Hva er sunt å grille?

Så hvilke sunne, men gode, alternativer finnes det til den klassiske grillmaten? – Alt kan grilles! Bytt gjerne ut pølser, hamburgere og grillribbe med fisk som laks, torsk og ørret, eller magert kjøtt som kylling, renskåret svinefilet og biff, sier Nyerrød. Grønnsaker kan fint grilles i folie.

Hva er den sunneste grillmaten?

Laks er noe av det sunneste du kan grille. Den har lite mettet fett, et lavt innhold av kalorier og er en super kilde til protein. Laks er dessuten stappfull av omega-3 fettsyrer, som er godt for alle og en hver. Det kan være lett å glemme bort fisk når man griller, men det er det ingen grunn til.

Er det sunt å spise grillmat?

Grillmat er ikke ensbetydende med usunt. Velger du riktige råvarer, griller riktig og unngår det feiteste tilbehøret kan grillmat både være saftig, sunt og utrolig smakfult.

Hva er best på grillen?

Godt på grillen!
 • Klassisk Angusburger med cheddar, bacon og sprøstekt løk. 20 – 40 min.
 • Grillet kyllingbryst med nykål og hjemmelaget urtemajones.
 • Grillet lakseburger med mangosalsa.
 • Halloumisalat.
 • Grillspyd med kamskjell og scampi.
 • Saftig ostepølse med nachochips.
 • Asiatiske grillspyd med svinefilet.
 • Skattekiste på grillen.

Hvilket kjøtt er best på grillen?

Bruk fortrinnsvis indrefilet, ytrefilet, entrecôte og mørbrad av storfe, men flatbiff av kalv er også veldig godt! Hvis dyret har god marmorering, blir det best smak. Entrecôten er mest smakfull av disse stykningsdelene, men biff er generelt godt på grill. Dessuten er det lett å få et godt resultat.

Hvilket kjøtt er godt å grille?

Biff og storfe

Indrefilet, ytrefilet, mørbrad, entrecôte og andre stykningsdeler er alltid populært på grillen. Kjøp naturelle skiver eller hele kjøttstykker. Krydre etter smak, eller prøv en god marinade.

Hvilken olje er best til grilling?

Vi anbefaler å bruke vegetabilsk matolje, olivenolje, rapsolje, solsikkeolje eller vegetabilsk fett. BRUK IKKE fett som inneholder salt, som margarin eller smør. De brenner bort på svak varme og beskytter ikke ristene.

Hvordan grille perfekt biff?

Slik griller du biff
 1. Legg biffen på direkte varme til den har fått en fin stekeskorpe på begge sider.
 2. Deretter flytter du biffen over på indirekte varme og la den ligge, gjerne under lokk. Husk steketermometer, og stek til du når ønsket kjernetemperatur.
 3. Ta så biffen av grillen og la den hvile før servering.

Hvor lenge steke biff på grill?

Pensle med olje, og krydre med salt og pepper. Grill skivene på direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu skivene, og steke de videre til rosa kjøttsaft pipler frem.

Hvordan grille kjøtt?

Bruk høy varme for å gi en tynn stekeskorpe. Skru deretter ned varmen og stek kjøttet langsomt, gjerne på indirekte varme. – Det betyr at kjøttet ikke bør grilles rett over flammen eller kullet. Kjøtt som stekes på for sterk varme, eller for lenge, blir tørt og kjedelig i smaken.

LES OGSÅ  Hva burde jeg spise for å gå ned i vekt?

Hvordan grille riktig?

Full varme er 280 til 300 grader, forklarer han. Med lokket på vil du også unngå at grillen flammer opp dersom det drypper fett eller marinade fra kjøttstykkene, fordi grillen ikke har nok luft til flammene. – Griller du uten lokk må du løfte kjøttet litt vekk fra varmen hvis det begynner å flamme opp.

Hvordan grille høyrygg?

Grill til kjernetemperaturen når 80 grader, det tar omtrent 4 timer. Legg kjøttet over i en aluminiumsform, hell i eplemost (eller øl) og dekk formen løst med aluminiumsfolie. Sett aluminiumsformen tilbake på grillen og grill videre i 2-3 timer, fortsatt skal temperaturen i grillen ligge mellom 110-120 grader.

Hva er brisket på norsk?

Brisket er den fremre delen av oksebrystet, og består av to muskler som skal sitte sammen, en «flat» og en «point».

Hva heter høyrygg på engelsk?

Det som på amerikansk kalles chuck er vanligvis det som er opphavet til kjøttstykker med ben, som chuck steaks (høyrygg) og roasts (stek) (fra armen eller skulderbladet), samt benfrie kjøttstykker av nærmest suppekjøtt-kvalitet (se US: clod).

Hvor er brisket på dyret?

Brisket er brystmuskulaturen til dyret og sitter lengst fremme mellom forbena. Kjøttstykket består av to muskler: En flat, stor muskel og en spiss, stor muskel, som sitter sammen.

Hvor på oksen er brisket?

Brisket er den fremre kjøttdelen av oksebrystet. Den skjæres ut fra baksiden av brystbena og brusken. Kjøttstykket består av to muskler.

Er Storfekjøtt biff?

Biffkjøtt er fellesbetegnelsen for det møre kjøttet fra storfe. På et storfeslakt er ca. 11 % av kjøttet mørt biffkjøtt. Mesteparten av biffkjøttet sitter på bakparten på dyret.

Hvor er mørbrad?

Hva er mørbrad? Mørbrad går også under navnet “rump steak”, derav er det lett å skjønne fra hvor på dyret dette kjøttet kommer fra. Det sitter midt mellom låret og ryggen, og er det møreste biffkjøttet på låret, der ytre- og indrefileten ender.

Hva er mørest av entrecôte og mørbrad?

Entrecôte – den saftigste og mest smakfulle biffen – mørt kjøtt med mye smak. Entrecôte skjæres opp i 1,5 – 2 cm tykke biffer eller brukes til helsteking. Mørbrad – utmerket til biff, ofte helt på høyde med ytrefilet og entrecôte! Stekes hel til roastbiff, i skiver til biff eller som biffstrimler.

Leave a Comment