Hva er den dyreste mummikopp?

Motivene på koppene er hentet fra Tove Janssons fortellinger, og kommer i en rekke ulike utførelser. Dyreste mummikoppen ble solgt på auksjon 2018 for 84 900 svenske kroner, “Fazerkoppen” ble kjøpt av Ellen Marie fra Oslo som skal samle alle mummikopper.

Hvilke mummikopper utgår 2022?

Fiske Mummikopp 2022 fra finske Arabia er årets Mummikopp sommersesongen 2022. Motivet på sesongens Mummikopp er inspirert av Tove Janssons og Lars Janssons illustrasjoner fra 1957–1959 og kombinerer tegninger fra tre av seriene deres gjennom en såkalt collage-teknikk.

Hva er mummikoppen min verdt?

Koppene er nemlig svært verdifulle samleobjekter og dermed verdt en liten formue. De mest sjeldne koppene blir solgt for flere hundre tusener. På finn.no kan man få kjøpt en kopp til alt fra kr 200,- til 10.000 kroner. Koppene som er utgått koster som regel mye mer.

Hvor gammel er Lille My?

Hun har rød kjole, og svarte sko og hansker. I Mummipappa på eventyr fortelles det at Lille My er den yngste av Mymlens 35 barn. Hun har også en søster som heter Mymlen, og som er den Mymlen som finnes i flere av mummi-fortellingene. Det nevnes kort at Lille My og Snusmumrikken er halvsøsken, med samme mor.

LES OGSÅ  Hvilken pulsklokke er best i test?

Hva er den dyreste mummikopp? – Related Questions

Hva slags dyr er Sniff?

Sniff
Biografi
Kjønn Mann
Art Halvt fjomsedyr halvt såsdyr
Øyenfarge Brun

Hvor bor Hufsa?

Hufsa
Biografi
Øyenfarge Svart
Kjennetegn Lilla farge, stor kropp og nese
Bosted Mummidalen

Hvor gammel er Snusmumrikken?

Etter kometen passerte, gjorde Snusmumrikken sitt livs avgjørelse: han skulle tilbringe sommerperioden i Mummidalen, mens vinterperioden i sørlige strøk. Utover det fortalte, vil det ikke være så mye om hans biografi, hans alder er helt ukjent, og han skjuler for det meste sine indre identiteter.

Hvem er foreldrene til Lille My?

Lille My/Foreldre

Hvor gammel er Mummitrollet?

Det er 75 år siden Mummitrollet så dagens lys for første gang.

Når døde Tove Jansson?

27. juni 2001
Tove Jansson / Dødsdato

Hvem skal trøste nurket?

Hvem skal trøste Knøttet? er den andre av Tove Janssons bildebøker fra mummiuniverset. Hovedpersonene Knøttet og Nurket forekommer ikke i de andre mummibøkene, men mange av bipersonene er felles.

Hvor er Tove Jansson fra?

Tove Marika Jansson (født 9. august 1914 i Helsingfors, død 27. juni 2001), er en finlandssvensk forfatter, illustratør, tegneserietegner og maler.

Hvem har skrevet om Mummitrollet?

Om forfatteren

Tove Jansson 1956 Tove Jansson ble født i 1914 i Helsingfors i Finland. Hun var forfatter, tegneserieskaper og maler. Tove Jansson er mest kjent for sine bøker om Mummitrollet og de andre som bor i Mummidalen, og skrev til sammen ni bøker om dem.

Hva kjennetegner Lille My?

Hun er svært aggressiv, skøyeraktig og helt respektløst, men kan være en god venn når hun vil. Hun har en freidig personlighet. Hun er datter av Mymlen og har en ukjent far, pluss en søster som også heter Mymlen, og mer enn tjue småsøstre og 3 småbrødre.

LES OGSÅ  Hvor mye er 1 tonn i kg?

Hva står Lille My for?

Lille My. Lille My er veldig liten, My betyr «det minste som er». Hun kan ta seg en blund i Mummimammas sykurv, så liten er hun, men hun har en personlighet som tar stor plass. Hun sier akkurat hva hun mener, og det kan irritere andre.

Er Hufsa snill?

I Mummipappa på eventyr (1950) presenteres Hufsa mer som et tradisjonelt monster enn senere framstillinger der hun portretteres som mildere, men mer ensom og misforstått.

Er Snusmumrikken og Lille My søsken?

Lille My er den minste av alle, og også den villeste. Hun har både fullblodssøsken som hennes søster, og halvsøsken sånn som Snusmumrikken. Snusmumrikken er en omreiser og Mummitrollets beste venn. Snusmumrikken er også halvbroren til Lille My og Mymlen.

Er Mummitrollet norsk?

Mummitrollet (svensk Mumintrollet) er hovedfiguren i en serie på ni barnebøker og fire bildebøker av den finlandssvenske forfatteren og tegneren Tove Jansson, utgitt fra 1945 til 1970. Bøkene blir ofte kalt Mummibøkene og handler om Mummitrollet og hans venner og familie i Mummidalen.

Hva heter trollmannen i Mummidalen?

Trollmannens hatt
orig. Trollkarlens hatt
Utgitt 1948
Originalutgave 1948
Norsk utgave 1960

Hvem er tufsla?

Tufsla og Vifsla er to små figurer som gjemmer den store Kongerubinen i sin koffert. De har utviklet et eget språk som andre har problemer med å forstå. Med rubinen gjemt flykter de til Mummidalen hvor Mummimamma ønsker dem velkommen.

Leave a Comment