Hva er forskjellen på retinol og retinoid?

Retinoidene inkluderer de naturlige formene av vitamin A (retinol, tretinoin, isotretinoin) og de syntetiske (etretinate, acitretin, arotinoid). Retinol er vitamin A1. Andre navn på retinol er vitamin A alkohol og retinylalkohol. Termen vitamin A brukes av og til spesifikt om retinol.

Hva gjør retinoid?

Retinol jobber med huden ved å øke cellefornyelsen, øke produksjonen av kollagen og redusere nedbrytelsen av kollagen som følge av soleksponering. Dermed reduserer den både linjer, rynker og mørke flekker på huden. Retinol kan også bidra til å redusere akne og kviser ved å hindre at døde hudceller tetter porene.

Hvilken retinol er best?

Hvilket produkt ble kåret til best i test? I vår test av retinol har vi kåret Elizabeth Arden – Retinol Ceramide Capsules til best i test. Dette serumet er både effektivt og skånsomt, og det rapporteres om gode resultater i løpet av kort tid!

Hva er retinol krem?

Retinol– produkter kommer i rene serum og i kremer. Resultatene du oppnår med retinol er raskere hudfornyelse fordi kollagen- og elastinproduksjonen stimuleres, og døde hudceller forsvinner. Dette vil bidra til å gjøre huden fyldigere og strammere. Dessuten blir fine linjer glattet ut og rynkene vil virke mindre.

Hva er forskjellen på retinol og retinoid? – Related Questions

Kan retinol skade huden?

Vær forsiktig med syrer

Retinol stimulerer hudens cellefornyelse og har en skrubbende effekt, som betyr at huden kan flasse litt i starten. Å kombinere en så kraftig ingrediens med en syre som også eksfolierer hudens ytre kan gjøre huden sensitiv og svak.

Kan man bruke retinol rundt øynene?

Øyekrem med retinol er en mester på å motvirke fine linjer

Det gjør øyekrem med retinol til en ekte hudpleiehelt hvis du vil stramme opp huden rundt øynene, glatte ut fine linjer og forebygge at andre vanlige aldringstegn oppstår. Retinol har nemlig vist seg å ha klinisk effekt også på andre vanlige aldringstegn.

Når bør man bruke retinol?

– En sterkere type retinol er effektivt for å for eksempel behandle solskadet og aldrende hud. Retinol er også effektivt i behandling av akne. Man bør være forsiktig med sterkere retinolkremer på en svært tørr hud, om man sliter med eksem eller rosacea, eller om man er gravid eller ammende, sier hun.

Når skal retinol brukes?

Alle produkter med retinol bør derfor brukes på kvelden. Produkter med konsentrert retinol skal: brukes 1-2 kvelder i uken i begynnelsen. Man jobber deretter opp toleranse til å tåle flere kvelder i uken.

Når tar man på retinol?

Påfør bare én gang den første uken, to ganger den andre uken, og flere ganger først når huden er klar for det. Tenk også på at retinol passer best til kveldsrutinen din, fordi det gjør huden din solfølsom. Og vær tålmodig – det tar minst tre måneder før du ser noe resultat.

Når kan man begynne A bruke retinol?

Når skal du begynne med retinol? Det er ingen direkte alder når det er på tide å starte med retinol fordi den har så mange egenskaper som passer de fleste – alt fra akne til tegn på aldring. Så det er helt opp til deg når og hvis du vil introdusere retinol i din hudpleierutine.

Hva skal man ikke bruke sammen med retinol?

RETINOL + AHAS / BHA

Såfremt de brukes alene! Når de brukes sammen, er de mer sannsynlig å forårsake rødhet og irritasjoner. Og, de kan også gjøre huden din mye mer følsom for sollys. Denne kombinasjonen er et bevis på at for mye av en god ting, er en dårlig ting.

Kan man bruke retinol på sommeren?

Du kan være så forsiktig du bare vil, men retinol vil uansett gjøre huden solsensitiv. Det nytter ikke å bruke retinol hvis du likevel motvirker resultatene med overdreven soleksponering. Bruk derfor solkrem hver dag, og unngå å bruke det om sommeren hvis du eksponeres for mye sol.

Hvordan få resept på retinol?

behandling med retinoid-krem som har dokumentert effekt!

Her kan du få reseptretinoid-krem som faktisk fungerer.

  1. Pris for e-konsultasjon og resept er kr 299,-
  2. Fyll ut enkelt skjema.
  3. Lege går over innsendte opplysninger og sender resept.
  4. Kremen kan hentes ut på nærmeste apotek.

Hvilke matvarer inneholder retinol?

Retinol (eller retinolester) finnes i animalsk mat. Gode kilder er lever, leverpostei, fet fisk (makrell, laks, ørret, sild), egg, helmelk, smør og ost. Provitamin-A karotenoider finnes i mørkegrønne bladgrønnsaker og rød- og oransjefarget frukt og grønnsaker.

Hvor kjøper man retinol?

Hos Nordicfeel finner du et stort utvalg av produkter som inneholder retinol, eller vitamin A som stoffet er bedre kjent som. Retinol-produkter kan med fordel brukes hvis du vil at huden skal se yngre, jevnere og friskere ut.

Hva fungerer best mot rynker?

Det finnes forskning som viser at krem og gel med A-vitaminsyre kan redusere og behandle fine rynker. A-vitaminsyre stimulerer nydannelse og reparasjon av det øverste hudlaget. Et slikt produkt er tretinoin og fås kun på resept. Det brukes vanligvis mot alvorlige kviser og er kun godkjent mot rynker ved solskadet hud.

Leave a Comment