Hva er den dyreste mummikopp?

Motivene på koppene er hentet fra Tove Janssons fortellinger, og kommer i en rekke ulike utførelser. Dyreste mummikoppen ble solgt på auksjon 2018 for 84 900 svenske kroner, “Fazerkoppen” ble kjøpt av Ellen Marie fra Oslo som skal samle alle mummikopper.

Hvilke Mummikopper kommer i 2022?

Fiske Mummikopp 2022 fra finske Arabia er årets Mummikopp sommersesongen 2022. Motivet på sesongens Mummikopp er inspirert av Tove Janssons og Lars Janssons illustrasjoner fra 1957–1959 og kombinerer tegninger fra tre av seriene deres gjennom en såkalt collage-teknikk.

Når kommer neste mummikopp?

Følg lenken for å se den kommende 2022 sesongbetonte Mummikoppen: Mummikopp sommer 2022. Koppen lanseres i løpet av vår 2022.

Hva er den dyreste mummikopp? – Related Questions

Hvor mange Mummikrus finnes det?

Det finnes i dag mer enn 100 ulike Mummikopper, og Tove Slotte har designet de aller fleste.

Hva heter årets Mummi sesong?

Sammen Mummikrus fra Arabia er årets sesongkrus sommeren 2021. Motivet på Mummikruset er basert på Tove Janssons serie Mummifamilien og formidler den samme sommerlige følelsen vi kjenner igjen fra sesongserviset kvällsdopp i 2019, både når det gjelder illustrasjon og fargeskala.

Når er Mummidagen?

9. august er «Mummidagen», og forfatter Tove Janssons bursdag.

Hvor kan jeg kjøpe Mummikopper?

Om du skal kjøpe deg en eller flere mummikopper, anbefaler vi disse nettbutikkene: Kitchentime.no & Bakerenogkokken.no.
  • Våre anbefalte mummikopper (oversikt)
  • Arabia mummikrus Hvilepause – Lys grønnfarge.
  • Misan mummikrus – Mummimammas vaskehjelp.
  • Arabia Mummi Krus Lille My – Legendariske Lille My.

Når ble Mumikoppen lansert?

Høsten 1990 prydet de 4 aller første mummikoppene i butikkhyllene som planlagt, sammen med et servise for barn, 2 ulike serier veggtallerkener og 4 pyntefigurer.

Hva heter Mummi sesong servise?

Sesongserviset Snøstorm, er en fortsettelse på Tove Janssons historie Trollvinter (1957) der karakterene i Mummidalen søker ly for stormen i det forunderlige badehuset. Serviset består av et krus, en skål, minimugger og skjeer.

Hvor bor Hufsa?

Hufsa
Biografi
Øyenfarge Svart
Kjennetegn Lilla farge, stor kropp og nese
Bosted Mummidalen

Hva slags dyr er Stinky?

Stinky er skurken i Mummidalen, men han er en veldig hyggelig en. På mummikoppen ser vi en hund som har tatt håndvesken til Mummimamma. Stinky får tak i halen på hunden, noe som gjør at hunden slipper taket i vesken og Mummimamma får den tilbake.

Er Mummi norsk?

Mummitrollet og de andre karakterene i mummiuniverset ble skapt av den finsk-svenske forfatteren Tove Jansson gjennom 9 romaner og 4 bildebøker i perioden 1945 til 1970. Den første boken het Småtrollene og den store oversvømmelsen.

Hva heter kjæresten til Mummi?

Mummitrollet er kjæreste med Snorkfrøken, som fremstilles som entydig feminin.

Hva heter Mummi på finsk?

Mummitrollet, også kalt Mummi, (Finsk: Muumipeikko or Muumi, Engelsk: Moomintroll) er helten og hovedpersonen i Mummibøkene og deres adaptasjoner. Han er et mummitroll som bor i Mummidalen sammen med Mummipappa og Mummimamma.

Hvem lager Mummi krus?

Hvem bestemmer hvordan kruset skal se ut? Svaret er illustratør og produksjonsdesigner Tove Slotte i Moomin by Arabia. Hun har stort sett alltid en tusj med i spillet og står hittil bak designet av 95 krus. Slotte tegner et bilde av prosessen i et skriftlig intervju med Kitch’n.

Er Hufsa snill?

I Mummipappa på eventyr (1950) presenteres Hufsa mer som et tradisjonelt monster enn senere framstillinger der hun portretteres som mildere, men mer ensom og misforstått.

Hvilket land kommer Mummi fra?

Mummitrollet og de andre karakterene i universet ble skapt av den finsk-svenske forfatteren Tove Jansson. Den første boken kom i 1945. Den het Småtrollene og den store oversvømmelsen.

Hvor gammel er Lille My?

Hun har rød kjole, og svarte sko og hansker. I Mummipappa på eventyr fortelles det at Lille My er den yngste av Mymlens 35 barn. Hun har også en søster som heter Mymlen, og som er den Mymlen som finnes i flere av mummi-fortellingene. Det nevnes kort at Lille My og Snusmumrikken er halvsøsken, med samme mor.

Når døde Tove Jansson?

27. juni 2001
Tove Jansson / Dødsdato

Leave a Comment