Hva er den mest populære bunaden?

Trønder-Avisa: Norske bunader skriver i en pressemelding at Trønderbunaden er årets nest mest populære bunad, kun slått av nordlandsbunaden. Norske bunader har solgt rundt 3500 – 4000 bunader i året, og sier i pressemeldingen at koronaåret ikke er et unntak.

Hvor mye koster en bergensbunad?

Nå selger vi NY bergensbunad med skjorte, sjal og veske for 36000 kr. Bunaden er montert i str. 38-40 ( Kan gratis tilpasses samme dag). Sølvet kommer i tillegg.

Hva koster en Sognebunad?

24.700,-* *Inkl. liv, stakk, forkle, belte og veske. Skjorte og sølv kommer i tillegg.

Hva er den mest populære bunaden? – Related Questions

Hva er den fineste bunaden?

Gjentakende vinner. Nordlandsbunaden har gjentatte år blitt kåret til den fineste av Norges befolkning. Mønsteret til bunaden er er utarbeidet etter modell av en brudekjole fra Ravassåsen i Vefsn, og broderiet ble funnet på to stoffbiter fra Røyten i Vefsn. Disse har form som en bringeklut, skriver Husfliden.

Hvor mye koster en beltestakk?

Beltestakk m/broderi koster fra kr 35.000,- inkl forkle og belte. Endelig pris avhenger av hva som velges av skjorte, broderier, stoff og bånd. Jakke eller sjal, hårvippe, sølv og sko kommer i tillegg.

Hvem syr Sognebunad?

Om oss. Husflidstova syr etter mål og leverer ferdige bunader frå Nordhordland og Masfjorden til både kvinner og menn. Me syr også Sognebunad til kvinner. Våre ansatte har lang erfaring og hjelper deg gjerne med å setje saman din eigen bunad.

Hvor mye koster en Løkenbunad?

Totalt 154 341 kr.

Hva koster Sunnfjordbunad?

23.000,-* *Inkl. liv, stakk, belte og fangbånd. Skjorte, veske og sølv kommer i tillegg.

Hva koster nordlandsbunad til herre?

36.200,-* *Inkl. jakke, bukse og vest med stoffet svartisen. Skjorte, strømper, hosebånd, halssløyfe og sølv kommer i tillegg.

Hvorfor er bunad så dyrt?

Noe av årsaken til at bunader blir så dyre, er kvaliteten på materialene og håndbroderiene, i tillegg til sølvet. Før du går til innkjøp av bunad, bør du se bunaden og sjekke kvaliteten.

Hva er forskjell på klede og Toskaft?

Toskaft er det enkleste stoffet, med fin spenst og er forholdsvis enkel å vedlikeholde. Klede er tovet etter veving, noe som gjør at stoffet blir valka og mykere.

Hvilken farge på strømper til Nordlandsbunad?

Strømpebuksa skal være enten hvit eller sort, i enten bomull eller ull. I tillegg til søljene er det også tilhørende øredobber og ring i lik stil.

Hvor mye koster den dyreste bunaden?

– Rekonstruert kvinnedrakt fra Vest-Agder er den dyreste bunaden i Norge. Den koster cirka 73.000-80.000 kroner, forteller Irene Tørhaug ved Husfliden Bergen.

Leave a Comment