Hva er den beste tannblekingen?

1. Dentaworks Tannbleking komplettpakke—Best i test. Denne pakken inneholder alle produkter du trenger for en hvitere tannlinje, og dette er Dentaworks mest populære pakke. Med denne kan du enkelt bleke tennene hjemme med gele og skinner, akkurat slik du gjør hos tannlegen.

Er hjemmebleking farlig?

En bivirkning av hjemmebleking kan være irritert tannkjøtt. Hos tannlegen beskytter de tannkjøttet ditt under blekingen, men med hjemmebleking følger det ikke med beskyttelse for tannkjøttet ditt. Andre former for bleking hjemme kan være å bruke aktivert kull på tennene dine.

Hvordan lage Bleking av tenner selv?

Her er en enkel metode på tannbleking du kan gjøre hjemme selv.
 1. Bland sammen litt bakepulver med tannkremen din.
 2. Ta en bit med aluminiumsfolie og pakk det rundt tennene dine, slik at det passer.
 3. Påfør så tannkremen med bakpulveret på tennene dine, og deretter pakker du tennene inn i folien.

Hva er den beste tannblekingen? – Related Questions

Kan gule tenner bli hvite igjen?

De naturlige gule og blå/grå tannfargene vil raskere bli hvite enn en tann med flekker som skyldes legemidler, tobakk og mat. Tenner med en naturlig gul farge vil som regel bli hvite på ca. 1–2 uker, mens tenner med blå/grå farge kan ta dobbelt så lang tid.

Hvordan få gule tenner hvite?

Puss tennene grundig to ganger daglig. Unngå å pusse tennene for hardt. Bruk en tannbørste med myk eller liten børste, eller en elektrisk tannbørste. Bruk tanntråd, tannpirker eller mellomromsbørste daglig, for å unngå at rester av matvarer setter seg mellom tennene.

Hvordan få hvite tenner med bakepulver?

Slik gjør du det:
 1. Dypp en våt tannbørste i bakepulveret.
 2. Børst tennene som normalt.
 3. Spytt ut restene og smil – du har nå hvitere tenner.
 4. Ikke gjenta dette for ofte da det kan skade tennene dine.
 5. Hør med tannlegen din hvor ofte du kan bruke bakepulver.

Hvordan lage Blekeskinne?

Blekeskinner lages enkelt på klinikken
 1. Trinn 1. Slå opp avtrykket med hurtigherdende modellgips eller hardgips.
 2. Trinn 2. Til reservoarer appliseres f.
 3. Trinn 3. Benytt en skinnepresse/vakuummaskin og varm opp skinnematerialet (f.
 4. Trinn 4. Med en presisjonssaks (f.
 5. Trinn 5. Sett skinnen tilbake på modellen.

Kan man bleke falske tenner?

2. Ikke ekte tenner? Har du falske tenner( kroner, broer ) eller fyllinger, vil ikke disse bli bleket fordi de materialene påvirkes ikke av blekestoff.

Hva bleker tennene?

Tannbleking er en kjemisk rensing av det ytterste laget på tennene. Normalt brukes hydrogenperoksid (vannstoff) som blekemiddel.

Er det farlig å pusse tennene med bakepulver?

Bakepulver er ikke farlig for tennene, men man bør ikke pusse for ofte med dette. Du kan kanskje pusse vekk litt ujevnheter, men tennene blekes ikke i særlig grad.

Er det farlig å pusse tennene med natron?

– Bruk en blanding av natron og hydrogenperoksid på tennene i stedet for tannkrem én gang i uken. Men ikke bli fristet til å gjøre dette oftere enn dette, da kan blandingen nemlig skade emaljen på tennene dine.

Hvordan få hvitere tenner raskt?

Puss tennene med en myk tannbørste grundig morgen og kveld med fluortannkrem. Plakk og tannstein vil kunne bidra til at tennene ser misfarget ut, så vær nøye med stell av tennene. Bruk tanntråd, tannstikker eller mellomromsbørste daglig for å rense mellom tennene.

Hvorfor har jeg så gule tenner?

Til tross for at emaljen er hard og tett oppstår mikroskopiske sprekker der fargestoffer kan trenge inn. Med årene får derfor tennene en mørkere farge. – Tannkjøttet kan trekke seg tilbake og blottlegge en del av rotoverflaten som består av dentin. Da ser tannen gulere ut ved tannhalsen.

Har veldig gule tenner?

Om du mener at tennene dine er unormalt gule, har hvite flekker eller misfarging som plager deg, bør du snakke med tannlegen eller tannpleieren din om det. For de fleste vil god rens på tannklinikken og tannpuss hjemme være nok til å holde tennene pene.

Er det normalt å ha gule tenner?

Perlehvite smil er noe mange trakter etter. Imidlertid er det mange grunner til at man har gule tenner. Det krever nøye og regelmessig vedlikehold for å holde tennene hvite og friske. Men mange opplever at tennene blir misfargede eller gule til tross for at de samvittighetsfullt pusser tennene daglig.

Hvordan fjerne gult belegg på tennene?

Det viktigste du kan gjøre for å forebygge tannstein er å ha en god munnhygiene slik at mengde plakk reduseres. Puss tennene grundig med fluortannkrem morgen og kveld. Bruk tanntråd/tannstikkere og/eller mellomromsbørste daglig for å få vekk bakterier som ligger mellom tennene.

Hvilken tannkrem er best for hvite tenner?

– Det finnes ingen tannkremer som bleker tennene.

Misfarging

 • Tannfargen din påvirkes av hva du spiser, men også rødvin, kaffe og tobakk.
 • Om det dreier seg om ytre misfarginger kan tannlege eller tannpleier pusse det bort.
 • Fargestoffer fra mat og drikke kan også gi dypere misfarginger.

Kan man pusse tenner uten tannkrem?

Du skriver at det går bra å pusse tenner uten tannkrem. Det er veldig bra. Bruk gjerne en myk tannkost. Det viktigste med tannkremen er at den inneholder fluor.

Kan man pusse tennene 3 ganger om dagen?

I følge Norsk Tannpleierforening bør du pusse tennene i minst to minutter. Man skal også pusse tennene minst to ganger om dagen, gjerne tre, en puss etter hvert måltid. Man må i det minste pusse tennene om morgenen etter frokost, og på kvelden etter kveldsmat.

Leave a Comment