Hva er forskjell på Dykkertpistol og spikerpistol?

Mange kaller en dykkertpistol for en spikerpistol. Og det er ikke helt feil. En dykkertpistol skyter nemlig også spikere, men disse er mindre og kalles dykkerter. – Siden dykkertene er nokså tynne og korte, egner de seg best til innendørs oppgaver hvor du ikke har like stort behov for feste som ute, forklarer Grendahl.

Hva brukes en spikerpistol til?

Spikerpistol er et elektrisk håndverktøy til å skyte fast bolter og spiker i murverk, betong, stål og andre materialer.

Hva er en Krampepistol?

En spikerpistol er et verktøy som skyter spiker gjennom (og inn i) materialer som skal festes sammen, f. eks. tre eller betong. Den kan drives av trykkluft, gasspatron, elektrisitet (via kabel eller batteri), fjær eller en liten eksplosiv ladning.

Hvor langt skyter en spikerpistol?

Spikerpistolen skyter spiker på lengden 50-90mm som dekker behovet til alle type jobber du utfører med dette verktøyet. Den har et ergometrisk gummibelagt håndtak som gjør at den sitter godt i hånden din. Spikerpistolen er velbalansert som gjør at belastningen på særlig handleddet ditt ikke blir så stor.

Hvor mye luft trenger en spikerpistol?

Skal du jobbe med trykkluftdrevne verktøy, sprøytemale med en mindre sprøytepistol eller bruke andre verktøy som krever konstant luftstrøm? Da trenger du en litt større kompressor med en større lufttank. Se nærmere på kompressorer med en tank på 50–90 liter og en luftstrøm på 250–400 liter/minutt.

Hva er en dykkertpistol?

En dykkertpistol skyter mindre og tynnere spikre, som egner seg godt for å feste lister og karmer. Større spikerpistoler brukes gjerne til reisverk og montering. Du bør også tenke over hva slags energikilde du ønsker å bruke. For dykkertpistoler er batterier en god løsning.

Hvilke spikerpistoler er mest vanlig i bruk?

Gass, luft eller batteri

Luftdrevne pistoler er de mest vanlige. De kommer i alle varianter og er egentlig den mest snedige formen for spikerpistol. De er også kraftigere enn andre typer, så disse egner seg fint på store byggeplasser som har god tilgang til trykkluft.

Hva betyr grader på spikerpistol?

Finnes to ulike vinkler: 0 og 15 grader. Magasinet har flere spiker per lading sammenliknet med stavspiker. Coilpistolene har ulike løsninger for fremmating, og spikerne passer kun i maskiner med tilsvarende grad. 0 grader spiker er plastbåndet og 15 grader spiker finnes både som trådbåndet og plastbåndet.

Hva er Stavspiker?

Stavspikerne ligger på sine side som perler på en snor (rettbåndet) og remsene inneholder som regel fra 20 – 40 spiker. I pistolen får du imidlertid plass til to-tre slike remser. Uansett kan du jobbe mye lenger før du må lade nye spikere i pistolen hvis du bruker en coilpistol.

LES OGSÅ  Hvor mange kg er 5 gram?

Når kan vi bruke blank spiker?

Blanke spikrer er av ubehandlet stål og egner seg bare på tørre, skjulte steder. Elforsinkede spiker er belagt med et tynt sinklag som beskytter mot rust. De skal brukes ved innvendige arbeider så det ikke blir rustgjennomslag på for eksempel malt listverk.

Hvor lang skal spikeren være?

Når man fester noe med spiker er det en hovedregel: Spikeren skal være 3 ganger så lang som tykkelsen på det stykket som spikeren fester. Skal du feste et panel som er 1 cm tykt skal spikeren altså være 3 cm lang – eller mer.

Hvilken dykkert til lister?

Bruker standard spiker og dykkert

De to andre er dykkertpistoler som tar henholdsvis 0-graders, 1,2mm dykkert til lister og 1,6mm dykkert til innvendig panel og tykkere listverk.

Hvordan skjule spiker i Lister?

Har du ferdigmalte lister eller lister i samme farge som parketten? Gni stiften over spikerhullet, fyll det med voks. Gni stiften over spikerhullet, fyll det med voks. Voksen egner seg også til reparasjoner av sår i parkettgulv.

Hvor tett skal lister spikres?

Sett listene inntil hverandre i hjørnet og stift/spikre dem til veggen mens du presser dem mot gulvet. Listverk som er bredere enn 50 mm skal spikres i begge ender og ha maks 60 cm avstand mellom hver spiker. (Ved bruk av spikerpistol anbefaler vi 50mm.)

Skal ferdigmalte lister males?

Om du ikke vil male listene selv, kan du få ferdigmalte lister fra fabrikk. Det er både enkelt og tidsbesparende, men vær obs på at listene uansett vil få merker etter spikerhull. – Mal et strøk med én gang listene er på plass, så er jobben gjort. Her er det mange som slurver.

LES OGSÅ  How fast is a Gilera Runner 50?

Hvorfor male tak i samme farge som vegg?

Velger du å male taket i samme farge, eller samme nyanse som veggene, virker rommet roligere og mer avbalansert. Og du får så mye mer å velge i, enn de tradisjonelle hvite himlingene.

Hva maler man først lister eller vegg?

Mal i riktig rekkefølge

Skal du male både vegg og tak i et rom, må du alltid starte med taket. Etter taket males veggene, mens innendørs treverk som lister, paneler og karmer males til slutt. Tips: Husk å grunne vegger og tak med en forankringsgrunn før du maler, slik at malingen får optimalt vedheft.

Hvorfor er lister så dyrt?

Lister er en ting byggesjappene har opparbeidet høy pris på gjennom årene fordi de kan. en prosentviss oppgang på disse over år og vipps, de har mulighet til å gi rabatter. Mens på terassebord som er billig, får ikke firmaene nevneverdig rabatt, og er heller ikke det de tar mest ut av.

Skal taklister ha samme farge som taket?

Er det lavt tak, bør listene følge fargen til taket, for visuelt å gjøre rommet høyere og større. – Er taket høyere eller skrådd, kan du velge mørkere farger både i taket og på lister. Det vil gi en lunhet, og rommet vil ikke virke så stort.

Leave a Comment