Hva er den beste kaffetrakteren?

Hvorfor velge Moccamaster?

En av de smarte funksjonene som skiller denne Moccamasteren fra andre modeller i serien, er at den brygger kaffen direkte i en termos som rommer 1,25 liter kaffe (10 kopper). Det er derfor ikke langt fra kaffebrygging, til lett servering av kaffe i termos med denne modellen.

Hva er den beste Moccamaster?

Moccamaster ble testens vinner. I juryens begrunnelse beskrives testvinneren som en brukervennlig kaffetrakter med evne til å «trakte kompleks og smooth kaffe som kommer best ut i vår smakstest». USA Today har notert seg at trakteprosessen holder en temperatur på mellom 92 og 96 grader – den perfekte temperaturen.

Hvor mange watt bør en kaffetrakter ha?

En kaffetrakter bør helst ha en effekt på 1100 watt eller mer. Noen produsenter, som Mocca Master, Melitta og Wilfa, har flere modeller på 1500 watt eller mer.

Hva er den beste kaffetrakteren? – Related Questions

Hvor ofte bør man rense kaffetrakteren?

Hvor ofte du bør rengjøre kaffetrakteren avhenger av hvor mye kaffe du drikker i løpet av uken. Norsk Kaffeinformasjon anbefaler på generelt grunnlag å rense trakteren hver fjortende dag. – Brygger du flere kanner om dagen, er det er ingenting i veien for å rense maskinen enda oftere.

Hvor mange watt er en Moccamaster?

1600 watt. Dette betyr at den er meget rask og at du får perfekt kaffe hver gang.

Hvor varmt blir vannet i en kaffetrakter?

En god kaffetrakter holder traktertemperaturen på 92–96 grader. Uansett hvor kaldt vannet ditt er når du heller det i vanntanken, vil Moccamaster alltid trakte kaffen ved riktig temperatur. Det innebærer at vannet holder en temperatur på mellom 92 og 96 grader når det kommer i kontakt med kaffen.

Kan kaffetrakter ta fyr?

Mange traktere oppfyller ikke brannkrav fra EU. Teknisk feil og feilbruk av elektrisk utstyr, står for 40-45 prosent av alle branner som etterforskes i Norge, i følge Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). – Kaffetraktere er blant de elektriske apparatene som forårsaker brann hvert år.

Kan man koke vann i kaffetrakter?

Du bør koke vannet som du skal bruke til:

All mat som ikke skal kokes eller varmebehandles over 100 °C. Kaffe. Kaffetraktere koker ikke vannet, og vannet til kaffetrakteren må derfor være kokt på forhånd. Isbiter.

Hvordan sette på kaffetrakter?

Fremgangsmåte
  1. Hell på 1 liter vann i vannbeholderen.
  2. Putt i et papirfilter i filterholderen.
  3. Hell oppi 60–70 gram kaffe i filterholderen.
  4. Start kaffetrakteren.
  5. Når det første vannet kommer ut, kan du eventuelt røre litt rundt for å sørge for at all kaffen blir fuktig samtidig.

Hvor mye kaffe til 10 kopper?

60 gram kaffe (6 strøkne måleskjeer) pr liter vann gir en god og fyldig smak. Dette tilsvarer ca 8 kopper kaffe.

Hva kan man bruke til å rense kaffetrakter med?

Kjør én del eddik og to deler vann gjennom kaffetrakteren. Deretter må du kjøre gjennom tre omganger med rent vann. Eddik til vask og rens bør være fem eller syv prosent. — Vær nøye med å skylle grundig hvis du bruker eddik.

Hvor mange spiseskjeer kaffe i trakter?

Generelt sett brukes mellom 2-4 spiseskjeer per trakt. Hvis du vil ha en sterkere kopp, kan du tilsette mer kaffe. Tilsett heller ikke for mye vann; dette gjør at kaffen blir svak.

Hvor mye kaffe til 8 kopper?

60-70 gram kaffe (6-7 strøkne måleskjeer) pr liter vann gir en god og fyldig smak. Dette tilsvarer ca 8 kopper kaffe.

Hvor mange skjeer kaffe til 5 kopper?

En tommelfingerregel er 0,75-1 måleskje per kopp (1,25 dl).

Kan man bruke kokmalt kaffe i kaffetrakter?

Bruker du kokmalt eller presskannemalt kaffe til traktekaffen? Det bør du ikke. Kaffe som er kokmalt eller presskannemalt, er nemlig grovere og ikke tilpasset den korte kontakttiden mellom kaffe og vann i en kaffetrakter. Smaken blir derfor tammere enn om du bruker filtermalt kaffe.

Hva er forskjell på kokmalt og filtermalt kaffe?

Espresso – svært finmalt kaffe beregnet for espressomaskin. Filtermalt – finmalt kaffe som skal traktes gjennom kaffefilter. Presskanne – grovere malt kaffe som brukes der kaffen skal brygges over litt lengre tid. Kokmalt – grovest av alle malingsgradene, og har også lengst kontakttid.

Hva er forskjell på filtermalt og kokmalt?

Hvis en maskin har lang kontakttid mellom vann og kaffe, brukes det grovmalt (kokmalt) kaffe. Har maskinen kort kontakttid, brukes det finmalt (filtermalt).

Leave a Comment