Pinnekjøtt best i test – Dette er Norges beste pinnekjøtt

Tiden for å kjøpe pinnekjøtt nærmer seg med stormskritt, og i den forbindelse leter mange etter best i test pinnekjøtt. Visste du at hele 76 % av vestlendinger spiser pinnekjøtt på julaften? Ifølge Store Norske Leksikon spiser bare 14 % av de på østlandet pinnekjøtt på julaften, så det er store regionale forskjeller når det gjeder pinnekjøtt i Norge.

Så hvilket pinnekjøtt er best i test? I følge en pinnekjøtt best i test fra både VG og DN er det eldhusrøyket pinnekjøtt fra Evanger pølsefabrikk som er det beste pinnekjøttet. Dette pinnekjøttet inneholder lange pinner, mens kjøttet har en deilig duft av mild røyk, bjørk og bål.

Testvinneren av pinnekjøtt best i test byr på en godt balansert smak, med et saftig og mørt kjøtt.

I en annen kategori, nemlig kategorien for urøktpinnekjøtt, ble det pinnekjøttet fra Smedstuen gård som gikk til topps i kåringen og kunne krone seg med tittelen Norgesmester. 

Hvor kjøper jeg Henriettes pinnekjøtt?

Henriettes pinnekjøtt av lam produseres eksklusivt for Coop og fås bare i Coops butikker. Du finner det i alle våre Obs butikker. – Og hvis du trenger tips til hvordan du skal tilberede pinnekjøttet for å få perfekt resultat, se vår guide her.

Hva er best av røkt og urøkt pinnekjøtt?

Røykt mørere

Vanligvis er det røykte, og særlig det eldhusrøykte, mørere enn det som bare er saltet og tørket. Det røykte pinnekjøttet trenger dessuten kortere utvanning siden det ikke er så tørt.

Hvem produserer Henriettes pinnekjøtt?

En stolt Kristian Fatland kunne torsdag kveld ta i mot NM-gullmedalje for det Fatland-produserte “Pinnekjøtt av lam, røkt, Henriettes” under kjøttbransjens mesterskap i Oslo. Pinnekjøtt var bare ett av Fatland-produktene som falt i smak hos dommerpanelet.

Hva er Norges beste pinnekjøtt? – Related Questions

Skal urøkt pinnekjøtt vannes ut?

Fordi pinnekjøttet er saltet og tørket, og noe røkt, må kjøttet vannes ut før man tilbereder det.

Hvorfor må pinnekjøtt vannes ut?

Huskeregelen er 30-3. Det vil si 30 timer utvanning og 3 timer damping. Det som skjer ved utvanning er at kjøttet får tilbake sin naturlige væskebalanse og at saltmengden reduseres. Om du har tilberedt pinnekjøtt i årevis og er fornøyd med en viss utvanningstid, er det ingen grunn til å endre på dette.

Hvor kommer pinnekjøtt fra?

Pinnekjøtt kommer fra Vestlandet

Pinnekjøtt har sin opprinnelse i områder med stort sauehold, som på Vestlandet. På grunn av naturlig dårlig tilgang på fôr om høsten, var det naturlig at sauene ble slaktet på denne tiden. Da ble saueribbene saltet og tørket for å konservere kjøttet.

Hvor selges Nordfjord pinnekjøtt?

Hos REMA 1000 finner du et godt utvalg av pinnekjøtt fra flere anerkjente leverandører, som alltid til en lav pris. Urøkt pinnekjøtt fra Nordfjord trillet terningkast fem og fikk tredjeplassen da VG blindtestet pinnekjøtt.

Hvem selger spekeloftet pinnekjøtt?

Pinnekjøtt fra Spekeloftet: Kvalitet til lav pris | Nyheter | REMA 1000.

Hvem selger Gilde pinnekjøtt?

Til 100 g ferdig vare er anvendt 144 g kjøttråvare av lam, salt. Nortura SA (Gilde) har levert informasjonen ovenfor.

Gilde.

Energi1703 kJ / 411 kcal
Salt9,40 g

Skal pinnekjøtt ligge i kjøleskap?

Legg til et par timer på utvanningen dersom du legger kjøttet i vann mens det fremdeles er frossent. Dersom pinnekjøttet skal brukes i løpet av de nærmeste dagene, kan du oppbevare det tørt og kjølig. Kjøleskap anbefales ikke, da det er for fuktig.

Hvis du har glemt å vanne ut pinnekjøttet?

– Jeg har glemt å vanne ut pinnekjøttet – HJELP!

– Dette kan vi fikse. Ha pinnekjøttet i en gryte med vann og kok opp. Skift vann, og gjenta prosessen tre-fire ganger. Siste gang lar du kjøttet trekke (IKKE koke) videre i to-tre timer til kjøttet faller av beinet som vanlig pinnekjøtt.

Kan man fryse ned pinnekjøtt?

Kan pinnekjøtt fryses? Tørt pinnekjøtt som ikke har vært vannet ut, kan leve over ett år i fryseboksen (-18 grader) siden kjøttet er så salt. Pinnekjøtt som har vært dampet, kan også fryses, men holdbarheten blir da kortere – omtrent tre måneder – siden kjøttet har mindre salt.

Kan man varme opp igjen pinnekjøtt?

Putt det i en boks eller brødpose e.l og legg det i kjøleskapet. Så kan du varme det sakte opp på rist i stekeovnen i morgen. Ca 100-150 grader i 20 minutter burde holde.

Kan man spise pinnekjøtt som har gått ut på dato?

– Folk mener det er en skandale når de ringer. Men så lenge det har vært dypfryst siden vinteren før, så er det ingen problemer. Pinnekjøtt kan faktisk mathygienisk vare i flere år, sier distriktssjef i Mattilsynet Paal Fennel. Men han legger til at gammelt kjøtt kan ha dårligere smak.

Hvor mye pinnekjøtt beregnes til hver person?

Beregn ca. 400 g pinnekjøtt per person. Vann ut pinnekjøttet i rikelig med vann i ca. 30 timer.

Hvor mange ganger skal pinnekjøtt vannes ut?

Pinnekjøtt utvanning

Nøyaktig hvor lenge pinnekjøttet skal vannes ut varierer mellom de forskjellige merkene, så les på emballasjen for anbefalt utvanningstid. Du må bytte vannet minst én gang i utvanningstiden, men aller helst flere ganger.

Hva er godt å drikke til pinnekjøtt?

Pinnekjøtt og smalahove

Både hvit- og rødvin fungerer så lenge de enten har sødmefull og rik frukt, eller en tanke restsødme som takler røyksmaken og saltet. En fruktig og litt fyldig riesling passer supert, eventuelt en konsentrert tysker med litt restsødme.

Leave a Comment