Hva er det beste liggeunderlaget?

Testvinner – Liggeunderlag
 • Exped Synmat HL M – BEST I TEST LIGGEUNDERLAG.
 • Outwell Dreamboat Single.
 • Robens ZigZag Slumber.
 • Robens Fjellguard 60.
 • Nemo Vector 20 R.
 • Outwell Dreamcatcher Single 7.5.
 • Nemo Tensor Insulated 20 R Mummy.
 • Therm-a-Rest NeoAir Trekker.

Hva er bra R-verdi?

Jo høyere Rverdi jo bedre isolerer liggeunderlaget. Et liggeunderlag med Rverdi på rundt 3 kan som en tommelfingerregel fungere som et 3-sesongs liggeunderlag. Rverdi på 4.5 eller høyere er et liggeunderlag som også kan brukes på vinterturen.

Hvordan blåse opp Sydvang liggeunderlag?

Sydvang vinner testen med sitt isolerte liggeunderlag, men deltar også med en av testens to skumbaserte underlag. Disse underlagene behøver ingen egen pumpe. De skal blåse seg opp på egen hånd så lenge du løser en ventil og lar skummet inni «jobbe» med å trekke inn lufta.

Hva er det beste liggeunderlaget? – Related Questions

Hvor mye luft i liggeunderlag?

En vanlig feil mange gjør er at de blåser opp liggeunderlaget sitt litt for mye. Ønsker du en myk madrass, så blås opp liggeunderlaget litt mindre. Et tips er å blåse opp liggeunderlaget ditt hardt og deretter legge deg ned på det og slippe ut luft forsiktig gjennom ventilen til du er fornøyd.

Hvordan fylle luft i liggeunderlag?

Hvordan fyller jeg et oppblåsbart liggeunderlag med luft? Mange modeller, for eksempel flere modeller fra Exped, har en innebygd pumpe ved ventilen. Mange merker har også en pumpe pose som blåser opp liggeunderlaget på noen sekunder.

Hvor langt skal et liggeunderlag være?

For å være komfortabelt, må underlaget være langt, bredt og tykt nok til at du ikke merker ujevnheter eller kommer i kontakt med bakken under trykkpunkter som hofter og skuldre. Virkelig god komfort oppnår du først når liggelengden er 10–15 cm lengre enn deg selv.

Hvordan finne hull i Exped?

Mikroskopiske hull kan være leie å finne, men bland ut litt Zalovann og se etter bobler. Om hullet ikke avsløres med “normalt” lufttrykk kan du prøve å pumpe litt høyere trykk med en liten kompressor, men pass på å ikke overdrive trykket.

Hva er liggeunderlag laget av?

De enkleste liggeunderlagene består av et skummateriale med en tykkelse på for eksempel 50 mm. Lengden og bredden er som regel litt større enn en sovepose, for eksempel 2 meter lang og 60 cm bred. Et sitteunderlag er mindre variant av et liggeunderlag ment til å sitte på, og kan for eksempel være 40×30 cm stort.

Hvilket liggeunderlag er best i hengekøye?

Som liggeunderlag til hengekøye er det derfor lurt å velge et som isolerer godt. Et enkelt, klassisk skumunderlag, som Strandco Sleeping Mat eller Phoxx Sleeping Mat er rimelige, men gode alternativer. For kaldere netter kan det være greit med et underlag som er fylt med syntetfyll eller dun.

Hvilken vei skal reinsdyrskinn ligge?

Den vannavstøtende lær siden vendes ned mot snøen eller bakken. Ved posteringsjakt kan man med fordel vende skinnet andre veien, med hårene ned. Da har man et lydløst sitteunderlag. Oppbevaring etter bruk: Hvis skinnet/ sitteplaten er blitt våt, heng skinnet tørt og luftig for tørking.

Hvordan liggeunderlag til hengekøye?

Sørg for å ha godt med isolasjon å ligge på. Vår erfaring er at myke underlag, som for eksempel et skumliggeunderlag, fungerer best. Stive liggeunderlag kan fort gjøre hengekøya litt ustabil. Du kan gjerne bruke ullteppe eller skinnfell i tillegg, eventuelt kjøpe spesiallagde underlag for hengekøyer.

Hvor mange kg tåler en hengekøye?

De aller største rommer faktisk hele familien og tåler vekt helt opp til 400 kilo. Disse er brede nok til at du kan ligge utstrakt på tvers av hengekøya. Dette gjør at mange skaffer seg en stor variant. Disse veier litt, og er derfor ikke optimale å dra med seg på tur.

Hvor langt mellom trær hengekøye?

Det klassiske bildet av en hengekøye mellom trærne er både idyllisk og praktisk om man har muligheten. Trærne bør være av en viss tykkelse (minimum tykkelsen av et voksent menneskelår) og avstanden mellom trærne bør være mellom 3 til 5 meter.

Hvor stram skal hengekøya være?

Laveste punkt burde være midt på hengekøya, og det burde være ca 50 cm over bakken. Ikke lag hengekøya for stram, da dette vil føre til unødvendig stor belastning på tauverk, sømmer og forankringspunktene.

Hvordan ligge behagelig i hengekøye?

En vanlig feil er å slenge seg rett opp i køya og sove med knekk i ryggen. Men da kan du få vondt. – Det kommer litt an på hengekøya, men du skal som regel ligge diagonalt, så kroppen ligger mer flatt i køya, forklarer Hege Schultz Heireng.

Hvordan ligge diagonalt i hengekøye?

Ligg diagonalt.

Ved å vinkle kroppen skrått fra midten ligger du i en nærmest ergonomisk flat stilling der hengekøya tar bort alle trykkpunktene på kroppen naturlig. Det diagonale ligget er nøkkelen til å ligge godt i en hengekøye. Men du må også ligge varmt!

Hva må man ha med seg på Hengekøyetur?

Nødvendig utstyr:
 • Sekk.
 • Vanntett pakkpose eller regntrekk (kan være en plastpose)
 • Sovepose.
 • Liggeunderlag.
 • Kart, kompass og kartmappe.
 • Solbriller og solkrem.
 • Lykt med ekstra batterier.
 • Brenner med evt. reparasjonssett.

Leave a Comment