Hva er den dyreste mummikopp?

Motivene på koppene er hentet fra Tove Janssons fortellinger, og kommer i en rekke ulike utførelser. Dyreste mummikoppen ble solgt på auksjon 2018 for 84 900 svenske kroner, “Fazerkoppen” ble kjøpt av Ellen Marie fra Oslo som skal samle alle mummikopper.

Hvor mange forskjellige mummikopper finnes det?

Det finnes i dag mer enn 100 ulike Mummikopper, og Tove Slotte har designet de aller fleste.

Hvor mye er en mummikopp verdt?

De mest sjeldne koppene blir solgt for flere hundre tusener. På finn.no kan man få kjøpt en kopp til alt fra kr 200,- til 10.000 kroner. Koppene som er utgått koster som regel mye mer. En grunn til at koppene er så populære er at de har høy affeksjonsverdi.

Hva er den dyreste mummikopp? – Related Questions

Hvem eier Mummi?

Mummidalen
Informasjon om stedet
Eier Ingen
Beboere Mummipappa Mummimamma Mummitrollet Sniff Snorkfrøken Snorken Lille My Snusmumrikken Hemulen Mymlen II Stinky Bisamrotten Filifjonka Too-ticky Tufsla og Vifsla Misa Ynk Homsen Alicia Heksa Hufsa Politimesteren
Opptredener

Når ble Mummikoppene lansert i Italia?

I 1990 ble de første Mummi produktene lansert på deler i Teema serviset til Iittala, og dette var starten på Mummi-krus kolleksjonen slik den er i dag. Det har til sammen blitt laget over 76 unike Mummi- krus.

Hvor mye rommer en mummikopp?

En ny kopp introduseres hvert år, og hver sommer og vinter utgis spesielle sesongprodukter. Koppen med Mummitrollet vårt er turkis og rommer 0,3 liter. Koppen tåler fint oppvaskmaskin, anbefalt bruk er lite pulver og lav temperatur.

Hvem lager mummikopp?

Mummikopp. Mummikoppar har motiv av karakterane frå Tove Janssons forteljingar om Mummitrollet. Dei er produsert av den finske porselensfabrikken Arabia, og Tove Slotte står bak designen på dei over 100 koppane.

Hvem lager Mummi krusene?

For 30 år siden begynte også keramiker og illustratør Tove Slotte sin karriere som illustratør av Arabias Mummikolleksjon. Selv i dag er det hun som lager illustrasjonene. En av de mest populære krusene illustrert av Slotte er Kjærlighet fra 1996.

Hva heter årets Mummi Sesongservise?

Den 1. oktober lanseres Arabias sesongservise for vinteren 2021 «Snø i måneskinn», som består av et krus, en skål, minimugger og 2 kaffeskjeer. Sesongserviset baserer seg på historien fra Tove Janssons «Trollvinter» fra 1957.

Hvilke Mummikopper utgår 2022?

Fiske Mummikopp 2022 fra finske Arabia er årets Mummikopp sommersesongen 2022. Motivet på sesongens Mummikopp er inspirert av Tove Janssons og Lars Janssons illustrasjoner fra 1957–1959 og kombinerer tegninger fra tre av seriene deres gjennom en såkalt collage-teknikk.

Hva slags dyr er Sniff?

Sniff
Biografi
Kjønn Mann
Art Halvt fjomsedyr halvt såsdyr
Øyenfarge Brun

Hva slags dyr er Stinky?

Stinky er skurken i Mummidalen, men han er en veldig hyggelig en. På mummikoppen ser vi en hund som har tatt håndvesken til Mummimamma. Stinky får tak i halen på hunden, noe som gjør at hunden slipper taket i vesken og Mummimamma får den tilbake.

Hvor høy er Lille My?

Hadeland Glassverk Lille My Glassfigur
Merke HADELAND GLASSVERK
Vedlikehold Tørkes av med en våt eller tørr klut ved behov.
EAN 7026581012327
Høyde (mm) 50.00
Bredde (mm) 167.00

Hvor bor Lille My?

Når det virkelig gjelder er Lille My både lojal og modig. Hun bor i Mummihuset sammen med storesøsteren sin, Mymlens datter (ja, det er navnet hennes!).

Når døde Tove Jansson?

27. juni 2001
Tove Jansson / Dødsdato

Hvem skal trøste nurket?

Hvem skal trøste Knøttet? er den andre av Tove Janssons bildebøker fra mummiuniverset. Hovedpersonene Knøttet og Nurket forekommer ikke i de andre mummibøkene, men mange av bipersonene er felles.

Hvilket land kommer Mummitrollet fra?

Jansson utviklet opprinnelig Mummitrollet som en figur på sider hun laget for det finske humormagasinet Garm. Figuren er til stede som idé eller prototyp allerede på 1930-tallet og vises første gang på en tegning i 1943. I 1944 brukte hun mummifiguren som signatur.

Hvor er Tove Jansson fra?

Tove Marika Jansson (født 9. august 1914 i Helsingfors, død 27. juni 2001), er en finlandssvensk forfatter, illustratør, tegneserietegner og maler.

Når ble Tove Jansson født?

9. august 1914, Helsingfors, Finland
Tove Jansson / Født

Leave a Comment