Hva er den beste ginen?

Lyng Norwegian Botanical Gin fra Det Norske Brenneri deler førsteplassen med 89 poeng. “En gin av ypperste kvalitet.” Les vår omtale av Lyng Norwegian Botanical Gin.

Hvor mange typer gin finnes det?

Vanligvis skiller en mellom tre typer gin: London Dry, som er helt tørr og bærer preg av einebær, Plymouth Dry, som er noe mer preget av einebær, og Old Tom, som er svakt søtlig. Gin inngår i en rekke cocktailer, og drikkes ofte blandet med tonic eller ulike typer mineralvann.

Hvem oppfant gin?

Oppfinnelsen tilskrives ofte en lege ved navn Franciscus Sylvius. Det ble solgt på apotek (som mye annet brennevin), og brukt mot diverse plager. Det spredte seg til England etter at den nederlandske Vilhelm av Oranien kom på den britiske tronen i 1689.

Hva er den beste ginen? – Related Questions

Kan gin bli for gammel?

Gin går ikke ut på dato

Fatlagret gin tåler det meste. Så sant korken er tett, vil en flaske fatlagret gin holde i veldig mange år. Klare gintyper, slik som London Dry Gin, Old Tom Gin og Moderne Gin har også tilnærmet ubegrenset holdbarhet.

Er gin og genever det samme?

Genever (også kjent som jenever, hollandsk gin eller Dutch Gin) produseres i Nederland av brennevin, som er laget av korn (hovedsakelig bygg), og får egen karakteristikk ved tilsetting av einebær og andre smaksstoffer ved siste destillasjon. Genever er kjent som nasjonalbrennevinet til Nederland.

Hva betyr gin?

1. Gin betyr einer. Gin er en forkortelse for det gamle, engelske ordet genever. Ordet genever kommer fra det latinske ordet juniperus, som betyr einer.

Er gin sunt?

Men i moderate mengder kan gin stimulere blodsirkulasjonen, og det kan forlenge livet. Einebær bidrar også med flavonoider som har en hel bøtte med fordeler for din kardiovaskulære helse som forebygging av aterosklerose (åreforkalkning) og blodpropp.

Hvor kommer Harahorn gin fra?

Harahorn Gin er laget på einebær fra Røros, blåbær fra Nordmarka utenfor Oslo, rabarbra fra Grimstad og tang fra Stadt. Produksjonen starter med at alle ingredienser godgjør seg i 12 timer i 300 liter 35% sprit. Dette destilleres til 70%. Resultatet er 150 liter konsentrert Harahorn.

Hva betyr double gin?

Navnet kommer av at denne er destillert i to omganger. Først er einebær destillert separat. Deretter har de 8 andre ingrediensene blitt destillert sammen, før det hele blir blandet sammen til det som utgjør innholdet av flasken.

Hva er best å blande med gin?

Ingredienser
 • Gin.
 • Tonic.
 • Masse isbiter.
 • Sitron, appelsin, grapefrukt lime, agurk eller hva som helst annet som passer til den ginen du bruker.

Hva blander man elsker gin med?

Anbefalt Garnityr
 • Blåbær.
 • Bringebær.
 • Frosne Skogsbær.
 • Jordbær.

Hva er en London Dry Gin?

London Dry gin er en destillert gin som gjerne har en fremtredende smak av einebær og sitron. Typiske London Dry merker er Tanqueray, Sipsmith og Gordons. Den mest kjente norske London Dry Gin er Bareksten Botanical Gin.

Skal gin være kald?

Gin tonicen skal værekald som mulig, og nettopp derfor er det svært viktig å bruke mye is i drinken. Tonicen bør også værekald som mulig, slik at den ikke stjeler kulde fra isen. Det vanligste garnityret er en limebåt, men noen bruker også en sitronskive.

Hva passer til tanqueray?

Prøv den med for eksempel appelsinskall, frisk koriander, eller frisk opp med typiske julekrydder som kanel eller stjerneanis. Denne ginen inneholder lakrisrot, dette gjør at den smaker utmerket med stjerneanis, gjerne kombinert med appelsinskall.

Hvor mye gin i en GT?

For å lage en klassisk gin og tonic trenger du:
 1. 1 del gin.
 2. 2-3 deler tonic( Schweppes)
 3. 1 lime.

Hvilke glass til gin tonic?

I dag er det mer og mer vanlig at man får servert Gin og Tonic som er laget med entusiasme og pasjon, og fylt med spennende garnityr og nok is. Sannsynligheten er stor for at en slik drink serveres i et copa de balon glass. Disse kalles gjerne bare for copaglass eller balongglass.

Hva passer til Hendrick’s gin?

Anbefalt garnityr
 • Agurkskive.
 • Hel rosepepper.
 • Hel sort pepper.
 • Roseblader.

Hva kan man drikke gin med?

De fleste ginner er supre til å lage cocktails. Noen passer best til Dry Martini. Andre er perfekt base for en Gin og Tonic, selvsagt med riktig valg av tonic og garnityr. Noen få gin er så gode alene at du ikke trenger blandevann.

Hvilket krydder i gin?

EINEBÆR. Den viktigste ingrediensen i gin. Reglene sier at einebær må være det mest dominante krydderet. Smaksmessig gir einebær en rundhet og en bra, stabil grunn.

Leave a Comment