Hva er Garantistrøm?

Avtalen fra Fjordkraft kalles «Garantistrøm» – den garanterer en strømpris elleve ganger høyere enn spotprisen i kraftmarkedet. Strømmen i Norge har ikke vært så billig som den er nå på veldig mange år.

Hvem har billigst strøm 2022?

Hvem har billigst strømavtale med fastpris? billigste fastpris strøm november 2022
Strømleverandør Bindingstid Pris per kwh*
1. Polar Kraft 5 år Fra 0,78,-
2. Lyse Energi 3 år Fra: 0,80,-
3. Rauma Energi Kraft og Bredbånd AS 3 år Fra: 0,95,-

Er spotpris samme for alle?

Spotprisen er like for alle strømleverandører i Norge. I tillegg kommer et påslag på strømprisen i øre per kilowattime og/eller kroner per måned. Strømregningen din varierer derfor med både forbruket ditt og prisene time for time.

Hva er Garantistrøm? – Related Questions

Når på døgnet er det billigst å bruke strøm?

Med dagens strømpriser er det tider på døgnet som er billigere enn andre, men når er strømmen billigst? I tidsrommet fra kl. 22-07 er det normalt med lavt forbruk og lavere strømpris, men også i tidsrommet kl. 12-15 er det lavere forbruk som gir lavere strømpris.

Hva lønner seg strøm?

Hvis du har økonomi til å følge de naturlige svingningene i kraftprismarkedet, bør du velge en spotprisavtale. Hvis prisene på kraftbørsen faller betaler du mindre, og dersom prisene stiger betaler du mer. Spotprisavtaler er det de fleste eksperter anbefaler og er billigst over tid.

Er det forskjell på spotpris?

En spotprisavtale er basert på den samme prisen leverandørene kjøper inn strømmen for. Forskjellen på spotpris og innkjøpspris er at spotprisen beregnes ut ifra en gjennomsnittspris per time i løpet av en måned, mens innkjøpspris/timespot er den faktiske prisen som gjelder per time.

Hvordan bestemmes spotprisen?

Prisen bestemmes av balansen mellom hvor mye strøm samfunnet trenger og hvor mye leverandørene har tilgjengelig, forholdet mellom etterspørsel og tilbud. Hver dag skjer en budrunde på NordPool Spot – så beregnes en pris som balanserer tilbud og etterspørsel i Norden kommende døgn.

Hvem bestemmer spotpris?

Dagens strømpris bestemmes av kraftbørsen for Nord-Europa – Nord Pool. Her møtes kraftprodusenter og strømleverandører for å bestemme hvor mye dagens strøm er verdt. Strømprisene i Norge bestemmes i det nordiske/nordeuropeiske kraftmarkedet, som heter Nord Pool.

Hvordan fungerer spotpris?

Spotpris er prisen per kWh for levering av strøm det neste døgnet, og er den markedsprisen strømleverandørene kjøper inn strømmen for på kraftbørsen. Med en spotprisavtale betaler du som kunde samme pris for strøm som det strømleverandørene kjøper kraften for på kraftbørsen NordPool.

Er det lurt med fastpris nå?

Hvis du ønsker å forsikre deg mot svingninger og fremtidige pristopper, så kan uansett fastpris være et godt alternativ. Husk å sjekke hvor lang bindingstiden er og sjekk hva det koster å komme seg ut av avtalen. Her tar mange selskaper seg svært godt betalt.

Er fastpris på strøm bra?

Fastprisavtale er en type strømavtale hvor strømprisen er avtalt på forhånd, og varer så lenge som bindingstiden gjelder. Fordelen med disse avtalene er at du har en forutsigbar strømpris, men ulempen er at de ofte er dyrere over tid, og avtalene har bindingstid.

Er det lønnsomt å binde strømmen?

Forbrukerrådet «overrasket» over utviklingen

«Med høye og svingende strømpriser er det mange som lurer på hvilken strømavtale som er best. Forbrukerrådet advarer mot å binde seg for dyrt og for lenge», skrev Forbrukerrådet i en pressemelding onsdag i forrige uke.

Hva trekker mest strøm hjemme?

Hva bruker mest strøm?
  • 60 prosent går til oppvarming.
  • 15-20 prosent til varmtvann.
  • 15 prosent til elektriske apparater.
  • 10 prosent til belysning.

Hvilke apparater trekker mest strøm?

Det er definitivt oppvarming av boligen som bruker mest strøm, fulgt av varmtvann og lading av elbiler. De elektriske apparatene, som vi stadig får flere av, utgjør en forholdsmessig liten del av forbruket.

Hvem har den beste strømavtalen?

Kraftriket, LOS, Elekt og Talkmore Strøm har de beste strømavtalene så langt i november. Norske strømkunder har kåret de beste strømavtalene i november.

Leave a Comment