Hva er den beste fuktighetskremen?

Er det bra å bruke fuktighetskrem?

Hos eldre mennesker ses en økende uttørring av huden. Det er derfor viktig med tilførsel av fuktighet for å forebygge kløe. Tilførsel av fuktighet via kremer skader ikke hudens egen evne til å produsere fuktighet. Tørr hud klør, og må forebygges og behandles.

Hva kan jeg gjøre mot tørr hud?

Hvordan forebygge tørr hud?
 1. Bruk lunkent vann når du dusjer.
 2. Bruk en mild såpe med lav pH-verdi eller en dusjolje eller dusjkrem.
 3. Klapp huden tørr, ikke gni.
 4. Bruk fuktighetskrem eller lotion etter dusj eller bad.
 5. Bruk solkrem ved soling, og vær nøye med å smøre inn kroppen etterpå.
 6. Bruk gjerne en kuldekrem i kaldt vær.

Hvordan lage egen fuktighetskrem?

Til en enkel basisoppskrift trenger du:
 1. ½ dl bivoks.
 2. ½ dl kokosolje (jeg bruker økologisk kaldpresset)
 3. 1 dl olivenolje (kan byttes ut med f eks mandelolje, avocadoolje etc.) Olivenolje bruker jeg også økologisk og kaldpresset.
 4. 2-3 ss shea- eller kakaosmør.
 5. 20-30 dråper av eteriske oljer etter eget behov.

Hva er den beste fuktighetskremen? – Related Questions

Skal man bruke fuktighetskrem hver dag?

Ekstra viktig når det er kaldt

Ha derfor som vane å smøre inn huden hver dag. – I all hovedsak vil daglig bruk av en god fuktighetslotion eller krem tilføre fuktighet til huden som i det lange løp gjør den myk, smidig og mer elastisk, sier Lønning.

Hvordan få nok fukt til huden?

Måter å gi huden din fuktighet
 1. Drikk så mye vann som kroppen din behøver. Mest sannsynlig har du konstant blitt påminnet om viktigheten av å drikke rundt et par liter vann om dagen.
 2. Bruk den riktige kremen.
 3. Bruk solkrem.
 4. Fjern sminke forsiktig.
 5. Bruk av fuktighetsgivende ansiktsmasker for å gi huden din fuktighet.

Hva består fuktighetskrem av?

Tørr hud bør jevnlig tilføres fett og eventuelt vann ved hjelp av fuktighetskremer. Det er tilførselen av fett som er viktigst, da denne låser på plass hudens vanninnhold. Kremene inneholder fett og vann, samt en emulgator som får fett og vann til å blande seg.

Hvordan lage din egen ansiktsskrubb?

ENKELT: To spiseskjeer med salt eller sukker, og to spiseskjeer med ekstrajomfruolivenolje er alt som skal til! Bland godt sammen og la stå i én time før bruk. Foto: FOTO: Tove Eggen. Hverken sukkeret eller saltet er like lett å smøre og gni over huden, slik som et kjøpt ferdigprodukt er – men det går helt fint.

Hva må en hudkrem inneholde?

fett (oljer, vaselin eller voks) som beskytter huden og gjør at den holder seg myk og smidig. emulgator som er et hjelpestoff som gjør at vann og olje kan blande seg (kremer som skal beskytte mot kulde må ikke inneholde vann, da kan vanndråpene fryse på huden og gi frostskader).

Skal man ta serum før fuktighetskrem?

Serum brukes alltid etter rens og toner, men før fuktighetsgivende dag- eller nattkrem. Dersom du bruker flere ulike serum bør de påføres etter prinsippet ”lettest konsistens nærmest huden”, altså at et oljeserum alltid påføres etter et vannbasert serum.

Kan man bruke serum hver dag?

Den har også mindre fettstoffer, siden disse bidrar til å styrke hudbarrieren. Ønsker du å få maks effekt av hudpleien din er serum absolutt verdt investeringen. Kun noen dråper hver dag er nok, så selv om det koster litt, kan du føle deg trygg på at du har et produkt som vil vare.

Hva er forskjell på toner og serum?

En toner er gjerne tynnere i konsistensen og inneholder ikke cellefornyende ingredienser. Den balanserer hudens pH-verdi og forbereder huden på at de neste stegene, som essensen, serumet og fuktighetskremen, skal trekke ordentlig inn.

Hva skal først av serum og fuktighetskrem?

En hovedregel er at det letteste produktet skalførst og SPF skal alltid på til slutt, under makeup.

Din daglige hudpleierutine:

 1. Rens huden, morgen og kveld.
 2. Hvis din rens skal etterfølges av en toner, skal dette skje etter at rensen er fjernet.
 3. Påfør et serum, konsentrat eller ampulle etter at toneren er påført.

Er serum nødvendig?

Er du ung eller har en problemfri hud kan du klare deg uten et serum. Vil du derimot øke effekten av din daglige hjemmepleie, eller behandle pigmentering eller acne er et serum nødvendig.

Skal man bruke serum på kvelden?

Serum brukes på nyrenset hud og før nattkrem. Bruk gjerne serum i samme serie som dag- og nattkrem for en ekstra god effekt.

Kan man bruke serum morgen og kveld?

Ettersom serum er tyntflytende skal det alltid brukes før en tykkere dag/nattkrem. Velg serum med ingredienser basert på hvilke utfordringer din hud har, og bruk gjerne ulike typer serum morgen og kveld.

Leave a Comment