Hva gjør man med Georgineknoller?

Etter første frostnatt er det på tide å ta opp georgineknollene. Klipp plantene ned til 10 cm, vask av jord og lagre dem tørt, mørkt og kjølig. Siden disse knollene ikke tåler frost, er det viktig at området der de overvintres er frostfritt. En temperatur på 3–10 grader er fint.

Hva er forskjell på Dahlia og georginer?

Litt fakta om georgine/dahlia

Georgine og Dahlia er samme planten. Georgine er det norske navnet, Dahlia det vitenskaplige (og det navnet som brukes på engelsk). Det norske navnet georgine kommer fra Georgina.

Hvordan drive frem georginer?

De må herdes

Plant de ut i et godt drenert bed, eller en stor, god krukke. De skal ha næringsrik jord, så ha gjødsel i jorda ved utplanting. Et annet tips for å drive frem georginer raskere er å legge knollen i vann et døgn før du planter dem ut. Husk å sette knoller i jorda, så får du blomsterflor til sommeren.

Hva gjør man med Georgineknoller? – Related Questions

Skal georginer ha mye sol?

Georginer er glade i sol, så plant de på et solrikt sted. De trives i næringsrik, godt drenert jord. Plantene trenger masse energi for å produsere de lubne sommerlige blomstene, så tilsett gjerne langtidsvirkene gjødsel i krukkene eller flytende gjødsel en gang per uke.

Skal georginer ha gjødsel?

Georgineren er en tørst blomst som lett tørker ut. Den trenger dessuten rikelig med næring for å beholde blomstene og spensten. Vær nøye med å gjødsle jorden med hønse- eller kugjødsel allerede fra øyeblikket du planter den ut, og enda noen ganger under blomstringssesongen.

Hvordan få georginer til å overvintre?

Georginer er følsomme for frost og klarer ikke å overvintre i bedene. De må i stedet graves opp og oppbevares på et frostfritt sted. Den første frosten pleier å komme i oktober i mesteparten av landet.

Hvordan få georginer til å blomstre?

Jo mer sol, jo mer blomstring! Georginers fargeprakt og utstråling sprer liv og glede fra midt på sommeren helt til frosten kommer. Georginer vil ha jevnlig tilgang på vann og næring. Og du må huske å knipe vekk gamle blomster for at de skal fortsette å blomstre.

Hvordan oppbevarer man georginer om vinteren?

Oppbevaring: Når knollene er tørre legger du de sammen i en eske med lokk og noen pustehull, og sett denne kjølig, tørt og mørkt. Må være frostfritt! Ideell temperatur er mellom 4 og 10 grader.

Hvorfor kommer det ikke blomster på georginene?

I tørre perioder kan det bli nødvendig å vanne plantene, fordi for lite vann kan resultere i at blomstene blir misdannet. På grunn av den voldsomme veksten og blomstringen så skal du huske på å gjødsle georginen din nok. Hvis du bruker naturgjødsel, så er det best hvis den blir brukt før knollen plantes.

Skal georginer toppes?

  • Her tar jeg toppskuddet over et bladsett. Planten blir da stimulert til å sette flere nye skudd.
  • Etter kort tid kommer det nye skudd som de to her. Ved å ta toppen på skuddene over 2.
  • Grunnlag for tette fine planter med mye blomster.
  • Georgine i potte som var toppet to – tre ganger i starten på vekstsesongen.

Hvor mange Dahlia i en krukke?

Antall knoller i hver krukke varierer avhengig av krukkens størrelse, men et tips er å la dem gro litt i en litt mindre krukke til å begynne med. Siden kan du plante dem om til en større krukke, når det er på tide å sette dem ut.

Har Sommergeorginer knoller?

Georginer selges som knoll, frø eller plante. Det er veldig greie å så, men det er litt sent nå. Knoll derimot er absolutt perfekt å kjøpe nå og plante i løpet av april-mai. Du finner georgineknoller alle steder det selges planter for hagen, så denne er enkel å fange!

Kan man klippe ned georginer?

Georginer vil fortsette å sette knopper og blomstre hvis du kniper bort visne blomster. Jeg klipper av og setter i vase. Tar du dem inn så har du glede av blomstene inne men planten jobber med å sette nye! Så fort du klipper vil ny knoppdannelse starte.

Er Sommergeorginer flerårige?

Du får kjøpt dem i full blomst i hagesentrene på våren og forsommeren, da kalles de gjerne sommergeorginer. De er vanligvis frøformerte. Du får også kjøpt knoller som skal settes om våren. Georginer er imidlertid en flerårig plante som danner rotknoller som kan overvintres.

Når grave opp georginer?

Georginer kan brukes som flerårige planter, men de tåler ikke frost. Derfor må knollene graves opp av bakken før vinteren for å lagres frostfritt.

Kan georginer skifte farge?

Når du ser de fantastiske blomstene er det god belønning for jobben. Her er blomst fra samme plante senhøst. Pussig men de skifter farge mot slutten av sesongen.

Hvor mye frost tåler georginer?

Georginer tåler ikke frost, men så lenge selve knollen ligger frostfritt nede i bakken er de trygge. I motsetning til mange knoll- og løkdannende planter skal ikke næringen trekkes tilbake til knollen. Bladverket skal klippes av, og det er kun selve knollene vi tar vare på fra år til år.

Hvordan dele knoller georginer?

Husk å sette på merkelapp, det er nesten umulig å se forskjell på de ulike sortene før blomstene kommer. Når du deler en knoll så sørg for at du har med minimum en rotknoll og del av stilk på hver nye del. Etter et eventuelt vannbad planter jeg knollene i egne potter.

Når ta opp Georgineknoller?

Georgineknoller er ikke vinterherdige og må graves opp hver høst og overvintres mørkt, frostfritt, tørt og kjølig. Knollene graves opp når frosten kommer i september/oktober avhengig av hvor du bor i landet. Videre plantes knollene ut igjen til våren, når faren for frost er over.

Leave a Comment