temperatur tåler sommerblomster?

Ta inn sommerblomstene

Noen planter, som stemor, ranunkler og løkblomster tåler fint en frostnatt. Men andre sommerblomster som pelargonier og spanske margeritter – de liker dårlig å stå ute i kald nordavind og temperaturer under 5 grader. Helst vil de ha stabilt over 10 grader.

Hvor lav temperatur tåler planter?

Mange planter dør av frostskader hvis temperaturen blir lavere enn – 1 – -5 oC, mens de første vårplantene tåler godt slike temperaturer. Følsomheten for frost varierer med årstiden, og plantene er minst følsomme for frost vår og høst. Bartrær som er herdet tåler 30-40 kuldegrader uten å ta skade.

Hvor mange grader tåler eføy?

Pleieråd for eføy

For deg som har din eføy innomhus, er temperaturen passe i sommerhalvåret, mens den gjerne vil stå svalere om vinteren – da rundt ca. 10 °C.

Kan perleblomst stå inne?

Perleblomster holder lenge innendørs

Sammenlignet med andre løkplanter, er perleblomsten ganske blomsterrik. Ellers er den som løkplanter flest i den forstand at den trives best utendørs. Velger du imidlertid å ha den inne, så er den en av de som blomstrer lengst og holder seg best i stuetemperatur.

Er perleblomst flerårig?

Perleblomst eller Muscari, er en flerårig løkplante som blomstrer tidlig i hagen. Det mest iøynefallende er den gnistrende blåfargen på de runde perleformede blomstene, derav navnet perleblomst. Muscari fås også i en helt herlig hvit variant, men løken er dyrere og kommer i salg litt senere.

Hvor lenge står perleblomst?

De er små, yndige og står relativt lenge til vårblomster å være. Og, de du kjøper nå kan du plante ut i hagen til våren så kommer de igjen i alle år fremover! Slik steller du perleblomster inne: – Perleblomstene trives best med mye lys og lite vann.

Er perleblomst giftig?

Perleblom (Muscari sp.) er lite farlege planter og vi forventar ikkje symptom om du tek ein liten smak.

Hva er den giftigste Blomsten i Norge?

Selsnepe, anses å være den giftigste planten vi kjenner til i Norge i følge helsenorge.no. Planten blomstrer i juli-august, kan bli 50-130 cm høy og har hvite eller lyserosa blomster som sitter sammen i skjermform. Hele planten er svært giftig, men det er spesielt mye giftstoffer i i roten og nedre del av stilk.

Hvor lenge blomstrer perleblomst?

Perleblomst knallblå, Muscari armeniacum – 20 stk flerårig blomsterløk, staude H6
Art/type Muscari/Muscari armeniacum
Høyde 10 cm
Blomstringstid april
Farge blå
Vinterherdighet H6

Hvor giftig er julerose?

Julerose er en giftig plante som kan føre til forgiftning selv ved små inntak. Kontakt Giftinformasjonen for råd dersom barnet ditt har smakt på en julerose.

Hva heter verdens giftigste plante?

Supergiftig. Det er to aktive giftstoffer – ricin og RCA – i planten som har det latinske navnet Ricinus communis. Man regner med at bare ett milligram ricin, som finnes i frøene, er nok til å drepe et menneske.

Hva heter Norges giftigste plante?

Selsnepe (også kalt sprengrot) regnes som den giftigste planten vi har her til lands. Det som gjør selsnepe spesielt farlig, er at det ikke finnes motgift. Hele planten er svært giftig, men det er spesielt mye giftstoffer i rot og nedre del av stilk. Selv en liten smak kan føre til en alvorlig forgiftning.

Kan julerose stå ute om vinteren?

Julerose er en liten tøffing og tåler å stå ute selv om det blir 5-6 minusgrader. Den egner seg derfor strålende utenfor døren til jul. Pynter du den med lyslenke og noen kongler får du et vakkert inngangsparti.

Skal julerose ha mye vann?

Stelletips for julerose inne

Sett blomsten svalere om natten om du kan, da vil den blomstre lenge. Juleroser trenger en konstant jevn fuktighet i potten for å tåle inneklimaet bedre. Om du vil ha julerosen som snittblomst, kan du sette den i lunkent vann. Den tåler opp mot tretti/førti grader, og bør få nytt vann ofte.

Leave a Comment