Hva er forskjell på drill og skrutrekker?

Drillen er en kombinasjon av skrutrekker og boremaskin og kan derfor brukes til både boring og skrutrekking. I motsetning til skrutrekkeren har drillen en justerbar chuck, noe som betyr at du kan klemme fast bitser, bor og annet roterende tilbehør.

Er DeWalt kvalitet?

DeWalt er vår generalist og har produkter i både proff kvalitet og noe rimeligere modeller for forbrukeren.

Hvor mange NM på drill?

En enkel skrutrekker er vanligvis rundt 5 Nm, en vanlig 18V maskin er rundt 60 Nm mens en kraftig slagdrill kan ha et dreiemoment på over 200 Nm.

Hva er forskjell på drill og skrutrekker? – Related Questions

Hvor kraftig drill trenger jeg?

– Med 18 V får du en typisk allround-drill. Den er kraftig og får jobben gjort, både ute og inne. Samtidig er den nokså tung å jobbe med i lengden og det kan være vanskelig å komme til enkelte steder. En 12 V-drill er super til innendørs prosjekter.

Hvilken skrutrekker er best?

Testvinner – Skrutrekker
  • Bosch PSR 18 LI-2 Ergonomic – BEST I TEST SKRUTREKKER.
  • Dewalt DCD791 – BESTE PREMIUMVALG.
  • Einhell TE-CD 18/2 Li Kit – BESTE BUDSJETTVALG.
  • Ryobi R18DD7.
  • Bosch PSR 18 LI-2.
  • Ryobi RDD18C.
  • Cocraft LXC DD18.
  • Ryobi RCD1802M.

Hva slags drill trenger jeg?

Velg riktig drill for deg:

Til boring av hull og skruing, skaff deg en drill med to hastigheter. Se også etter en drill med justerbar momentinnstilling. Velg gjerne en av de mer kompakte drillene som fysisk er litt mindre. Reparasjoner og snekring: Kjøp en drill med minst 10 Volt – du vil trenge kraften.

Hva betyr tallene på en drill?

Jo høyere moment (tallet på momentringen), desto mer “kraft” genererer drillen og skruen kan skrus dypere inn i arbeidsstykket. Det er i tillegg en spesialinnstilling for boring. Noen driller/skrutrekkere er i tillegg utstyrt med en slagfunksjon som kan velges med denne borinnstillingen.

Hvor stor drill til isbor?

Etter vår erfaring bør du ha en drill på 18 volt, og et batteri på helst 3 Ah eller mer for å kunne bruke den på et isbor av litt størrelse – og ikke minst klare å borre nok hull når du først er ute på isen og fisker.

Hva er forskjell på drill og bor?

1. Hva er forskjellen på en drill og en bormaskin? Ingenting. Ordet drill stammer fra engelsk, og er en generell betegnelse på det vi mer presist kaller enten bormaskin, skru-/bormaskin eller slagbormaskin.

Kan man bore i betong med vanlig drill?

Slagboring. Når man skal bore i stein og betong, må man benytte et hardmetallbor med en tange som passer til maskinen. På vanlige bormaskiner med rasterslagverk benytter man vanlige sylindriske bor som spennes inn med chucken. Akkurat på slike bor er utvalget stort.

Kan man bore med drill?

Ulike bormaskiner har forskjellige bruksområder, og det er viktig at du forstår hvilken du skal bruke til hvilken tid. En enkel drillskrutrekker fungerer ofte bra for tre, gips eller plast, men hvis du skal bore i betong, trenger du en slagbor eller borhammer (med slagfunksjon).

Hva kan man bruke istedenfor skrutrekker?

Drillen er det vanligste elektroverktøyet, og når folk flest hører ordet skrutrekker, er det en drill de tenker på. I motsetning til den enklere skrutrekkeren, kan drillen både bore og skru inn skruer. Bitsholder og bor er festet til den justerbare chucken.

Hva er forskjellen på en Philips skrutrekker og en POZI skrutrekker?

Skrutrekkeren merket PZ skal KUN brukes til skruer med pozidrivspor. Det vanlige er at det er brukt PH skruer på hvitevarer og brune varer, PH på gipsskruer, PZ brukes av elektrikkere og hjemmebrukeren. Skruene som følger med i varepakninger er som regel PZ.

Hvorfor bruke slagtrekker?

En slagtrekker ser ut som en drill for et utrent øye, men er vidt forskjellig fra drillen. Slagtrekkeren er det riktige verktøyet til tøffe skrujobber, fordi det slår i rotasjonsretning og dermed presser skruen innover uten at du selv må trå til og presse.

Kan man bore med Slagskrutrekker?

For å bore med en slagskrutrekker trenger man spesielle bor. Slike maskiner har ikke en vanlig chuck, men vanlige ¼ tommer sekskant, slik som alle skrubits. Det betyr at man må ha bor med slik sekskant tange. For å bore i metall bør man også ha en kvalitet som er beregnet på slag.

Hvordan bore helt rett?

Siden du står bak drillen er det greit å sikte så du får boret rett i vertikalplanet. Henger du en øyeskrue på boret vil du få det rett i horisontalplanet også. Så snart boret går rundt vil skruen flytte seg på boret om det tipper en av veiene. Står den på samme plassen er boret rett.

Kan man bore i speil?

Du kan fint bore hull i glass selv, men du bør nok øve deg først, og du skal være klar over at det bare gjelder for hull opp til 8 mm i en glassplate som ikke er herdet. Jo kraftigere bor, desto lengerinn på platen må du bore, for ikke å knekke glasset.

Hva er forskjellen på muttertrekker og slagtrekker?

Muttertrekkeren finnes i flere størrelser. De største modellene er typisk utstyrt med samme firkantede feste som pipesettet ditt, mens de mindre modellene har hexfeste som passer til vanlige bits. Disse mindre muttertrekkerne kalles også slagtrekkere, men teknologioen og funksjonen er den samme.

Hvor kraftig muttertrekker trenger man?

Som privatperson trenger du sannsynligvis aldri et dreiemoment på mer enn 1000 Nm, men for de som jobber i bil- eller anleggsbransjen kan et høyere dreiemoment være berettiget. Til sammenligning anbefaler bilprodusenter vanligvis et dreiemoment mellom 130–250 newtonmeter for å stramme hjulboltene når de bytter dekk.

Leave a Comment