Hva er en takling i fotball?

Spillet oppfordrer til mye fysisk kontakt mellom spillerne, men det er strenge regler for hvordan taklinger, altså det å ta ballen fra motstanderen, kan utføres. Hvis en spiller felles eller ulovlig hindres av en motstander, tildeles laget frispark eller straffespark.

Er det lov å spille fotball med briller?

Bruk av briller eller skjermlue for målvakten er tillatt.

Når er ballen ute i fotball?

Ballen er ute av spill når hele ballen er utenfor mållinjen, sidelinjen eller når dommeren har stoppet spillet.

Hva er en takling i fotball? – Related Questions

Er det lov å kaste ballen i mål?

Dersom keeperen gjør et mislykket forsøk på å klarere ballen etter et tilbakespill, kan han/hun nå ta ballen med hendene for å få kontroll. Det målvaktene derimot ikke får lov til, er å score ved å kaste ballen i motstanderens mål.

Er det lov å score direkte fra avspark?

Etter godkjent scoring settes spillet i gang fra midten av det laget som ikke scoret målet. Det kan ikke gjøres mål direkte fra avspark. Benyttes ikke. Dommeren bør gi tilsnakk ved gjentatte overtredelser.

Når begynner man med kaptein i fotball?

Ungdomsfotball 13-17 år
Alder 13 – 17 år
Spillform – 13 år 9 mot 9 (inkludert målvakt)
Spillform – fra 13 år 11 mot 11(inkludert målvakt)
Banestørrelse 9 mot 9 (Bredde x Lengde) 45- 50 x 67- 72meter
Banestørrelse 11 mot 11(Bredde x Lengde) 45- 90 x 90 – 120 meter

Hvor lenge har keeper lov til å holde ballen?

Regelen som sier at keeper ikke kan holde ballen i mer enn seks sekunder etter at de har fått kontroll på den. Regelen erstattet fireskrittsregelen i sin tid. Men regelen hverken følges eller håndheves.

Når kan keeper ta ballen med hendene?

Fotball. I fotball er målvakten den eneste på laget som har lov til å ta ballen i hendene ute på banen. Målvakten kan bare ta på med hendene innenfor sekstenmeterfeltet, men kan også ta ballen med hendene utenfor hvis han har begge benene i bakken innenfor sitt område.

Når ballen treffer dommer?

7.9 Hvis ballen berører en dommer på spillebanen, går spillet videre.

Er det offside på utspill?

Det er aldri offside fra innkast eller utspill fra mål. Offside dømmes hvis en spiller får ballen, og er nærmere motstanderens mål enn den nest siste spilleren.

Hva er buen utenfor 16 meteren?

Straffesparkfeltet avgrenses av to linjer vinkelrett på mållinjen 16,5 meter ut fra hver av målstolpenene og som er bundet sammen med en linje parallell med mållinjen, 16,5 meter fra denne. Straffespark tas fra et merke 11 meter foran mål.

Hvordan dømme offside?

En spiller er i offsideposisjon når

en del av hodet, kroppen eller ben er nærmere motstanderens mållinje enn både ballen og nest siste motspiller.» Den samme kroppsdel som det kan dømmes hands for om den kommer i kontakt med ballen, skal ses helt vekk i fra når en vurderer om en spiller er onside eller offside.

Er det offside bak keeper?

Den beste måten å tenke på en offside er å visualisere en vertikal linje som følger bevegelsen til den nest siste forsvareren (keeper inkludert), der offsideområdet er hvor som helst bak denne linjen, noe som betyr at angriperen må være på riktig side eller på linje med forsvarslinjen for å være “onside”.

Når er det corner?

Hjørnespark eller corner idømmes i fotball når hele ballen har passert mållinjen, det forsvarende laget sist var nær ballen og det ikke er dømt mål.

Når kan det ikke bli offside?

Det dømmes offside hvis en spiller har hodet, kroppen eller beina nærmere motstanderens mål enn ballen og den nest bakerste motspilleren idet ballen blir spilt eller berørt av en medspiller på motstanderens banehalvdel. Armer og hender er unntatt. Det dømmes kun offside i tilfeller der dette påvirker spillets gang.

Hvor skal offside tas fra?

Markere når en angrepsspiller skal straffes for offside Regel 11 fasetter at en spiller er i offside når hodet, kroppen eller ben har krysset hele midtlinjen og er på motstanderlagets banehalvdel er nærmere motpartens mållinje enn både ballen og nest siste motspiller.

Når er det indirekte frispark?

Indirekte frispark dømmes blant annet for farlig spill, verbale angrep på dommer eller motspillere, obstruksjon og offside. Ved indirekte frispark må ballen innom minst én med- eller motspiller, før det kan dømmes mål. Ved utøvelse av frispark må nærmeste motstander befinne seg minst 9,15 meter fra ballen.

Er det offside på 9er fotball?

Det er ikke offside ved målspark. Straffesparket tas 8 meter fra mållinje (spill på tvers). Ved målspark må keeper/spiller ta målspark innenfor et målfelt tilsvarende spilleregel som elleverfotball. Håndheving av gult kort (umiddelbar soning) NB!

Hvor stor er en 11 bane?

For internasjonale kamper må bredden være mellom 64 og 75 m, og lengden må være mellom 100 og 110 m. Underlaget skal være gress, eller FIFA-godkjent kunstgress. FIFAs regler sier at en full bane (for to lag på elleve spillere) skal være 68 × 105 m.

Leave a Comment