Hva er et bra strykejern?

 • Philips GC3925 — Best i test.
 • Tefal Pro Express — Premium.
 • Philips GC2145/ 20 — Beste budsjettvalg.
 • Tefal Virtuo FV1711E0 — Billig og bra.
 • Philips GC4930/ 10 — Allsidig strykejern.
 • Bosch TDI90EASY — Praktisk strykejern.
 • Tefal Ultimate Pure FV9845E0 — Kraftigst damp.
 • Tefal FV6520E0 — Trådløst strykejern.

Hva er dampstrykejern?

Men for best mulig resultat må man spraye tøyet med litt vann. Derfor kan det være lurt å bruke et dampstrykejern. Dampstrykejernet er det mest brukte strykejernet og grunnen til dette er at damp gjør det lettere å rette ut tøyet enn om man kun bruker varme.

Hvor mange grader strykejern?

Stryk først silke og syntetisk på lav til middels varme (ca 180 grader), ull på middels høy, og bomull og sengetøy ved høye temperaturer (200-220 grader).

Hva er et bra strykejern? – Related Questions

Skal det være vann i strykejern?

Når du har brukt strykejernet og skal pakke det bort, skal du alltid tømme det for vann. Gjør du ikke det, kan du faktisk ødelegge strykejernet. Vannet kan, ifølge idenyt.dk, både skade de indre delene av jernet og selve strykesålen. Som alle andre ting kan også strykejern bli skitne.

Kan man bruke rettetang som strykejern?

Dersom rettetangen din har flere settinger for temperatur, kan du fint bruke den til å stryke vekk rynker på alt fra silkebluser (på en lav temperatur-setting) til bomull og også strikkegensere (hvor du fint kan bruke en høyere temperatur).

Hvor varmt strykejern bunadskjorte?

Et tips kan også være å legge posen med den fuktede skjorten i kjøleskapet. Det er lettere å stryke lin som er kaldt. Lin tåler dårlig høye temperaturer, og du risikerer å få gule flekker om varmen er for høy. Sett derfor strykejernet på middels høy varme.

Hvor varmt strykejern på lin?

Symbolet er et strykejern med et antall prikker som indikerer maksimal temperatur.
 1. ¤ 110 °C: lav varme, for syntetiske fibre og regenererte fibre (polyamid/nylon, viskose med mer)
 2. ¤¤ 150 °C: middels varme, for ull og silke.
 3. ¤¤¤ 200 °C: høy varme, for bomull og lin.

Hvordan stryke på merker på klær?

Mens strykejernet varmes opp, legger du strykemerket der du vil ha det. Så legger du et stykke bakepapir (følger alltid med i ordren når du bestiller hos Ikast Etikett) oppå strykemerket. Når strykejernet er varmt, presser du det lett ned på strykemerket og stryker i 5-10 sekunder.

Hvordan bruke damp strykejern?

Fyll tanken med vann og velg passende innstilling for plagget ditt, sjekk vaskelappen for råd. Legg plagget på et strykebrett og bruk litt ekstra damp på spesielt vanskelige skrukker. Heng den opp etterpå for å holde den skrukkefri.

Hvordan få fin skjorte uten strykejern?

Heng skjorta eller blusa på en kleshenger i dusjen for å fjerne skrukker og rynker, helt uten å finne fram strykejernet. Mens du dusjer i varmtvann, retter skjorta seg ut på grunn av den varme dampen!

Kan man steame silke?

Siden tekstiler har lavt volum og høy overflate blir de umiddelbart nedkjølt igjen, i motsetning til om du skulle vasket plagget på samme temperatur eller presset et glohett strykejern på det. Derfor kan du trygt steame sensitivt tøy som ull, viskose eller silke.

Hvordan fjerne belegg på strykejern?

Hjemmeremedier for å rengjøre en strykesåle
 1. Bland like mengder hvit eddik og salt i en kjele.
 2. Varm blandingen forsiktig (blandingen skal bare varmes opp, ikke kokes).
 3. Ta på gummihansker for å beskytte hendene mot varmen, og dypp deretter en svamp i salt og eddikblandingen.
 4. Skrubb forsiktig bunnen av strykejernet rent.

Hvordan fjerne gult belegg i do?

Hell omtrent en halv liter tam, gammel cola i toalettet, la colaen virke og du vil oppdage at belegget forsvinner lett. — Fungerer Cola som dovaskemiddel? — Det virker på samme måte som eddik, for det er surt og det sure fjerner kalkbelegg.

Hvordan bruke eddik til rengjøring?

For å holde dine glass skinnende blanke, tilsett 1/4 kopp eddik til oppvaskmaskinens skyllesyklus. Flekker og grums ved kalkholdig vann blir borte ved å varme opp like deler eddik og vann og legge glassene i og la virke 15-30 minutter. Bruk oppvaskbørsten og skyll rent.

Hvordan fjerne brunt belegg i do?

Oppvaskmiddel og eddik

– Hell eddik i doskålen og la det stå. For å øke effekten kan du ha litt flytende oppvaskmiddel sammen med eddiken. La det stå en stund og gi syren tid til å løse opp avleiringene. Etterpå vil du forhåpentligvis få det vekk med toalettbørsten, sier Hagesæther.

Hvor ofte bør man vaske toalettet?

Ifølge nettsiden Sheknows bør du vaske over toalettet én gang i uken og ta en sikkelig rundvask minst én gang i måneden. Det går også an å ta noen forhåndsregler når det gjelder toalettet. Legg ned dolokket før du trekker ned, så slipper du at bakterier sprer seg i lufta og på ting i nærheten.

Leave a Comment