Hva er det å gjøre i Kragerø?

De mest populære attraksjonene i Kragero
 1. Kragerø Fjordbåtselskap. Ferger.
 2. Galleri Nicolines hus. Kunstgallerier.
 3. Kittelsenhuset. Historiske steder • Kunstmuseer.
 4. Gunnarsholmen. Vannmasser.
 5. Berg – Kragerø Museum. Temamuseer.
 6. Playmobilland Kragerø Fornøyelses- og temaparker.
 7. Kragerø Ridesenter. Veddeløpsbaner.
 8. Kragerø Turistkontor.

Hva er Kragerø mest kjent for?

Kragerøs sjarmerende trehusbebyggelse, trange gater og smug, og den storslagne utsikten over byen og skjærgården fra utsiktspunktet Steinmann, (kun et steinkast fra Kragerø sentrum) er populære fotomotiver. Kragerøskjærgården med alle dens fantastiske øyer er et hav av attraksjoner og opplevelser.

Er Kragerø Østlandet?

Kragerø er en bykommune i Vestfold og Telemark fylke. Den grenser i sørvest til Risør, i vest til Gjerstad, i nordvest til Drangedal og i nordøst til Bamble.

Hva er det å gjøre i Kragerø? – Related Questions

Hvor mange fastboende er det i Kragerø?

Kragerø by har per 1. januar 2020 i alt 5 369 innbyggere, mens kommunen har nesten 10 400. Kragerø har 495 øyer, holmer og skjær og 4 000 fritidsboliger. Det er også 190 ferskvann innenfor kommunens grenser.

Hva betyr navnet Kragerø?

Byen har fått navnet sitt fra Øya, ”Krakkøen”, og videre utviklet seg til Kragerø. Det kan også være en dansk form av Kråkerøy. Det er også mulig at det kan komme fra det engelske ordet “crag” eller “craig” , som betyr en steil og ujevn klippe.

Er Kragerø en del av Sørlandet?

– Det er en utfordring at mange ikke vet at Kragerø er en del av Telemark, og krysser av for Sørlandet i spørreundersøkelser om hvor de drar på ferie, sier ordføreren.

I hvilken kommune ligger Kragerø?

Kragerø
Kragerø / Kommune

Har Kragerø bystatus?

På midten av 1600-tallet trenger den dansk-norske kongen penger, og han gir dermed Kragerø bystatus.

Hvor ligger Drangedal?

Drangedal er ein kommune søraust i Vestfold og Telemark fylke. Kommunen grensar til Nissedal i vest, Kviteseid og Nome i nord, Skien og Bamble i aust, Kragerø i søraust og Gjerstad i sør.

Hva kan man gjøre på Gautefall?

 • Gautefall Biathlon.
 • Stisykling på Gautefallheia.
 • GautefallEvent.
 • Turterreng.
 • Badeplasser.
 • Fisking.
 • Hulfjell gård waterpark.
 • Treungenfestivalen.

Hva gjøre i Drangedal?

Idylliske vann og badeplasser, Via Ferrata, fine vandre- og sykkelopplevelser, samt skiaktiviteter om vinteren, gjør dette området til en drøm for friluftselskere. I Drangedal finner du flere innsjøer som skapt for padling i kano eller kajakk, Tokevannet er den største.

Hvor ligger Treungen?

Treungen er ein tettstad i Nissedal kommune i Vestfold og Telemark. Tettstaden er ifølgje SSBs definisjon 1 km², og har 531 innbyggjarar (2021).

Hva kan man gjøre i Treungen?

Essensielt i Treungen
 • Hægefjell Nissedal. Turstier.
 • Jettegrytene i Nissedal. Geologiske formasjoner.
 • Gautefall Skisenter. Ski- og snowboardområder.
 • Trogfjell Via Ferrata. Klatreturer.
 • Fyresdal Bygdemuseum. Historiske museer.
 • Hillestad Galleri. Kunstgallerier.
 • Hægefjell Vrådal. Vandreturer.
 • Rjukanfossen i Tovdal. Fosser.

Hvorfor heter det Nissedal?

Namnet Nissedal kjem frå innsjøen Nisser. Frå gamalnorsk blei Nisser kalla «Niðsær», der fyrste del «Nið» tyder «brusande», medan andre del «sær» tyder «sjø».

Hvorfor heter det Treungen?

Namnet var på norrønt Þriðjungrinn, ‘tredjedelen’, som truleg viser til ei eldre inndeling av bygda. Treungen stasjon var endestasjon for Treungenbanen, som vart nedlagt i 1967. Det er i dag bussruter til Åmli og Seljord.

Hvor høyt over havet ligger Treungen?

248,6 moh.

Hvor mange hytter er det i Nissedal?

Nissedal er nå en av kommunene i Norge med flest antall hytter i forhold til innbyggertallet. Kommunen har tre ganger så mange hytter som bolighus: 2350 hytter mot 735 bolighus.

Hvordan komme seg til jettegrytene Nissedal?

Veien inn til jettegrytene er for tiden stengt med bom på uviss tid. Du kan sykle inn til jettegrytene, men det kan være noe “kronglete” å få sykkelen over bommen. Om du velger å gå, så kan du ta snarvegen under tømmerrenna (det er forbud mot å gå oppe i tømmerrenna), eller gå veien rundt.

Hvor høyt er Skuggenatten?

Skuggenatten er ein fjelltopp som ligg i Treungen, i sørenden av Nisser. Den er på sett og vis sjølve symbolet på bygda. Toppen ligg 706 m.o.h. og formeleg ber om å bli klatra på. På toppen er utsikten fantastisk ned mot Treungen sentrum like under – og langt utetter Nisser.

Leave a Comment