Hva er de beste turskoene?

Vinnere av vår test av tursko
# Produkt
1 AKU Superalp GTX – Best i test fjellsko!
2 Viking Anaconda 4×4 Boa GTX – Beste lave tursko til korte og lange turer
3 Merrel Moab Speed – Lav tursko med totalvekt på 290 gram per sko
4 Alfa M/77 Perform – Forsvarets egen sko til marsjering

Hva er forskjellen på hikingsko og tursko?

Hikingsko. Denne betegnelsen bruker vi gjerne om halvhøye sko (mid-cut) som er noe mer robuste enn de letteste turskoene. Siden de rekker over ankelen, gir de et par ekstra fordeler: De gir bedre ankelstøtte, noe du får utbytte av både i ulendt terreng og hvis du har noen kilo på ryggen.

Hvordan velge riktig tursko?

Ta alltid hensyn til hvor tungt du skal bære når du velger sko. Lave tursko gir mindre ankelstabilitet og egner seg best når du bærer lett. En tung oppakning krever stødige og mer stabile sko, med høyere og stivere skaft. Da får du god støtte til ankelleddet som igjen kan forebygge skader som for eksempel overtråkk.

Hvor stor bør tursko være?

Som en generell regel så sier man det bør være plass til en pekefinger bak helen når tærne er helt fremme i tuppen. Når du har snørt på deg skoen kan du teste å sparke skoen lett mot bakken. Dersom tærne dine ikke treffer tuppen av skoen har du valgt riktig størrelse.

Hva er de beste turskoene? – Related Questions

Hvor ofte bør man bytte tursko?

Skoslitasje. En løpesko tåler normalt 800 – 155 kilometer med løping, hvilket tilsvarer ett år dersom du løper to til tre ganger i uken. Hvis skoene har stått i skapet i tre til fire år, bør du bytte dem ut før du begynner å trene igjen, selv om de ikke er utløpt.

Hvor store skal vintersko være?

Et voksetillegg på ca 1.5 cm anbefales. En vintersko trenger mer plass innvendig enn andre sko. Dette fordi en foret sko trenger luft for å kunne holde skikkelig på varmen. En vintersko er som regel en høyere sko enn mange andre, og tåler derfor mer plass.

Hvor god plass skal man ha i sko?

Vi pleier å si at det skal være omtrent en halv til én centimeter med plass mellom tærne og fronten på løpeskoen. Det er viktig at det ikke er for mye plass, siden det risikerer at det begynner å gnage eller at skoen bretter seg og du lettere kan snuble.

Hvordan velge riktig størrelse fjellsko?

Størrelse: Når man skal finne sin størrelse i tursko kan man helt enkelt tenke at man skal ha både en og to størrelser større enn det man pleier ha i hverdagssko. Det er faktisk bedre om skoen er litt for stor enn for liten.

Hvor stor skal joggesko være?

– Det sies at man vanligvis skal ha minst en halv centimeter å gå på foran ved tærne når man står oppreist. Da er det viktig at du tar utgangspunkt i din største fot, siden føttene sjelden er nøyaktig like store. Hvis det er stor forskjell på føttene, kan du legge en såle i skoen der foten er minst.

Hvor store fjellsko?

HA NOK PLASS I SKOEN

Vi anbefaler ca. en pekefinger klaring i hælen når tåen er i front av skoen. Når du måler dette, er det viktig at snøringen er løs, slik at du får tåen helt frem i skoen.

Hvordan unngå gnagsår i nye sko?

11 tips til deg som får smerte eller gnagsår av skoene dine
  1. BRUK NYE SOKKER. Bytt til nye, glatte og myke sokker.
  2. TØRK FØTTER OG SOKKER.
  3. VURDER EN EKSTRA TYNN TILLEGGSSOKK (LINERSOKK)
  4. GNAGSÅRSOKK.
  5. FORSØK Å ENDRE HÆLPLASSERING.
  6. VURDER FORMSTØPTE INNLEGGSSÅLER.
  7. TA VARE PÅ SKOENE.
  8. MYKGJØR PRESSENDE PUNKTER.

Hvor ofte bytte fjellsko?

Jakt- og fjellstøvler

Gode fjellstøvler koster gjerne fra 2000 til 4000 kroner, og da bør man slippe å bytte dem ut hvert år!

Hvordan fjerne lukt fra fjellsko?

Bruk eddik, bakepulver og potetmel

På KK.no får du oppskriften: “Lag en 50/50 blanding av eddik og varmt vann på en sprayflaske, og dusj skoene innvendig med dette. Eddiken knerter bakterier og fjerner lukt. Etter eddikbehandlingen kan det være det lukter eddik av skoene.

Hvor lenge skal sko ligge i fryseren?

Frys ned skoene

Legg skoene i en pose og legg dem i fryseren over natten. De dreper bakteriene og fjerner den vonde lukten.

Hvordan unngå tåfis?

For å unngå lukt, må du først og fremst sørge for at føttene er rene og tørre. Vær særlig nøye med å vaske og tørke mellom tærne. Du bør skifte sokker minst en gang om dagen. Ta gjerne med deg et ekstra par med sokker på jobb/skole slik at du kan skifte i løpet av dagen.

Leave a Comment