Hva er den beste Moccamasteren?

Moccamasteren MOC53740 er utnevnt til ny testvinner i kategorien litt bedre kaffetraktere. Denne har alt du trenger til en fornuftig pris og høy kvalitet. Alle kaffetraktere fra Moccamaster er er ECBC-godkjent, som betyr at den tilfredsstiller kravene som ligger til grunn for en god kopp filterkaffe.

Hva er den beste kaffetrakteren?

1. Moccamaster Type KBG962 – BEST I TEST KAFFETRAKTER. I flere tiår har Moccamaster befestet sin posisjon som den ukronede kongen av kaffetraktere.

Hvor mange skjeer kaffe per kopp Moccamaster?

Når det gjelder kaffe, kan det være lurt å skaffe en måleskje. Disse rommer ofte 10 gram. Har du ikke det, kan du også bruke en vekt. En tommelfingerregel er 0,75-1 måleskje per kopp (1,25 dl).

Hva er den beste Moccamasteren? – Related Questions

Hvor mye koster det å trakte kaffe?

Å trakte én liter kaffe koster altså ni øre i strømutgifter. Det betyr at å drikke en fersk kopp rett fra trakteren ikke vil koste deg mer enn i underkant av to øre! Hvis husholdningen din i snitt drikker en liter kaffe om dagen, vil det ende opp med å koste dere cirka 30 kroner i løpet av et år.

Hvor mange kopper kaffe er sunt?

Tålegrensen for daglig inntak på 5,7 mg koffein per kilo kroppsvekt tilsvarer 400 mg koffein (ca. 4-5 kopper kaffe). For gravide og ammende tilsvarer tålegrensen på 3 mg/kg kroppsvekt cirka 200 mg koffein daglig.

Hvor mange skjeer kaffe til 10 kopper Moccamaster?

Med seks strøkne 10g skjeer med filterkaffe har du riktig dosering for én liter deilig nytraktet kaffe. Har du en Moccamaster kaffetrakter som rommer 1,25 liter bruker du 7,5 måleskjeer kaffe hvis du trakter en full kanne.

Hvor mange skjeer kaffe til 8 kopper?

60-70 gram kaffe (6-7 strøkne måleskjeer) pr liter vann gir en god og fyldig smak. Dette tilsvarer ca 8 kopper kaffe.

Hvor mange skjeer på kaffe?

Hvor mange skjeer kaffe du trenger per liter vann, er antagelig det viktigste du må ha i tankene. Et generelt råd er å bruke 60 gram per liter vann, det vil si 6 strøkne måleskjeer (du finner gratis måleskje for kaffe i de fleste butikker). Da får du en god og aromatisk kaffekopp som faller i smak hos de fleste.

Hvor mange skjeer kaffe på 0 5 liter?

60 gram kaffe (6 strøkne måleskjeer) pr liter vann gir en god og fyldig smak.

Kan man bruke kokmalt kaffe i kaffetrakter?

Bruker du kokmalt eller presskannemalt kaffe til traktekaffen? Det bør du ikke. Kaffe som er kokmalt eller presskannemalt, er nemlig grovere og ikke tilpasset den korte kontakttiden mellom kaffe og vann i en kaffetrakter. Smaken blir derfor tammere enn om du bruker filtermalt kaffe.

Hvor mye vann til 4 kopper kaffe?

En tommelfingerregel er 0,75-1 måleskje per kopp (1,25 dl).

Hvordan lage kaffe med Moccamaster?

Moccamaster vil alltid trakte kaffen på den samme måten: Med den ideelle temperatur på 92–96 grader og fire til seks minutters kontakttid mellom vann og kaffe. Dette er den temperaturen og kontakttiden som gir best mulig kaffe – uten beske og bitre smaksstoffer.

Hvordan rengjøre Moccamaster?

Avkalker, Moccamaster espressomaskin – 1000 ml (original)
  1. Hele flaskens innhold heldes på vannbeholderen.
  2. Slå på kaffemaskinen, som hvis du lager kaffe.
  3. La ca.
  4. Gjenta prosessen med rent vann 2 ganger for å rense maskinen.
  5. Held blandings produktet i en kanne, bolle eller gryte, inntil den er avkjølt.

Hvor mye vann og kaffe i Moccamaster?

Bruker du cirka 60 gram kaffe per liter får du en god og fyldig kaffe. Skaff deg en kaffemåleskje i stål, den rommer 10 gram kaffe. Det betyr at du bør bruke 6 strøkne måleskjeer med kaffe per liter vann.

Hvor mye kaffe pr person?

Beregn minst 2 kopper kaffe per gjest.

Med 10 gjester som drikker kaffe, bør du dermed beregne 20 kopper kaffe – eller 1 pose kaffe à 250 gram. Med 20 kaffeglade gjester på besøk bør du dermed gå for minst 2 poser kaffe – eller 500 gram.

Hvor mye kaffe drikker en gjennomsnittlig nordmann?

I snitt har vi innført om lag 40 500 tonn kaffe per år de siste ti årene. Dette tilsvarer 1 370 kopper kaffe per innbygger over 18 år, eller nesten fire kopper per dag, og gjør at nordmenn ligger på verdenstoppen i kaffedrikking.

Hvor lenge skal kokekaffe trekke?

Steg for steg
  1. Bruk en ren kjele, helst av rustfritt stål. Varm opp friskt, kaldt vann til kokepunktet.
  2. Kok opp, og trekk kjelen bort fra platen.
  3. Rør ut kaffen i det varme vannet og la den trekke i 6-8 minutter.
  4. Server kaffen straks og nyt den gode stemningen.

Hvor mye kaffe trenger man til 20 kopper?

Beregne kaffe til tur

Med 20 kopper kaffe per pose, må du ha minst 6 poser med 250 gram filterkaffe eller annen kaffe du måtte ønske. Til slutt; det finnes mange som er ekstra glade i kaffe og drikker nærmere 6 kopper om dagen.

Er kaffe bra for deg?

Forebygger sykdommer

Kaffe har blant annet vist seg å være gunstig for å kunne bidra til å forebygge hjertesykdom, hjerneslag, Parkinsons sykdom, redusert insulinsensitivitet og diabetes type 2, leversykdom, betennelse i kroppen, visse typer kreft, depresjon og redusert kognitiv funksjon.

Leave a Comment