Hva er den beste motorsagen?

1. Husqvarna 135 – BEST I TEST MOTORSAG. Husqvarna 135 blir best i test, fordi den er en velbalansert og god avveid motorsag med få vibrasjoner og mye kraft. Den passer huseiere med både små og store trær på tomten.

Hvor langt sverd på motorsag?

Mest optimalt vil være 12″ sverd. På motorsager som er på 40-50 cc er det mest vanlig med . 325 i 1.3mm og 1.5mm (1,6mm på en del Stihl sager), lengder fra 13″-18″. Anbefalt lengde er 13″ og 15″.

Hvordan velge riktig motorsag?

Velge størrelse
  1. Ferdighet og erfaring. Velg en mindre motorsag som er lettere å håndtere hvis du er nybegynner.
  2. Tretyper og størrelser på trær. Velg en større motorsag med mer kraft hvis du vil felle større trær, spesielt løvtrær.

Hva er den beste motorsagen? – Related Questions

Når skal man bytte sverd på motorsaga?

Hvis sporet er for slitt og V-formet, vil kjedet kunne bikke eller velte i skåret. Da slutter plutselig kjedet å skjære noen centimeter nedi stokken. Du må da skifte sverdet.

Hvor ofte slipe Motorsagkjede?

Hvis du bruker en motorsag store deler av dagen, passer det å slipe kjedet med en fil hver gang du fyller på drivstoff. Det er enklere å slipe litt og ofte, enn å vente lenge mellom hver sliping. Du får også bedre presisjon og arbeider mer effektivt.

Hvordan finne riktig kjede til motorsag?

Drivlenketykkelsen (0,043″, 0,050″, 0,058″, eller 0,063″) vil normalt være oppgitt på sverdet. Hvis det ikke er det, anbefaler vi at du lar forhandleren din måle drivlenketykkelsen på det gamle sagkjedet ditt. Lengden på et motorsagkjede bestemmes av kjededelingen og antall drivlenker.

Hvordan stramme kjede på motorsag?

Veiledning for stramming av kjedet på motorsagen
  1. Koble ut kjedebremsen.
  2. Bruk kombinøkkelen til å løsne sverdmutrene som låser koplingsdekselet.
  3. Løft opp sverdspissen og stram sagkjedet med strammeskruen ved å dreie den med klokken med kombinøkkelen.
  4. Bruk kombinøkkelen til å stramme sverdmutteren igjen.

Hvordan velge sagkjede?

TRE VIKTIGE KRITERIER GJELDER NÅR DU SKAL FINNE RIKTIG KJEDE FOR DIN SAG.
  1. HVILKEN TYPE KJEDE HAR DU,325″ ELLER 3/8″. DISSE MÅLENE ER FRA ØYE/SKJØT VED EN TANN TIL SAMME PKT.
  2. NESTE ER ANTALL LEDD PÅ KJEDET. DET KAN TELLES, ELLER SÅ STÅR DET SOM REGEL PÅ SVERDET.
  3. DET SISTE ER TYKKELSEN PÅ KJEDET.

Hvordan måle størrelse på kjede?

Det er lettest å måle dimensjonen på kjedet ved å måle distansen på kjedeleddet innvending. Bruk skyvelære, eller annet måleinstrument, målkjedet i det smaleste kjedeleddet. Et 420 kjede er ca. 6.35mm og et 428 kjede er ca.

I hvilken retning skal Kjedelåsen monteres?

Den avrundede enden uten åpning skal alltid peke samme vei som kjede går når man kjører. Det er fordi at den ikke skal hekte seg i noe og bli skyvd av.

Hvor langt skal kjede være?

Kvinner: Et normalt kort halskjede for kvinner er mellom 38 til 42 cm avhengig av hennes hals. Normal lengde på armbånd for kvinner er 19 cm. Menn: Menn velger ofte kjeder i 45 eller 50 cm lengde. Normal lengde for armbånd til herrer er 21 cm.

Når bør man bytte kjede på sykkel?

BYTT KJEDE NÅ: Våren og høsten er perfekte for å bytte kjede. Pass på at drivverket tåler det nye kjedet. Heldigvis er det enkelt å greit å bytte kjede på moderne sykler.

Hvor mye koster det å bytte kjede på sykkel?

Generell prisliste
Bytte av slange/dekk (pr hjul) 250,-
Lufting av skivebrems (inkl olje) pr. brems 200,-
Justere og smøre styrelager 250,-
Justering styre og stem 200,-
Bytte kjede 200,-

Når er kassetten utslitt?

Bytte kassett

Kassetten burde byttes om du ser synlig slitasje på tennene, eller om du merker at drivverket lager mye lyd når du sykler. Mye lyd kan være en indikator på at deler av drivverket er slitt. For å bytte kassett trenger du en kassettavdrager og en kjedepisk.

Hvor ofte skal sykkel på service?

Vi får ofte spørsmål om hvor ofte du utfører servicesykkelen, vi anbefaler vanligvis minst en gang i året hvis du sykler ca 5-8 mil i uken. Eller for hver årstid, vinter og sommer er også en god vane å ha. Hvis du sykler lengre distanser, bør du utføre service etter ca 350-500 mil.

Leave a Comment