Hva gjør jeg når amaryllisen er avblomstret?

Hvordan stelle amaryllis etter blomstring?

Stell av Amaryllis

Knip av visne blomster, da vil ikke løken bruke næring på å danne frø. Etter blomstringen kommer de lange bladene fram. Med litt tålmodighet kan Amaryllis-løken gi blomster igjen neste år. Fortsett å vanne planten, og gi gjødsel fra mars.

Hvordan overvintre amaryllis?

Ta planten ut av potten, kapp av stilken og la løken tørke. Så pakker du den inn i avispapir og lar den ligge på et tørt og kaldt sted til neste år. To til tre uker før jul tar du fram løken og setter den i fuktig jord. La potta stå varmt med mye vann.

Hvordan ta vare på amaryllis?

Amaryllis i potte trenger ikke å gjødsles, men skal vannes cirka hver fjerde dag eller når overflaten kjennes tørr. Ikke vann for mye, da råtner løken. Amaryllis har all næring lagret i løken, og det kommer som regel to eller tre blomsterstengler fra hver løk.

Hva gjør jeg når amaryllisen er avblomstret? – Related Questions

Hvor mange ganger blomstrer amaryllis?

Tørre løker selges på høsten, potteamaryllis på vinteren. Den blomstrer på vinteren og kan blomstre flere ganger om den får en hvileperiode.

Hvordan klippe ned amaryllis?

Når alle blomstene er visnet kan du klippe av hele blomsterstilken nede ved løken, om noen uker vil stilk nummer to komme frem av løken. Vil du ha kortere blomsterstilk? Prøv dette: Mange synes at blomsterstilken på Amarylllis kan bli lang.

Hvor lenge blomstrer en amaryllis?

Amaryllisen har lang blomstring

Dersom du planter løken selv, kan det være greit å vite at blomstringen gjerne finner sted 6-8 uker etter planting, og at den ifølge www.amaryllis.com blomstrer i 7-10 uker.

Hvor lang tid tar det å få en amaryllis i full blomst?

Det tar gjerne 2-3 uker før amaryllis slår ut i full blomst.

Hvor mye vann skal svibler ha?

Vanning: Svibler som er i knopp, bør vannes sparsomt. Etter hvert som blomstene begynner å utvikle seg kan du begynne å gi mer vann, men la jorden alltid tørke opp mellom vanningene. Lys: Blomsterstilken har en tendens til å strekke seg mot lyset, snu gjerne potten et par ganger for å unngå en skjev blomsterstilk.

Hvor lang tid tar det å få en amaryllis i blomst?

Hvor lang tid det tar innen den begynner å blomstre er nesten umulig å forutsi. Men vi kan anslå at det tar mellom seks og ni uker for å en amaryllisløk til å blomstre. Ved knoppdannelsen kan det ta mellom en og tre uker avhengig av hvor stor knoppen har blitt.

Hvor mye kulde tåler amaryllis?

15-18 grader vil disse trives langt bedre der enn i den varme stua eller på kjøkkenet. Svibler vil fort kunne strekke seg for langt dersom det er for varmt og de i tillegg får for mye vann. Amaryllis er muligens den juleblomsten som tåler våre innetemperaturer best; den trives i rundt 20 grader når den blomstrer.

Når er det trygt å plante ut?

Om våren er tidlig eller sein – en god tommelfingerregel er å vente til etter 17. mai med å plante ut sommerblomster og grønnsakplanter.

Kan eføy stå ute om vinteren?

Eføyen trives dog aller best utendørs, og du kan plante den direkte i jorden eller i bed, såvel som i krukker eller balkongkasser. Den foretrekker et sted med skygge til halvskygge, og en kalkrik og fuktig jord. Den har heller ingen problemer med å overvintre ute, da den tåler både frost og snø.

Når kan man plante ut stemor?

Stemor er den første blomsten vi kan plante ut om våren, men vær oppmerksom på at den ikke tåler langvarig frost. Skulle vinteren plutselig bestemme seg for å gjøre en uventet gjesteopptreden, bør du dekke den til eller sette den i garasjen. Stemorsblomster er ypperlige å plante i skåler, ampler og krukker.

Hvilke blomster kan plantes ut i mars?

De som tåler mest er Stemor, påskeliljene (både store og små) Perleblomst (Muscari), Vårlyng (Erika carnea), Julerose (Helleborus) og Iris (Iris reticulata), Selvsagt er slik som krokus og tulipanhybrider i potte ikke noe problem.

Hva kan jeg plante i mars?

Nå i mars når vinteren går mot slutten, kan du begynne å så de første grønnsakene. Reddik, kål, salat, erter, spinat, bladbete og hvit reddik er egnet for såing i lave temperaturer. Hvis du har et lite drivhus eller glassbeskyttelse til plantene, kan du dyrke fennikel, brokkoli, blomkål og andre kålvarianter.

Er stemor flerårig?

Stemorsblomster er egentlig toårige. OBP forklarer: -Når blomstene har visnet utpå sommeren, dannes det frø som spirer til små planter. Disse plantene vil blomstre neste vår.

Hvordan få frø fra stemor?

Trikset er å plukke dem akkurat når de er modne, men før de sprekker. Rett før de sprekker, blir de lysere i fargen og kjennes lettere ut. Jeg samler frøkapslene i en kopp, så får de ligge der og sprekke så frøene samler seg på bunnen.

Kan stemor overvintre?

Stemorsblomster regnes som to- til flerårige. De overvintrer i et par sesonger.

Hvor lenge lever stemor?

Tidlig blomstring vil også si at de visner tidligere enn andre tradisjonelle sommerblomster. – Stemorsblomster holder cirka til månedsskiftet mellom juni og juli.

Leave a Comment