Hva er Dekton benkeplate?

Dekton er navnet på en produktserie produsert av Cosentino Spania. Dekton benkeplate er laget av en blanding av mineraler, som består av sand, leire, feltspat og naturlige fargepigmenter. Den ferdigblandede mineralmassen helles i en form og varmes opp til 1200 grader, slik at den oppnår de mange attraktive egenskapene.

Hvilken benkeplate til utekjøkken?

Benkeplate: Benkeplater i Dekton fra Epoq er et godt alternativ til arbeidsbenk til utekjøkkenet. Dette materialet tåler både vann, frost og varme, samt at det er motstandsdyktig mot UV-stråling, slik at fargen holder seg pen. Andre alternativer for benkeplater vil være frostsikre fliser, betong eller heltre.

Hvordan velge riktig benkeplate?

Før du skal velge benkeplate, bør du tenke over hvordan du bruker kjøkkenet.

Da er det en stor fordel om benkeplaten har disse egenskapene:

  1. Minimalt behov for vedlikehold.
  2. Høy motstandsdyktighet mot støt og skader.
  3. Høy motstandsdyktighet mot riper og flekker.
  4. Høy motstandsdyktighet mot varme.

Hva er Dekton benkeplate? – Related Questions

Hva slags benkeplate er best?

Granitt – Smakfull og solid

Bergarten passer til mange stilformer, er robust i bruk og et elegant tillegg i mange hjem. Derfor er det ikke overraskende at av alle naturlige bergarter, er ren granitt den mest populære å bruke som benkeplate i kjøkken.

Hvilken benkeplate til hvitt kjøkken?

Nyansen hvit finnes i flere farge toner – hvitt er ikke bare hvitt når du skal velge kjøkkenbenk. Vi anbefaler råvaretype kompositt (også kjent som kvartskompositt) da det er en porefri overflate som ikke krever vedlikehold og den hvite steinplaten vil oppleves som enkel å holde ren.

Hva koster ny benkeplate kjøkken?

– Prisen ligger på alt fra 4000 kroner kvadratmeteren og oppover. En ny benkeplate i stein kan fort komme opp i flere titalls tusen. I tillegg til kvadratprisen kommer polering av kanter, uttak av hull til vask og platetopp og eventuelt andre spesialtilpasninger, legger hun til.

Hvilken benkeplate til grått kjøkken?

Sett stilen med en benkeplate

Understrek stilen med naturlige materialer, f. eks. benkeplate eller fliser i terrazzo, granitt eller marmor. Synes du det blir for mye å passe på og vedlikeholde med naturlig stein finnes det mange alternativer som fungerer som en god erstatning.

Hva koster kvarts benkeplate?

Våre mest luksuriøse kvarts benkeplater starter fra 6600 kr.pr kvm.

Er laminat benkeplate bra?

Kjøkken benkeplate i laminat – det sikre valget. Hvis du ønsker en benkeplate som både er slitesterk, flott og ikke knuser budsjettet ditt, bør du vurdere en laminatbenkeplate. Den er lett å vedlikeholde og rengjøre, og du kan selv bestemme både design og farge samt materialer til kantene på benkeplaten.

Hvilke benkeplater tåler varme?

Keramikk og Dekton tåler varme

De eneste materialer som sies å være motstandsdyktig overfor varme er keramikk og Dekton. Under fremstilling blev platen oppvarmet til ca. 1100 grader, noe som betyr at man kan stille en gryte kokende vann direkte fra komfyren og ut på benkeplaten.

Hva er kvarts benkeplate?

Kvartskompositt er et kunstig steinmateriale som hovedsakelig består av kvarts, et av naturens hardeste mineraler. Kvarts males til pulver og blandes med fargepigmenter og lim, for så å presses og støpes til en plate.

Hva er laminat benkeplate?

HVA BESTÅR EN BENKEPLATE I LAMINAT AV? Laminat er et papirmateriale som består av flere lag papir og lim som er presset sammen under svært høyt trykk og høy temperatur. Det resulterer i en benkeplate som er robust og slitesterk.

Hvordan få vekk flekker på kjøkkenbenk?

Bruk 75 gram vann og 25 gram oksalsyre som du blander i en beholder. Drypp så løsningen over flekken og la den virke en stund – gjerne tre til fem minutter, tipser Klauseie. Han forteller at flekker fra fargerik mat og svarte ringer etter oksidert metall forsvinner på et blunk.

Hva er Corestone?

HVA ER CORESTONE? CoreStone-benkeplaten er laget av et massivt, gjennomfarget komposittmateriale som består av én tredjedel akryl og to tredjedeler naturlige mineraler. Materialet er robust, fleksibelt og enkelt å arbeide med, siden det kan formes, bøyes og skjæres til etter vinkler og broløsninger.

Hva er Komposittstein?

Kompositt er et steinmateriale, men til forskjell fra naturstein er det bearbeidet: Det består av en viss prosentandel (gjerne rundt 90 – 95 prosent) steinmel, pluss farge og bindemiddel. Kompositt kommer i farger du ikke får naturstein i, det kan skreddersys og er et av de hardeste materialene du kan velge.

Hvordan rense kompositt benkeplate?

Rengjøring av kvartskompositt

For daglig rengjøring vil en mikrofiberklut fuktet med vann være nok. Ved eventuelle flekker eller lettere nedsmussing av benkeplaten anbefaler vi å bruke STEINFIX 60 Natursåpe eller STEINFIX 70, en ferdig uttynnet såpe på sprayflaske.

Leave a Comment