Hva er forskjell på slagdrill og borhammer?

Kort fortalt egner slagbor seg til mindre jobber hvor du skal bore hull i harde materialer – litt som en kraftig drill – mens borhammer er for større jobber ved boring og meisling i stein og betong.

Hvordan bore hull i fjell?

Skal du bore i mur, fjell og betong skal maskinen være innstilt på både slag og rotasjon. Da vil boret både rotere rundt og slå mot materialet du borer i. Skal du meisle må du slå av rotasjonen slik at maskinen kun slår. For boring i treverk, metall og plast skal du kun bruke rotasjonsinnstillingen.

Hva brukes en borhammer til?

Borhammer er en type spesialisert boremaskin med en stempelmekanisme slik at man kan bore hull og meisle i mineralske materialer som stein og betong. Borhammere er mer effektive og mer behagelige å bruke enn sammenlignbare slagboremaskiner (som istedet bruker en clutchmekanisme).

Hva gjør en slagdrill?

Slagdrillen, også kalt slagskrutrekkeren ligner på drillen ved at den har en innebygd bitsholder i stedet for en chuck. Det som skiller dem fra hverandre er at slagdrillen har en slagfunksjon som hamrer rundt skruen i roterende retning når motstanden øker.

Hva er forskjell på slagdrill og borhammer? – Related Questions

Hva er forskjell på drill og bor?

1. Hva er forskjellen på en drill og en bormaskin? Ingenting. Ordet drill stammer fra engelsk, og er en generell betegnelse på det vi mer presist kaller enten bormaskin, skru-/bormaskin eller slagbormaskin.

Kan man bore med Slagskrutrekker?

Når du skal skru eller bore med et lite lett elektroverktøy har du to valg. Du kan enten går for en vanlig drill, eller du kan bruke en slagskrutrekker. Drillen gjør det alle driller skal gjøre, de dreier boret eller skrubiten rundt. En slagskrutrekker gjør også det, men når den møter motstand begynner den å hamre.

Når bruker man Slagskrutrekker?

Slagtrekkeren er det riktige verktøyet til tøffe skrujobber, fordi det slår i rotasjonsretning og dermed presser skruen innover uten at du selv må trå til og presse.

Hvor kraftig drill trenger jeg?

– Med 18 V får du en typisk allround-drill. Den er kraftig og får jobben gjort, både ute og inne. Samtidig er den nokså tung å jobbe med i lengden og det kan være vanskelig å komme til enkelte steder. En 12 V-drill er super til innendørs prosjekter.

Når bruker man slagtrekker?

Selv om den bråker mer, er vi ikke i tvil. Slagtrekkeren er vårt foretrukne valg når det skal skrus terrassebord eller monteres en dørkarm. Den er nemlig både sterkere, raskere og mer ergonomisk enn den gamle skrumaskinen.

Hva er forskjellen på muttertrekker og slagtrekker?

Muttertrekkeren finnes i flere størrelser. De største modellene er typisk utstyrt med samme firkantede feste som pipesettet ditt, mens de mindre modellene har hexfeste som passer til vanlige bits. Disse mindre muttertrekkerne kalles også slagtrekkere, men teknologioen og funksjonen er den samme.

Kan man bruke drill som muttertrekker?

Mekanismen. En muttertrekker kan sammenliknes litt med en drill. Det er en motor som roterer, men den driver ikke alltid pipefestet – i vårt tilfelle ½ tommers – direkte.

Hvor mange NM for å skifte dekk?

Når du skal trekke til hjulbolter/muttere skal det trekkes til med oppgitt moment, som varierer noe fra bil til bil (ligger ofte mellom 90-120 nm.). Det anbefales å benytte en momentnøkkel eller momentstav. Sjekk lufttrykket. Etter noe mils kjøring bør du sjekke om hjulmutterne/boltene sitter og etterstramme.

Leave a Comment