Hva er det beste regntøyet?

Hvilket regntøy er best? Vi har testet regntøy og kårer Gneis Turmalin Allværssett til best i test. Dette er skallklær av høy kvalitet som gir mye for pengene, og som tåler både vind og vann svært godt.

Hvilken vannsøyle bør regntøy ha?

Ikke alle som selger regntøy bruker vannsøyle, så det at et plagg ikke er merket med vannsøyle betyr ikke at den er dårlig. De fleste er enig i at du må opp i minst 20.000 for at noe skal være vanntett, men skal du være ute i styrtregn over tid må du opp mot 30.000 for å holde unna vannet.

Hvor mange mm er vanntett?

En vannsøyle på over 3000mm regnes normalt som vanntett. Dette varierer også mellom hvilke typer produkter det gjelder. En jakke vil ikke regnes som vanntett før den har en vannsøyle på 10 000mm, mens et telt vil kunne holde vannet ute med en vannsøyle på kun 1500mm.

Hva betyr 10000 mm vannsøyle?

Vannsøyle måler hvor vanntett et materiale er, og hvor høyt vanntrykk tekstilet tåler før vannet trenger igjennom. Trykket materialet utsettes for tilsvarer høyden på en søyle vann og måles gjerne i millimeter. Om materialet tåler trykket fra en 10 meter høy søyle, vil plagget dermed ha en vannsøyle på 10 000mm.

Hva er det beste regntøyet? – Related Questions

Er 20000 mm vanntett?

Vannsøylen beskriver vanntrykket i millimeter som materialet tåler, før vannet trenger inn i materialet.

Vannsøyleoversikt.

Vanntetthet (mm) Værforhold
16 000 – 20 000 mm Kan håndtere lange turer i kraftig regn, våt snø, lett trykk.
20 000 mm + Tåler kraftig regn, våt snø, høyt trykk.

Hva betyr 20000 mm vannsøyle?

Vannsøyle – en måleenhet for vanntetthet

Den nederste åpningen på røret er dekket tett med et skallmateriale. Så fyller vann i røret. Når det begynner å piple vann gjennom materialet i bunnen, måler du hvor høyvannstanden i røret er. Står vannet 20 meter opp i røret har materialet en vannsøyle20 000 mm.

Er vannsøyle 10000 bra?

10000 regnes for å være svært vanntett og er du ute i kraftig regn må vannsøylen være minimum dette for å holde deg tørr. 15000 er minimum for lengre opphold ute med kraftig nedbør og krevende bruk (for eksempel at du sitter på regntøyet, det krever mye av stoffet i forhold til vanntetthet).

Er 8000 vannsøyle bra?

Vannsøylen på PU-regntøy ligger vanligvis på 3000-8000 mm. Et PU-regntøy på 8000 vil være helt vanntett, dersom regntøyet har teipede sømmer og innsnevring på arm og ben. Regntøy som er laget av pustende tekstiler, må derimot ha langt høyere vannsøyle for at det skal være tett.

Hva er høy vannsøyle?

En vannsøyle på tekstiler på 3000 mmH2O eller høyere regnes som vannavvisende. På klær bør man over 15 000 mmH2O for å kunne regne plagget som vanntett, mens det for et telt kan holde med 1500 mmH2O.

Hva menes med vannsøyle 3000 mm?

Nivået av vanntetthet vises av vannsøylen som forteller hvor mye vanntrykk materialet kan tåle i tykkelse før vann går gjennom overflaten. Tykkelsen på vannmassen / trykket gis i mm. Vannsøyle over 3000 mm: Beskytter mot regn i en periode. Vannsøyle over 5000 mm: Beskytter mot kraftig regn.

Er vannavvisende vanntett?

Et vannavvisende plagg er ikke helt vanntett, men tåler lettere regnskurer. Det har en fluorkarbonfri DWR-behandling som gjør at vannet perler seg og renner av. Hvis produktet utsettes for regn i en lengre periode, vil likevel vann trenge gjennom materialet.

Hva er vannsøylen på gore tex?

Pusteevne verdi for GORETEX® produktene er ca 15’000mm og vanntetthet er vannsøyle på hele 45’000mm.

Hva betyr vanntett 5 ATM?

5 ATM er en typisk rating for en vanntett klokke. En rating på 5 ATM betyr at klokken tåler trykk som tilsvarer trykket ved en dybde på 50 meter.

Er Garmin vanntett?

Blog Karriere Connect IQ Garmin Connect Garmin Express Garmin Pay Garmin Pros Garmin-teknologi Nyheter fra Garmin Norge AS Abonnementer og abonnementstjenester Finn riktig klokke Your watch.

Vanntetthetsvurderinger.

Vanntetthet Definisjon Egnet for
1 ATM Motstår trykk som tilsvarer en dybde på 10 meter sprut, regn eller snø, dusjing

Hva betyr 10 bar?

bading, dusjing eller håndvask. Klokken er testet til en vanntetthet på 10 bar, som tilsvarer trykket til en hypotetisk vannsøyle på 100 meter på en overflate på én kvadratcentimeter.

Hvor vanntett er IP68?

IP68 betyr at enheten er støvtett og vanntett. Når det er sagt, IP68 betyr ikke at du kan svømme eller bade med enheten. Hvis du dropper enheten i vann belastes den mer enn om du legger den forsiktig ned i vann.

Er IP 54 vanntett?

IP54 – Spylesikker

Beskytter mot vannspray og regn i 180° vinkel uten ødeleggende virkning. Disse er normalt ikke helt vanntette, men kommer med vannledersystem som tilser at vann ikke når elektriske komponenter og sørger for at det renner ut igjen.

Hva betyr IP67?

IP – De to første bokstavene står for «International Protection». 6 – Det første tallet (IP67 for iPhone 7) viser til hvor godt enheten er beskyttet mot faste partikler og hvor godt brukeren er beskyttet mot farlige deler. 7 – Det andre tallet (IP67 for iPhone 7) forteller hvor mye vann produktet er ment å tåle.

Er IP65 vanntett?

IP65——Hvis du ser IP65 skrevet på et produkt, betyr dette at det er helt støvtett og beskyttet mot faste gjenstander. I tillegg er den beskyttet mot vannstråler som projiseres av en dyse (6,3 mm) fra alle vinkler.

Hvilken IP klasse er et baderom?

Dersom høyde fra gulv til lampe er over 225 cm, er det ingen spesielle krav.

Våtromssoner på bad.

Minimumskrav IPgrad 240V 12V
Baderom sone 1: Ikke tillatt IPX4 / IP44
Baderom sone 2: IPX4 / IP44 IPX4 / IP44
Utenfor sone 2 / øvrige områder IP20 IP20

Leave a Comment