Hva er forskjell på drill og slagdrill?

Det som skiller dem fra hverandre er at slagdrillen har en slagfunksjon som hamrer rundt skruen i roterende retning når motstanden øker. Dette betyr at slagdrillen kan ha betydelig høyere dreiemoment enn en drill (ofte over 200 Nm) og at du ikke trenger å holde i mot så mye når den jobber.

Hvilken drill skal jeg velge?

Velg gjerne en av de mer kompakte drillene som fysisk er litt mindre. Reparasjoner og snekring: Kjøp en drill med minst 10 Volt – du vil trenge kraften. Du bør kanskje vurdere om du trenger to batterier. Ellers er det viktig med en drill med to hastigheter, og justerbar momentinnstilling.

Hvor kraftig drill trenger jeg?

– Med 18 V får du en typisk allround-drill. Den er kraftig og får jobben gjort, både ute og inne. Samtidig er den nokså tung å jobbe med i lengden og det kan være vanskelig å komme til enkelte steder. En 12 V-drill er super til innendørs prosjekter.

Hva er forskjellen på drill og bor?

1. Hva er forskjellen på en drill og en bormaskin? Ingenting. Ordet drill stammer fra engelsk, og er en generell betegnelse på det vi mer presist kaller enten bormaskin, skru-/bormaskin eller slagbormaskin.

Hva er forskjell på drill og slagdrill? – Related Questions

Kan man bore i betong med vanlig drill?

Slagboring. Når man skal bore i stein og betong, må man benytte et hardmetallbor med en tange som passer til maskinen. På vanlige bormaskiner med rasterslagverk benytter man vanlige sylindriske bor som spennes inn med chucken. Akkurat på slike bor er utvalget stort.

Hvor stor drill til isbor?

Etter vår erfaring bør du ha en drill på 18 volt, og et batteri på helst 3 Ah eller mer for å kunne bruke den på et isbor av litt størrelse – og ikke minst klare å borre nok hull når du først er ute på isen og fisker.

Kan man bore med drill?

Ulike bormaskiner har forskjellige bruksområder, og det er viktig at du forstår hvilken du skal bruke til hvilken tid. En enkel drillskrutrekker fungerer ofte bra for tre, gips eller plast, men hvis du skal bore i betong, trenger du en slagbor eller borhammer (med slagfunksjon).

Hva gjør en drill?

en innlærings- eller treningsmetode hvor personen gjør en prosedyre igjen og igjen for å perfeksjonere denne ferdigheten.

Hva betyr drill?

Drill er en sport som ligner rytmisk gymnastikk og dans, men i tillegg bruker man en drillstav.

Hva kan en drill brukes til?

Drillen er det vanligste elektroverktøyet, og når folk flest hører ordet skrutrekker, er det en drill de tenker på. I motsetning til den enklere skrutrekkeren, kan drillen både bore og skru inn skruer. Bitsholder og bor er festet til den justerbare chucken.

Hva betyr tallene på en drill?

Jo høyere moment (tallet på momentringen), desto mer “kraft” genererer drillen og skruen kan skrus dypere inn i arbeidsstykket. Det er i tillegg en spesialinnstilling for boring. Noen driller/skrutrekkere er i tillegg utstyrt med en slagfunksjon som kan velges med denne borinnstillingen.

Kan man bore med Slagskrutrekker?

Når du skal skru eller bore med et lite lett elektroverktøy har du to valg. Du kan enten går for en vanlig drill, eller du kan bruke en slagskrutrekker. Drillen gjør det alle driller skal gjøre, de dreier boret eller skrubiten rundt. En slagskrutrekker gjør også det, men når den møter motstand begynner den å hamre.

Når bruker man slagtrekker?

Selv om den bråker mer, er vi ikke i tvil. Slagtrekkeren er vårt foretrukne valg når det skal skrus terrassebord eller monteres en dørkarm. Den er nemlig både sterkere, raskere og mer ergonomisk enn den gamle skrumaskinen.

Hva er forskjellen på muttertrekker og slagtrekker?

Muttertrekkeren finnes i flere størrelser. De største modellene er typisk utstyrt med samme firkantede feste som pipesettet ditt, mens de mindre modellene har hexfeste som passer til vanlige bits. Disse mindre muttertrekkerne kalles også slagtrekkere, men teknologioen og funksjonen er den samme.

Hvor kraftig muttertrekker trenger man?

Som privatperson trenger du sannsynligvis aldri et dreiemoment på mer enn 1000 Nm, men for de som jobber i bil- eller anleggsbransjen kan et høyere dreiemoment være berettiget. Til sammenligning anbefaler bilprodusenter vanligvis et dreiemoment mellom 130–250 newtonmeter for å stramme hjulboltene når de bytter dekk.

Leave a Comment