Hva gjør man når amaryllis er avblomstret?

Knip av blomst når den er visnet, så bruker ikke løken energi på å danne frø. Etter blomstring kommer de lange bladene frem. Løkene trenger å stå med disse bladene og bruker de for å samle næring til løken igjen, for å kunne klare en ny vekst/blomstring.

Er amaryllis flerårig?

Amaryllis-løker er flerårige og kan blomstre i årevis. Man må gi løken hvile dersom man ønsker at den skal blomstre også neste år. Når amaryllisen har blomstret ferdig fjerner du de gamle blomstene, men lar bladene få lov til å utvikle seg videre.

Hvordan behandle amaryllis løk?

Sett krukken med amaryllisløken lyst og i romtemperatur. Hvis du setter den kjølig vil den vokse saktere. Vann sparsomt, for mye vann kan gjøre at løken råtner. Du trenger ikke å gjødsle, løken inneholder all næring som planten trenger.

LES OGSÅ  Er det lov å gi gave til barnehageansatte?

Hva gjør man når amaryllis er avblomstret? – Related Questions

Kan amaryllis blomstre flere ganger?

For at den skal blomstre igjen

Når blomstringen er over, skjærer du bort klokkestilken og venter på at flere skal komme frem. Når alle stilker har blomstret ferdig, skal du bruke mer vann og gi litt næring hver uke. Om sommeren kan du gjerne sette krukken i hagen. Amaryllis vil gjerne ha halvskygge.

Kan amaryllis stå uten jord?

Amaryllis trenger lite vann. Det er spesielt viktig at den ikke blir vannet oppå løken, da kan løken råtne. Den trenger ikke jord og kan dyrkes i spesielle løkvaser. Det er da viktig at det ikke står vann over løken.

Hvordan få amaryllis til å vare?

Amaryllisen tåler mye lys, men den bør ikke stå i direkte sollys. Amaryllisen trives best med sparsommelig vanning. La jorden tørke opp mellom hver vanning. En god regel er at den vil ha omtrent et snapsglass med vann hver uke, men ikke mer.

Hvordan ta vare på løk?

De kan gjerne stå lyst og kjølig, men vann dem litt underveis slik at det grønne får utvikle seg. På den måten samler de ny næring til løken, og er bedre rustet til utplanting til våren. Ikke klipp av bladene, her ligger det masse næring som skal tilbake til løken.

Hvor mange ganger blomstrer amaryllis?

Amaryllis (Hippeastrum) er etter vår mening en av de flotteste juleblomstene. Men skal de rekke å blomstre til jul, må du begynne å drive løkene nå. Hvert år blomstrer 800.000 amaryllis-løker rundt omkring i norske julehjem – og mange ser på denne flotte sør-amerikaneren som den ultimate juleblomsten.

LES OGSÅ  Hvordan lage lapper til klær?

Hvordan drive fram amaryllis?

Slik driver du frem amaryllis

Amaryllisen settes med 2/3 av løken over jorden. Potten bør være noen centimeter videre enn løken. Etterpå vanner du godt med temperert vann, og deretter skal jorden holdes jevnt fuktig. Potten bør settes i et kjølig og mørk sted til spiren begynner å vise seg.

Hvor lang tid før amaryllis blomstrer?

– Blomsterstilken vil nå vokse raskt, og når den stopper å vokse vil blomsten utvikle seg, sier Bergh. Dersom du planter løken selv, kan det være greit å vite at blomstringen gjerne finner sted 6-8 uker etter planting, og at den ifølge www.amaryllis.com blomstrer i 7-10 uker.

Hvor lang tid tar det å få en amaryllis?

Hvor lang tid det tar innen den begynner å blomstre er nesten umulig å forutsi. Men vi kan anslå at det tar mellom seks og ni uker for å en amaryllisløk til å blomstre. Ved knoppdannelsen kan det ta mellom en og tre uker avhengig av hvor stor knoppen har blitt.

Hvor lang tid tar det før amaryllis springer ut?

Jo høyere temperatur, jo raskere springer de ut i full blomst. Kjøper du en amaryllis løk trenger den 2-3 uker før den slår ut i full blomst.

Skal amaryllis stå kaldt?

Amaryllis tåler fint å ha det litt kjølig, utviklingen kan i stor grad styres ved hjelp av temperaturen som jeg har skrevet om tidligere. Dette gjelder både når de står på løken og som avskårne. Kjøper du avskårne Amaryllis vil du som regel kunne forutsi blomstringen bedre fordi de er kommet lenger når du får dem hjem.

LES OGSÅ  Hvilken tørketrommel er best i test?

Hvor mye kulde tåler amaryllis?

Derfor gjør det ikke noe om den er litt tørr når du kjøper den. Amaryllis, svibler og asalea tåler kulda litt bedre, men minusgrader er ikke noe for noen av julens planter. Unntaket er juleroser – de kan tåle noen få grader under nullpunktet, men har det ideelt når gradestokken viser noen plussgrader.

Når bør jeg kjøpe amaryllis?

Når bør du kjøpe: Nå!

Amaryllis har lang blomstringstid, så skulle de være sent ute til julaften, får du i alle fall glede av dem utover vinteren. Vil du være helt sikker på å få amaryllis i full blomst på julaften, kjøper du i potte eller som snittblomster isteden, og da kan du vente til like før jul.

Hva betyr amaryllis?

Faktaboks. Navnet brukes på den populære juleblomsten som selges som potteplante (med løk) eller som avskåret blomst. Denne plantes kalles feilaktig Amaryllis, den tilhører en annen slekt Hippeastrum, som har det norske navnet ridderstjerne.

Kan man spise amaryllis?

Løkplantene tulipan, svibler/hyasint og amaryllis har irriterende plantesafter. Symptomer kan oppstå hvis det spises en del av blomst, blad eller blomsterløk. En forgiftning vil gi symptomer som kvalme, oppkast og diaré.

Er amaryllis allergivennlig?

Planter som kan gi allergi

Bjørkefiken, georginer, tulipaner, krysantemum, liljer (påske- og pinseliljer), svibel, amaryllis, nellik, prestekrage, juleglede, julestjerne og primula (nøkleblomst).

Er amaryllis giftig for katter?

Svibel, liljer, alpefiol, amaryllis, påskeliljer og tulipaner er eksempler på planter du kanskje har hjemme, og som katten din ikke burde spise.

Leave a Comment