Hva heter de forskjellige i Mummidalen?

Her blir du bedre kjent med Mummitrollet, Lille My og resten av innbyggerne i Mummidalen.
  • Mummitrollet.
  • Mummimamma.
  • Snorkfrøken.
  • Lille My.
  • Snusmumrikken.
  • Mummipappa.
  • Stinky.
  • Mymlen.

Hva heter kjæresten til Mummi?

Mummitrollet er kjæreste med Snorkfrøken, som fremstilles som entydig feminin.

Hva heter søsteren til Mummi?

Hun er storesøster til Lille My og datteren til Mymlen. Senere i bøkene blir Mymlens datter bare kjent soeldrlen. Hun opptrer i Farlig midtsommer, Trollvinter (men bare som en sovende karakter), og med en større rolle i Sent i november.

Hva heter de forskjellige i Mummidalen? – Related Questions

Hva slags dyr er Stinky?

Stinky er skurken i Mummidalen, men han er en veldig hyggelig en. På mummikoppen ser vi en hund som har tatt håndvesken til Mummimamma. Stinky får tak i halen på hunden, noe som gjør at hunden slipper taket i vesken og Mummimamma får den tilbake.

Hvor høy er Lille My?

Hadeland Glassverk Lille My Glassfigur
Merke HADELAND GLASSVERK
Vedlikehold Tørkes av med en våt eller tørr klut ved behov.
EAN 7026581012327
Høyde (mm) 50.00
Bredde (mm) 167.00

Hvor mange Mummikrus finnes det?

Det finnes i dag mer enn 100 ulike Mummikopper, og Tove Slotte har designet de aller fleste.

Er Hufsa snill?

I Mummipappa på eventyr (1950) presenteres Hufsa mer som et tradisjonelt monster enn senere framstillinger der hun portretteres som mildere, men mer ensom og misforstått.

Hva står Lille My for?

Lille My. Lille My er veldig liten, My betyr «det minste som er». Hun kan ta seg en blund i Mummimammas sykurv, så liten er hun, men hun har en personlighet som tar stor plass. Hun sier akkurat hva hun mener, og det kan irritere andre.

Hvordan er Lille My?

Sonja Hagemann karakteriserer Lille My som «en blanding av rakkerunge og fornuftsvesen – blottet for sentimentalitet, men sine venners venn.» Samtidig er hun en pågående og usaklig debattant. Hun har rød kjole, og svarte sko og hansker. I Mummipappa på eventyr fortelles det at Lille My er den yngste av Mymlens 35 barn.

Hvor gammel er Snusmumrikken?

Etter kometen passerte, gjorde Snusmumrikken sitt livs avgjørelse: han skulle tilbringe sommerperioden i Mummidalen, mens vinterperioden i sørlige strøk. Utover det fortalte, vil det ikke være så mye om hans biografi, hans alder er helt ukjent, og han skjuler for det meste sine indre identiteter.

LES OGSÅ  Hva kan man gi i julegave til pappa?

Hvilke mummikopper utgår 2022?

Fiske Mummikopp 2022 fra finske Arabia er årets Mummikopp sommersesongen 2022. Motivet på sesongens Mummikopp er inspirert av Tove Janssons og Lars Janssons illustrasjoner fra 1957–1959 og kombinerer tegninger fra tre av seriene deres gjennom en såkalt collage-teknikk.

Er Mummitrollet japansk?

I Mummidalen (finsk: Muumilaakson tarinoita, japansk: 楽しいムーミン一家, Tanoshii Mūmin Ikka, norsk: Hyggelig Mummifamilie, bedre kjent som Mummitrollet) er en japansk-finsk-nederlandsk tegnefilmserie basert på barnebøkene og tegneseriene om Mummitrollet av Tove Jansson.

Er Mummitrollet norsk?

Mummitrollet er hovedpersonen i den finlandssvenske forfatteren Tove Janssons ni bøker om Mummifamilien, utgitt i årene 1945 til 1970.

Når døde Tove Jansson?

27. juni 2001
Tove Jansson / Dødsdato

Hvilket land kommer Mummi fra?

Mummitrollet og de andre karakterene i universet ble skapt av den finsk-svenske forfatteren Tove Jansson. Den første boken kom i 1945. Den het Småtrollene og den store oversvømmelsen.

Hvem er Ninni i Mummidalen?

En av den finske forfatteren Tove Janssons mange fortellinger fra Mummidalen handler om et usynlig barn. Den vesle jenta heter Ninni, og har blitt usynlig fordi ingen var glad i henne, og fordi voksne mennesker oppførte seg skremmende mot henne.

Hva heter barna til filifjonka?

Filifjonka
Biografi
Kjennetegn Rød kjole og lue, spiss nese, gyllent hår
Bosted Mummidalen
Familie/Venner Filifjonkas tre barn (barn)

Hvem er moren til Snusmumrikken?

Han er sønn av Mymlen og Jukseren og er også halvbroren til bl. a. Lille My. Snusmumrikken bruker noen gamle, grønne klær og en bredbremmet hatt som han har hatt siden fødselen.

Leave a Comment