Hva er den beste motorsagen?

1. Husqvarna 135 – BEST I TEST MOTORSAG. Husqvarna 135 blir best i test, fordi den er en velbalansert og god avveid motorsag med få vibrasjoner og mye kraft. Den passer huseiere med både små og store trær på tomten.

Hvordan velge riktig motorsag?

Velge størrelse
  1. Ferdighet og erfaring. Velg en mindre motorsag som er lettere å håndtere hvis du er nybegynner.
  2. Tretyper og størrelser på trær. Velg en større motorsag med mer kraft hvis du vil felle større trær, spesielt løvtrær.

Hvilken olje til motorsag?

Vi anbefaler sterkt at man benytter ferdigblandet bensin med syntetisk totaktsolje (Aspen 2T). Denne kommer i hendige kanner på 5l, eller større forpakninger på 25l eller 200l.

Hva er den beste motorsagen? – Related Questions

Kan man bruke vanlig bensin på motorsag?

Bruk bare bensin med et minimumsoktantall på 90 ROZ (av hensyn til helse og miljø, anbefaler vi å bruke blyfri bensin.)

Kan man bruke motorolje som girolje?

Girolje er, i likhet med motorolje, et smøremiddel. Forskjellen er at additivene i giroljer ikke er de samme som i motoroljer. I en girolje tilsetter man viskositetsforbedrere og EP-tilsetninger. Det sistnevnte additivet består ofte av svovel og fosforforbindelser.

Hvordan finne oljetype?

Sjekk om det står noe i manualen til bilen

De fleste har hele instruksjonsboka liggende i hanskerommet på bilen, så kan man når som helst slå opp når det skjer noe. Mange manualer kan være knotete å bla seg gjennom, men de fleste inneholder informasjon om hvilken type motorolje man skal bruke på bilen sin.

Skal 4 takter ha olje?

En firetakter skal ikke ha oljeblandet totakter-bensin. Motoren “venner” seg ikke til dette. Sjekk – og helst bytt motoroljen og gå over til vanlig bensin.

Kan man bruke vanlig motorolje på gressklipper?

Høyytelses og høykvalitets multigrads-motorolje har viskositet SAE 30 og anbefales på grunn av muligheten for helårsbruk for alle 4-takts gressklipper. Beskytter mot korrosjon og sikrer en lang levetid for motoren.

Kan alle bruke motorsag?

Alle som skal bruke motorsag i næringsrettet virksomhet og trenger bevis på dokumentert sikkerhetsopplæring, skal iht Arbeidsmiljøloven (forskrift om utførelse av arbeid §§ 10-1 og 10-2) gjennomføre teoretisk og praktisk opplæring.

Hvor ofte skifte kjede på motorsag?

Det er på tide å skifte motorsagkjedet når den lengste delen av en sagtann er kortere enn 4 millimeter, eller du finner sprekker.

Hvor mye koster motorsag kurs?

Prislapp: 4000 -8000 kroner. De som er erfarne skogsarbeidere kan lese en god del på egen hånd, slik at de slipper billigere unna, blant annet gjennom et web-kurs. Et førerkort koster mellom 4000 og 8000 kroner – alt avhengig av hvilken utdanning som kreves.

Hvorfor skjærer motorsagen skjevt?

Forhold som kan føre til at motorsagkjeden skjærer skjevt, er: 1. Sløve kniver som er skadet av steiner eller andre harde gjenstander. Det er viktig å fjerne alle nærliggende gjenstander før du bruker en motorsag.

Hvor langt sverd på motorsag?

Anbefalt lengde er 12″ og 14″. Mest optimalt vil være 12″ sverd. På motorsager som er på 40-50 cc er det mest vanlig med . 325 i 1.3mm og 1.5mm (1,6mm på en del Stihl sager), lengder fra 13″-18″.

Når skal man bytte sverd på motorsaga?

Hvis sporet er for slitt og V-formet, vil kjedet kunne bikke eller velte i skåret. Da slutter plutselig kjedet å skjære noen centimeter nedi stokken. Du må da skifte sverdet.

Hvor ofte file motorsag?

Vi anbefaler filing av rytterne når sagtennene er filt tre til fire ganger på grunn av normal slitasje. Hvis kjedet har saget i f. eks. stein eller grus, og derfor må files ordentlig, er det også viktig å sjekke rytternes skarphet.

Hvordan stramme kjede på motorsag?

Veiledning for stramming av kjedet på motorsagen
  1. Koble ut kjedebremsen.
  2. Bruk kombinøkkelen til å løsne sverdmutrene som låser koplingsdekselet.
  3. Løft opp sverdspissen og stram sagkjedet med strammeskruen ved å dreie den med klokken med kombinøkkelen.
  4. Bruk kombinøkkelen til å stramme sverdmutteren igjen.

Hvordan vedlikeholde motorsag?

Hvordan vedlikeholde motorsagen
  1. Kontroller kjede og oljenivået før hver bruk.
  2. Hold kjedet skarpt for effektiv bruk og for å forhindre tilbakeslag.
  3. Fjern smuss og skitt fra motorsagen etter hver bruk.

Leave a Comment