Hva er det beste regntøyet?

Hvilket regntøy er best? Vi har testet regntøy og kårer Gneis Turmalin Allværssett til best i test. Dette er skallklær av høy kvalitet som gir mye for pengene, og som tåler både vind og vann svært godt. Turmalin har vannsøyle 10 000 mm og holder barnet tørt selv når det plasker i vannpytter.

Hvilken vannsøyle bør regntøy ha?

– Ved bruk vil et plagg bli slitt og ikke være så tett lenger, legger han til. – Mye av det som selges og markedsføres som vanntett har en vannsøyle på 10.000. Men skal du være tørr må det være over 20.000, sier Einar Sæther, avdelingsleder for Tursenteret til DNT/Bergen og Hordaland Turlag.

Skal man impregnere regntøy?

Regntøy består av 100 prosent vanntett materiale, og du trenger derfor ikke å impregnere regntøyet.

Hva er regnklær laget av?

Regntøy definerer vi som klær som er laget i vanntette materialer med en gummiaktig ytterside, ofte fremstilt i 100 % polyester. Slike stoffer gir veldig god beskyttelse mot vann fra utsiden, men slipper ikke luft ut fra innsiden.

Hva er det beste regntøyet? – Related Questions

Hvordan vaske regntøy til barn?

Ved vask av regntøy anbefales det å følge vaskeanvisningen. Ofte holder det kun å spyle regntøyet, ved behov vaskes det på 40 grader. Bruk ikke skyllemiddel eller tørketrommel på plaggene.

Hva er PU regntøy?

Laget i slitesterkt PU-materiale, er ikke regntøyet vårt bare slitesterkt og vanntett, men også miljøvennlig. Pu, eller polyuretan, er mykere enn PVC. Noe som gjør at det ikke behøves ftalater (giftige mykningsmidler) for å gjøre plagget behagelig.

Hva er vannsøylen på gore tex?

Pusteevne verdi for GORETEX® produktene er ca 15’000mm og vanntetthet er vannsøyle på hele 45’000mm.

Hva er oljehyre laget av?

Oljehyre, eller bare hyre, er ytterklær til vern mot sjøsprøyt, regn og annen nedbør. Hodeplagget sydvest er en del av oljehyret. Klærne var opprinnelig fremstilt av bomullslerret innsatt med rå eller kokt linolje. Begrepet kan også brukes om plagg av andre materialer som er regntette.

Hva er skalljakke laget av?

En 3-lags skalljakke, eller bukse for den del, består av tre lag. Ytterstoff, membran og innerstoff, som beskytter membranen. Disse er laminert sammen og oppleves som ETT stoff. I en 2-lags skalljakke er membran og ytterstoff laminert sammen til ett stoff.

Er regntøy syntetisk?

Syntetiske materialer kan brukes i alle plagg, men ofte finner du det i allværsklær, regntøy og treningstøy.

Er polyester vannavvisende?

Polyester (terylen) er sterkt, vannavvisende og er den syntetiske fiberen som tar opp minst fuktighet, bortsett fra PVC.

Er vannsøyle 10000 vanntett?

Om materialet tåler trykket fra en 10 meter høy søyle, vil plagget dermed ha en vannsøyle på 10 000mm. Jo høyere tall, desto bedre vanntetthet. Alt klassisk gummiregntøy til barn, regnes som 100% vanntett.

Er Gore-Tex vanntett?

GORETEX SURROUND

Membranen er 100% vanntett, så vann sperres ute, mens svetten enkelt fordamper ut i fra hele foten. Denne teknologien egner seg best til bruk under varme forhold og/eller høy aktivitet.

Er fleece vanntett?

Vanntett fleece

Impregneringen virker sterkt vannavvisende på plaggets overflate og gjør eksempelvis fleece helt vanntett! Den ødelegger ikke de pustende egenskapene til fleecen.

Hva betyr 3000 mm vannsøyle?

Nivået av vanntetthet vises av vannsøylen som forteller hvor mye vanntrykk materialet kan tåle i tykkelse før vann går gjennom overflaten. Tykkelsen på vannmassen / trykket gis i mm. Vannsøyle over 3000 mm: Beskytter mot regn i en periode. Vannsøyle over 5000 mm: Beskytter mot kraftig regn.

Hvor lenge varer Gore-Tex?

GORETEX® og dri-produkter

GORETEX®-produkter skal vaskes etter ca. 150 timers bruk eller når de har blitt ordentlig skitne. Plaggene skades ikke av vask – tvert imot så vil dette forlenge plaggets levetid.

Er terrex Gore-Tex?

adidas Terrex GoreTex passer perfekt til lek og tur, om det er til hverdags eller i skog og på fjellet. Overdelen er kledd i vanntett GoreTex® materiale som garantert holder føttene tørre og komfortable under hele dagen.

Kan man vaske Gore-Tex sko i vaskemaskin?

Sko og støvler med GORETEX®-membran

De fleste GORETEX®-modellene våre kan vaskes i maskin på 30 grader. Sjekk vaskelappen. Forøvrig anbefaler vi disse vedlikeholdsrutinene: Rengjør skoen utvendig med en myk børste eller klut og lunkent vann.

Skal man impregnere Gore-Tex sko?

Nei, det er ikke nødvendig å impregnere en sko med GORETEX®-membran. Du kan etter hvert bruke en impregneringsspray, men dette blir først nødvendig når den opprinnelige overflatebehandlingen er slitt av eller du begynner å se slitasje på skoen.

Hvor ofte bør man impregnere GORE-TEX sko?

Husk å impregnere fottøy med tex-membran både før bruk og løpende – helst hver 7. –14. dag, avhengig av hvor ofte de blir brukt. Det er viktig at skoene er rengjort og tørre, og at impregneringen ikke inneholder silikon.

Leave a Comment