Hva er den beste motorsagen?

1. Husqvarna 135 – BEST I TEST MOTORSAG. Husqvarna 135 blir best i test, fordi den er en velbalansert og god avveid motorsag med få vibrasjoner og mye kraft. Den passer huseiere med både små og store trær på tomten.

Hvor stor motorsag trenger jeg?

Lengden på sverdet

Hvis du er vant med å håndtere en motorsag, bør du ha tilgang til minst to forskjellige sverdlengder, slik at du kan variere lengden for ulike trestørrelser. Et kort sverd veier mindre og er enklere å håndtere ved kvisting. Et lengre sverd brukes for større trær.

Hvorfor ble motorsag oppfunnet?

Motorsagens forgjenger – kjedesagen – ble egentlig oppfunnet til å redde liv på operasjonsbordet. Først da motoren ble tilføyd fikk sagen sin faste plass i skogsarbeidernes verktøykasse. Motorsagens forgjenger – kjedesagen – ble egentlig oppfunnet til å redde liv på operasjonsbordet.

Hva er den beste motorsagen? – Related Questions

Kan man bruke vanlig bensin på motorsag?

Bruk bare bensin med et minimumsoktantall på 90 ROZ (av hensyn til helse og miljø, anbefaler vi å bruke blyfri bensin.)

Kan alle bruke motorsag?

Motorsag/ryddesag kurs – hvem trenger det? Alle som skal bruke motorsag i næringsrettet virksomhet og trenger bevis på dokumentert sikkerhetsopplæring, skal iht Arbeidsmiljøloven (forskrift om utførelse av arbeid §§ 10-1 og 10-2) gjennomføre teoretisk og praktisk opplæring.

Når ble motorsag oppfunnet?

Den første brukbare motorsagen ble laget i 1917. De første motorsagene var tomannssager. Enmannsmotorsager kom i bruk på slutten av 1940-tallet, og i løpet av få år overtok de det meste av felle- og kappearbeidet.

Hvordan slipe kjede på motorsag?

Hvordan slipes kjedet?
  1. Bruk en rundfil. Hold sliperen i 90 ° vinkel i forhold til rullene på slipemåleren. Slip med begge hendene. Filen skal hvile på begge rullene.
  2. Fortsett deretter med å slipe hver tann. Hver sagtann skal slipes slik at den er skarp. Det er viktig at alle sagtennene har samme lengde.

Hvem oppfant motorsaga?

Robert P. McCulloch
Motorsag / Oppfinner

Robert Paxton McCulloch var en amerikansk entreprenør fra Missouri. Han er mest kjent for McCulloch-motorsagen og for sitt kjøp av den gamle London Bridge, som han flyttet til Lake Havasu City i Arizona. Dette er en av fire byer han har grunnlagt i USA. Han døde 25. februar 1977 i Los Angeles.

Wikipedia

Hvor langt sverd på motorsag?

Anbefalt lengde er 12″ og 14″. Mest optimalt vil være 12″ sverd. På motorsager som er på 40-50 cc er det mest vanlig med . 325 i 1.3mm og 1.5mm (1,6mm på en del Stihl sager), lengder fra 13″-18″.

Hvorfor kutter motorsaga skjevt?

SKJÆRER KJEDET SKJEVT i veden gjelder det samme. Det kan komme av at du har skåret borti noe som har ødelagt alle tennene på den ene siden. – Du kan forsøke å file opp, for det gjør ikke noe om du filer mer på den ene enn den andre siden, men blir det ikke bra, så kast kjedet!

Hvorfor stopper motorsaga?

nesten garantert forgasseren. Enten får den for mye bensin eller for lite. Ryker det mørke grått (svart) fra eksosen så får den for mye og drukner i bensin når du gir gass. Hvis den har vondt for å gå på tomgang også så får den nok for lite bensin.

Når skal man bytte sverd på motorsaga?

Hvis sporet er for slitt og V-formet, vil kjedet kunne bikke eller velte i skåret. Da slutter plutselig kjedet å skjære noen centimeter nedi stokken. Du må da skifte sverdet.

Kan jeg bruke motorolje som sagkjedeolje?

Vi har til og med opplevd å få inn sager til reparasjon, hvor det tydeligvis er benyttet brukt motorolje (!) som kjedeolje. Foruten at det blir et skikkelig svineri, er ikke dette særlig klokt. Kun kjedeolje har egenskapene som gjør at den holder seg til kjedet ved de høye hastighetene vi snakker om her.

Hvordan smøre motorsag?

Smør kjedet med WD-40

Kjedet til motorsagen din må naturligvis smøres godt for å fungere perfekt. Ved å bruke WD-40 Multispray til å smøre vil du også beskytte kjedet mot rust. Det gjør også kjedet mer motstandsdyktig mot forurensninger. Nå er motorsagen din oljet og slip, og er klar for neste oppdrag.

Hvordan finne rett sagkjede?

Kjededeling er gjennomsnittsavstanden mellom to nagler på sagkjedet. Verdien (1/4″, 0,325″, 3/8″ eller 0,404″) er vanligvis oppgitt på sverdet. Hvis du ikke finner den, er det beste rådet vårt å la forhandleren måle det gamle sagkjedet ditt, siden dette kan være litt vanskelig.

Hvordan slipe rytteren?

Rytterne er de små tappene som avgjør hvor stor spon som skjæres av. De skal være i samme høyde som tennene. Slipebeslaget som følger med sagen legges oppå kjeden, og med en flatfil slipes rytteren forsiktig. Som en tommelfingerregel sliper fagmannen kjeden etter hver tankfull sagen har kjørt.

Leave a Comment