KF-bok. I fotball er det lov for spillerne å bruke alle kroppsdeler, unntatt armene eller hendene. Ofte fører spillernes engasjement til akrobatikk, både i lufta og på gresset. Her er tidligere landslagsspiller Henning Berg.

Er det lov å spille fotball med gips?

Med gips på håndleddet kan hun trene, men får ikke lov til å spille kamp.

Når begynner man med gule kort?

Navigere deg til toppen av håndboken for å se lenke til Lov og reglement. Det benyttes ikke gule og røde kort i barnefotballen. Gult kort: Når en spiller får gult kort, utvises spiller i 5 minutter. Utvisningstiden gjelder fra når dommer setter i gang spillet etter forseelse.

Hva er ikke lov i fotball? – Related Questions

Hva gir rødt kort?

I fotball brukes det røde kortet om en spiller oppfører seg svært usportslig, ved for eksempel å hindre en målsjanse på ulovlig vis, eller å ha skadet en motspiller. Man kan få et direkte rødt kort eller to gule kort som resulterer i ett rødt, begge fører til utvisning for resten av kampen.

Hvor mange gule kort for å stå over neste kamp?

5 GULE KORT:

Hvis en spiller mottar 5 gule kort mellom sesongstart og 31. januar, han stå over én kamp. Etter 31. januar høynes grensen til 10 kort for å måtte sone.

Hvorfor får man gult kort?

Hvis en spiller scorer og drar av seg trøya, vil han få gult kort. Hvis målet deretter blir annullert av VAR, vil kortet bli stående.

Hvorfor får man gult kort i fotball?

Gult kort i fotball blir tildelt av dommeren til en spiller som bryter regelverket. Dette kortet er en advarsel.

Når begynner man med kort i fotball?

Ungdomsfotball 13-17 år
Alder 13 – 17 år
Spillform – 13 år 9 mot 9 (inkludert målvakt)
Spillform – fra 13 år 11 mot 11(inkludert målvakt)
Banestørrelse 9 mot 9 (Bredde x Lengde) 45- 50 x 67- 72meter
Banestørrelse 11 mot 11(Bredde x Lengde) 45- 90 x 90 – 120 meter

Hvor mange gule kort før rødt?

Om samme spiller får 2 gule kort i samme kamp, regnes det som rødt kort. Spilleren kommer ikke inn igjen, og laget spiller med en mindre spiller resten av kampen – dette regnes da som en ordinær utvisning og spiller skal automatisk sone neste obligatoriske kamp.

Er det offside på 9er fotball?

Det er ikke offside ved målspark. Straffesparket tas 8 meter fra mållinje (spill på tvers). Ved målspark må keeper/spiller ta målspark innenfor et målfelt tilsvarende spilleregel som elleverfotball. Håndheving av gult kort (umiddelbar soning) NB!

Når starter man med 9 fotball?

Gutt/jente 13-årsklasse: 2 x 35 minutter spilletid. Spillere må være under 13 år, men ha fylt 10 år, ved årets begynnelse. Hvert lag kan ha inntil 9 spillere på banen samtidig, inkludert målvakt.

Hvor lenge spiller 9er fotball?

Spiller skal forlate banen i 5 minutter og tiden regnes fra spillet gjenopptas. Etter 5 minutter kan spilleren komme inn på banen igjen. Det trenger ikke å være stopp i spillet, men spilleren må få klarsignal fra dommeren.

Er det offside på utspill?

Det er aldri offside fra innkast eller utspill fra mål. Offside dømmes hvis en spiller får ballen, og er nærmere motstanderens mål enn den nest siste spilleren.

Hvor lang er en 7 kamp?

6 Linjevakt For 3-er, 5-er og 7-er fotball: Hvert lag skal stille med linjevakt på dommerens anmodning. 7 Kamplengde 2 x 15 min. 2 x 25 min. 2 x 30 min.

Hvor lenge har keeper lov til å holde ballen?

Regelen som sier at keeper ikke kan holde ballen i mer enn seks sekunder etter at de har fått kontroll på den. Regelen erstattet fireskrittsregelen i sin tid. Men regelen hverken følges eller håndheves.

Er skyldig i alvorlig brudd på spillereglene?

er skyldig i alvorlig brudd på spillereglene. er skyldig i voldsom opptreden. spytter på en motspiller eller enhver annen person. fratar motparten et mål eller klarscoringssjanse ved forsettlig bruk av hånden (gjelder ikke målvakt i eget målfelt)

Er det lov å kaste ballen i mål?

Dersom keeperen gjør et mislykket forsøk på å klarere ballen etter et tilbakespill, kan han/hun nå ta ballen med hendene for å få kontroll. Det målvaktene derimot ikke får lov til, er å score ved å kaste ballen i motstanderens mål.

Hvor mange sekunder kan en keeper holde ballen?

Når målvakta har plukket opp ballen med hendene har han eller hun seks sekunder på seg til å sette ballen i spill tilbake.

Kan man score fra avspark?

Etter godkjent scoring settes spillet i gang fra midten av det laget som ikke scoret målet. Det kan ikke gjøres mål direkte fra avspark. Benyttes ikke. Dommeren bør gi tilsnakk ved gjentatte overtredelser.