Hva har dere til raclette?

 • Fastost: Gruyère, emmentaler, comtè, sveitserost og vanlig gulost.
 • Rødkittost: Ridderost, granstubben, taleggio, rød ku, port salut,
 • Blåmuggost: Norzola, gorgonzola, Kraftkar, Selbu Blå,

Hvor er raclette fra?

Raclette en navnet på både en ost og en matrett. Osten er en halvfast ost av kumelk fra fjellområdene mellom Frankrike og Sveits, og matretten er i utgangspunktet basert på å varme opp overflaten på akkurat denne osten, skrape av det som er smeltet og server over poteter, grønnsaker og brød.

Hva betyr raclette?

Ordet raclette kommer fra det franske ordet ”racler” som rett og slett betyr å skrape. I dag trenger du imidlertid et elektrisk raclettejern som settes midt på bordet. Hver gjest har en egen liten stekepanne som de setter inn i raclettejernet med ost på. Kjøp Racletteost, Ridderost eller Port Salut.

Hvordan rengjøre raclette?

Bruk oppvaskmiddel og en oppvaskbørste. Bruk ikke skurende midler, stålull eller ovnsrens. Småpannene og raclette-spaden kan rengjøres i oppvaskmaskinen. Dykk aldri apparatet i vann eller utsett det direkte for vann på annen måte.

Hva har dere til raclette? – Related Questions

Kan man vaske kjøleskap med klorin?

Klorin kan også benyttes til innvendig rengjøring av kjøleskap og frysere. Skyll og tørk flatene svært godt etterpå. Husk: Bland aldri Salmi og klorholdige vaskemidler.

Hvordan få ren grillrist?

Følg disse enkle stegene for å rengjøre grillristen: Hell ca 4 dl eddik og samme mengde vann i en sprayflaske. Spray blandingen under og over grillristene til de er dekket. La det stå i minst 10 minutter. I mellomtiden heller du ut den resterende løsningen og fyller flasken med bare eddik.

Hva bør man vaske kjøleskap med?

Til vask av kjøleskap burde man bruke en mild såpe. Dette er for at såpen ikke skal sette smak på maten eller skade innsiden av kjøleskapet. Vi anbefaler Zalo utblandet i lunkent vann og mikrofiberkluter.

Hvordan vaske Verkstedgulv?

Bruk et syntetisk og PH-nøytralt vaskemiddel, men vær sparsommelig med både såpe og vann. Grønnsåpe, voks, polish eller rengjøringsmidler med slipemiddel skal ikke brukes. Bruk støvsuger eller tørrmopp regelmessig til å fjerne skitt som kan skrape opp gulvet.

Hvordan vaske stekeplaten?

Vaske stekebrett med Jif Skurekrem

Du kan sprute skurekremen direkte på brettet/risten og skrubbe produktet forsiktig inn med en svamp. La det virke i minumum 10 minutter. Skrubb deretter over med svampen igjen (lett fuktig) og skyll til alt smusset er borte.

Hvordan rense maskinen?

Rens vaskemaskin med maskinrens
 1. Tøm vaskemaskinen.
 2. Vask doseringsskuffen og gummiringen i døråpningen.
 3. Fyll posens innhold i hovedvaskkammeret i doseringsskuffen.
 4. Kjør et normalprogram på 90 °C eller 95 °C med tom maskin.

Hvordan rengjøre jern?

Det eneste som trengs er varmt vann, Zalo eller annen oppvasksåpe, stålull, kokosfett samt litt tid.
 1. La panna stå under varmt og rikholdig Zalovann i ca 25 minutter.
 2. Gi jernpanna en grundig skrubb med stålull.
 3. Vask og skyll godt vekk all såpen.
 4. Kok opp vann i panna.
 5. Varm den opp igjen slik at den tørker.

Kan man bruke Zalo i stekepanne?

Å rengjøre stekepanne er ellers ganske enkelt! Grundig håndvask med oppvaskbørste og Zalo løser opp fett og rengjør effektivt.

Skal stekepanner vaskes med zalo?

Stekepanne med teflon må vaskes etter bruk. Vaskes med oppvaskbørste i varmt vann og zalo. Trenger ikke smøres inn med olje etter bruk. Ikke bruk grove vaskesvamper eller stålull.

Kan man bruke Zalo i jernpanne?

Unngå at støpejernet ruster

Flisnes anbefaler alltid god vask i varmt vann og jevnlig innsmøring med matfett slik at ikke jernet blir tørt, for da kan det nemlig ruste. – Du kan gjerne bruke kost og zalo, eller stålull om det sikker godt fast.

Hva skal ikke vaskes i oppvaskmaskin?

Gjenstander i aluminium, tinn, kobber eller messing – Disse metallene reagerer på vannet og kan bli misfarget hvis du bruker oppvaskmaskinen.

Leave a Comment