Hva er det beste liggeunderlaget?

Testvinner – Liggeunderlag
 • Exped Synmat HL M – BEST I TEST LIGGEUNDERLAG.
 • Outwell Dreamboat Single.
 • Robens ZigZag Slumber.
 • Robens Fjellguard 60.
 • Nemo Vector 20 R.
 • Outwell Dreamcatcher Single 7.5.
 • Nemo Tensor Insulated 20 R Mummy.
 • Therm-a-Rest NeoAir Trekker.

Hva er bra R-verdi?

Jo høyere Rverdi jo bedre isolerer liggeunderlaget. Et liggeunderlag med Rverdi på rundt 3 kan som en tommelfingerregel fungere som et 3-sesongs liggeunderlag. Rverdi på 4.5 eller høyere er et liggeunderlag som også kan brukes på vinterturen.

Hvordan blåse opp Sydvang liggeunderlag?

Sydvang vinner testen med sitt isolerte liggeunderlag, men deltar også med en av testens to skumbaserte underlag. Disse underlagene behøver ingen egen pumpe. De skal blåse seg opp på egen hånd så lenge du løser en ventil og lar skummet inni «jobbe» med å trekke inn lufta.

LES OGSÅ  Hvor er bildene mine Fotoknudsen?

Hva er det beste liggeunderlaget? – Related Questions

Hvor mye luft i liggeunderlag?

En vanlig feil mange gjør er at de blåser opp liggeunderlaget sitt litt for mye. Ønsker du en myk madrass, så blås opp liggeunderlaget litt mindre. Et tips er å blåse opp liggeunderlaget ditt hardt og deretter legge deg ned på det og slippe ut luft forsiktig gjennom ventilen til du er fornøyd.

Hvordan fylle luft i liggeunderlag?

Hvordan fyller jeg et oppblåsbart liggeunderlag med luft? Mange modeller, for eksempel flere modeller fra Exped, har en innebygd pumpe ved ventilen. Mange merker har også en pumpe pose som blåser opp liggeunderlaget på noen sekunder.

Hvordan finne hull i Exped?

Mikroskopiske hull kan være leie å finne, men bland ut litt Zalovann og se etter bobler. Om hullet ikke avsløres med “normalt” lufttrykk kan du prøve å pumpe litt høyere trykk med en liten kompressor, men pass på å ikke overdrive trykket.

Hva er liggeunderlag laget av?

De enkleste liggeunderlagene består av et skummateriale med en tykkelse på for eksempel 50 mm. Lengden og bredden er som regel litt større enn en sovepose, for eksempel 2 meter lang og 60 cm bred. Et sitteunderlag er mindre variant av et liggeunderlag ment til å sitte på, og kan for eksempel være 40×30 cm stort.

Hvilket liggeunderlag er best i hengekøye?

Som liggeunderlag til hengekøye er det derfor lurt å velge et som isolerer godt. Et enkelt, klassisk skumunderlag, som Strandco Sleeping Mat eller Phoxx Sleeping Mat er rimelige, men gode alternativer. For kaldere netter kan det være greit med et underlag som er fylt med syntetfyll eller dun.

Hvordan oppbevare liggeunderlag?

Liggeunderlag skal oppbevares utpakket med ventilen åpen og aller helst hengende. Det kan jo ta litt plass, men du vinner altså lang levetid til underlaget ditt om du passer godt på det mellom alle turene. Om underlaget oppbevares nedpakket i posen sin, vil dun- eller fiberfyllet bruke mer tid på å spenne seg.

Hvor ofte vaske sovepose?

Å vaske en sovepose er nesten like enkelt som å vaske alt annet, men det anbefales ikke å gjøre det for ofte. Vask soveposen din hvis den er synlig skitten, lukter vondt, eller om den har mistet sin “fluffy” effekt.

Hva er en 3 sesongs sovepose?

Soveposer blir oftest kategorisert i sommer, 3sesong, vinter og 5-sesong. Her er en pekepinn på hvilke temperaturer de ulike kategoriene passer til: Sommer: -2°C til +15°C. 3sesong: -2°C til -10°C.

Hvordan ikke fryse i sovepose?

Hold varmen i soveposen i vinter
 1. Pakk ut soveposen, rull ut liggeunderlaget.
 2. Spis riktig før du skal legge deg.
 3. Gå på do.
 4. Ikke vær kald når du legger deg i soveposen.
 5. Sov med ullundertøy på
 6. Lakenpose øker isolasjonsevnen.
 7. Bruk soveposeovertrekk.
 8. Bruk fjellduk.

Skal man ha på klær i sovepose?

Ha minst mulig klær på deg i soveposen. En overdel og underdel i ull holder ofte, men en tykk ullgenser i tillegg kan også være lurt. Ha også med tykke raggsokker og en balaklava eller lue som du kun bruker i soveposen. Et annet godt tips er å legge en tykk dunjakke over fotenden for ekstra isolasjon.

Hvilken sovepose bruker Forsvaret?

Soveposen brukes sommer som vinter.

Mange ting er sagt om forsvarets kapok sovepose, men det er nok en grunn til at Forsvaret har benyttet denne i en årrekke. Solid – varm og god pose i tre deler. Yttertrekk – varmepose – innertrekk.

Kommer man inn i forsvaret med plattfot?

Hvis du er plattfot, men aldri har vært særlig fysisk aktiv, vil den fysiske aktiviteten i Forsvaret kunne gjøre at du får plager. Hvis du er plattfot og er fysisk aktiv uten at du har plager fra føttene, knærne eller ryggen vil plattfotheten sannsynligvis ikke ha noen betydning for din militærtjeneste.

Hvor mye veier sekken i forsvaret?

Vekten på sekken varierer, og den kan være tung.

Den største sekken kan fort bli en 20–30 kilo eller mer, det avhenger av årstid og utstyr. Det er ikke forskjell på jenter og gutter, men innholdet varierer etter hvem som bærer lagsutstyr og ikke.

Kan man ta lappen i forsvaret?

Kan man ta lappen i Forsvaret? Ja, man kan ta lappen i Forsvaret, men ikke vanlig bil lappen (klasse B). Men om man har klasse B fra før, kan man i noen stillinger få ta lastebil lappen, henger lappen, eller minibuss lappen. Dette tilsier ofte at du blir satt i en tjeneste hvor dette kreves.

Leave a Comment