Hva er PU regntøy?

Laget i slitesterkt PU-materiale, er ikke regntøyet vårt bare slitesterkt og vanntett, men også miljøvennlig. Pu, eller polyuretan, er mykere enn PVC. Noe som gjør at det ikke behøves ftalater (giftige mykningsmidler) for å gjøre plagget behagelig.

Hvilken vannsøyle bør regntøy ha?

Mange opererer med 5.000 i vannsøyle for at plagget skal anses som “vanntett”. Alt Stormbergs regntøy har en vannsøyle over dette nivået. Det er også fint å være obs på at regntøy som er helt tett fort kan bli klamt om du skal være i mye bevegelse.

Skal man impregnere regntøy?

Regntøy består av 100 prosent vanntett materiale, og du trenger derfor ikke å impregnere regntøyet. Har tøyet begynt å ta inn vann så skyldes det at det har gått hull i materialet. Hvis du har pustende regntøy som ikke er i 100 prosent vanntett stoff, kan du etterimpregnere med jevne mellomrom.

Hvordan tørke regntøy?

Tørke og vrenge

– På laveste styrke tåler de fleste plagg en runde i tørketrommelen, men her er det også viktig å følge vaskeanvisningen. Henger du opp regntøyet over et varmt badegulv, så tørker det også ganske fort. Olsens triks for å fremskynde tørkeprosessen er å vrenge regntøyet når det er halvveis tørt.

LES OGSÅ  Er det lov å montere kjøkkenvifte selv?

Hva er PU regntøy? – Related Questions

Hvordan vaske regntøy barn?

Ved vask av regntøy anbefales det å følge vaskeanvisningen. Ofte holder det kun å spyle regntøyet, ved behov vaskes det på 40 grader. Bruk ikke skyllemiddel eller tørketrommel på plaggene.

Kan man tromle regntøy?

Plaggene tørker raskere i romtemperatur. Du kan også henge plagget i et tørkeskap eller tromle det på maks. 40 °C hvis vaskeanvisningene tillater det.

Kan man vaske regnjakke i vaskemaskin?

Trikset for å holde impregneringen god er å ta en lett vask. En god løsning er å vaske den på 30 eller 40 grader. Velg gjerne hurtigprogram uten forvask, og et program uten sentrifugering. Programmet for finvask fungerer fint på de fleste vaskemaskiner.

Hvordan få rent regntøy?

Spyling med vann er en skånsom måte å bevare regntøy i det daglige. Da unngår du også på sikt at regntøyet blir så skittent at det må i maskin. Mange vasker aldri regntøyet sitt, og tenker at regn i seg selv gjør jobben. Sand og skitt setter seg derimot ofte der regnet ikke kommer til.

Hvordan tørke våt dunjakke?

For best mulig resultat anbefales det å tørke dunjakke i tørketrommelen, og har du et skånetromlingsprogram på maskinen, bør du bruke dette. Hvis ikke, bør plagget tromles på maks 60 grader.

Hvordan vaske Kattnakken regntøy?

Regntøy vaskast på 40 grader fin/yttertøyvask med flytande vaskemiddel. Ikkje bruk ullvaskemiddel på yttertøy, hugs å slå av sentrifugen så vil plagget holde seg fint lenge. Sentrifugering vil ikkje ha nokon effekt på denne typen stoff, forutan at det vil øydelegge vanntettheten i lengda.

LES OGSÅ  Hvordan lage japansk hage?

Er regntøy syntetisk?

Syntetiske materialer kan brukes i alle plagg, men ofte finner du det i allværsklær, regntøy og treningstøy.

Kan man vaske goretex sko i vaskemaskin?

Børst løs smuss med en svamp eller børste. Bruk deretter lunkent vann med en liten mengde flytende vaskemiddel. For lærsko, se produsentens instruksjoner. Ikke bruk blekemiddel og vask heller ikke i vaskemaskinen.

Kan man vaske goretex?

GORE-TEX® og dri-produkter

Les alltid vaskeanvisning på plagget, men standard vaskeinstruksjoner for GORE-TEX® plagg er: Lukk alle glidelåser og borrelåser. Vask på 40 grader med et mildt vaskemiddel.

Hvor ofte bør man impregnere Gore-Tex sko?

Husk å impregnere fottøy med tex-membran både før bruk og løpende – helst hver 7. –14. dag, avhengig av hvor ofte de blir brukt. Det er viktig at skoene er rengjort og tørre, og at impregneringen ikke inneholder silikon.

Er terrex Gore-Tex?

adidas Terrex GoreTex passer perfekt til lek og tur, om det er til hverdags eller i skog og på fjellet. Overdelen er kledd i vanntett GoreTex® materiale som garantert holder føttene tørre og komfortable under hele dagen.

Er Gore-Tex vanntett?

GORETEX SURROUND

Membranen er 100% vanntett, så vann sperres ute, mens svetten enkelt fordamper ut i fra hele foten. Denne teknologien egner seg best til bruk under varme forhold og/eller høy aktivitet.

Er 10000 mm vanntett?

En vannsøyle på over 3000mm regnes normalt som vanntett. Dette varierer også mellom hvilke typer produkter det gjelder. En jakke vil ikke regnes som vanntett før den har en vannsøyle på 10 000mm, mens et telt vil kunne holde vannet ute med en vannsøyle på kun 1500mm.

Leave a Comment