Hva er hvitevarer og brunevarer?

Brunvarer er en tradisjonell populærbetegnelse på radio- og fjernsynsapparater med mer som handelsvare (i motsetning til hvitevarer: kjøleskap, komfyrer, vaskemaskiner med mer). Begrepet brukes lite i dag.

Hva er hvitevarer kjøkken?

Hvitevarer er en samlebetegnelse for kjøkkenapparater som kjøleskap, frysebokser, komfyrer, kjøkkenvifter; videre vaskemaskiner, tørketromler og tørkeskap, og så videre. Uttrykket oppsto fordi disse apparatene i tiden etter den annen verdenskrig nesten utelukkende hadde blitt fremstilt av hvit-emaljert stål eller jern.

Er tv en hvitevare?

Brunevarer eller brunvarer er en betegnelse for forbrukerelektronikk som fjernsynsanlegg, radio- og stereoanlegg og lignende. Uttrykket skal ses som en slags pendant til hvitevarer som kjøleskap, vaskemaskiner m. fl., disse har ofte hvit overflate.

Hva er hvitevarer og brunevarer? – Related Questions

Er oppvaskmaskin hvitevare?

Den største endringen i en nye løsørelisten gjelder hvitevarer på kjøkkenet. I den gjeldende listen står det at hvitevarer som er på kjøkkenet medfølger. Dette har vært for eksempel kjøleskap, komfyr, oppvaskmaskin mm.

Er hvitevarer inkludert?

Hvitevarer medfølger ikke boligen

Den største endringen som er gjort i løsørelisten er at hvitevarer som utgangspunkt ikke følger med. Tidligere har utgangspunktet vært at alle hvitevarer på kjøkken skal medfølge, uavhengig om hvitevarene er integrert eller ikke.

Hva er en TV?

Begrepene fjernsyn og tv (televisjon) benyttes både om selve mottagerapparatet og for hele systemet rundt kringkasting av audiovisuelle signaler (fjernsynssignaler).

Hvor lenge skal en TV vare?

Levetiden på el-artikler varierer fra produkt til produkt. De fleste produsenter oppgir for eksempel 60 000 timers levetid på LCD TV-apparater. Det tilsvarer hele 23 år med syv timers TV-titting daglig, og er ganske langt unna en ny TV annethvert år!

Når fikk vi farge TV i Norge?

Noen sentrale hendelser fra fjernsynets historie
År Sentrale hendelser
1953 NTSC-systemet for fargefjernsyn vedtas som standard i USA
1960 Regulære fjernsynssendinger begynner i Norge
1962 Fjernsynssignaler overføres over Atlanterhavet via Telstar-satellitten
1972 NRK innfører fargefjernsyn

Hva er forkortelsen for TV?

Television. The transmission of images by means of radio waves or wires.

Hva betyr NB på norsk?

NB, forkortelse for latin nota bene, «merk vel», satt foran noe for å fremheve det.

Hva er forkortelsen for telefon?

Forkortelse for telefon, telefonnummer.

Hva betyr å bla?

er en forkortelse for ‘blant annet’ eller ‘blant andre’.

Hva betyr Noire?

Film noir (svart eller mørk film) kan bedre betegnes som en stil enn en sjanger. Det er oftest snakk om en thriller- eller kriminalfortelling med seksuelle understrømmer.

Hva betyr Blu?

Vurderer du å kjøpe din første bolig? Renteradar har sett nærmere på alternativer for unge i boligmarkedet. Boliglån for unge, som ofte forkortes til BLU, tilbys av bankene til unge i etableringsfasen.

Hva betyr bad?

Bad (fra norrønt bað) er det å rense eller vaske seg, «å ta et bad», og et sted hvor dette gjøres, et bad, baderom eller badested. Et slikt rom eller sted brukes primært til hygieniske aktiviteter som tannpussing, bading eller vasking. Bad har ofte også toalett om dette ikke er plassert i et eget rom.

Hva betyr as well?

også {adv.}

Hva betyr ordet baddie?

Ifølge “Onlineslangdictionary” så betyr “bhaddie/bhadd/baddie” attraktiv. Så når noen blir kalt baddie – så betyr det at de er pene/søte.

Hva betyr å bake?

Baking innebærer steking av matvarer i tørr varme, vanligvis i en stekeovn, men varm aske eller varme stener kan også brukes. Baking er den metoden som først og fremst velges til fremstilling av brød, kaker, bakverk som stenger og kringler, paier, terter og kjeks.

Er det billigere å bake selv?

Baker du selv, er det tusenlapper å spare. (SIDE2:) Du kan spare 7500 kroner i året på å bake ditt eget brød. – Den største fordelen ved å bake brødet selv er at du vet hva du putter i brødet.

Leave a Comment