Hva er de beste fjellskoene?

Testvinner. Av de lave fjellskoene tar Scarpa Zen Pro seieren, tre poeng over Salomon X Ultra 3 GTX og fire poeng over Merrell Moab FST GTX. Testvinner Scarpa Zen Pro får skryt for å være et par stive sko som passer best til røft terreng, samtidig som de har flott design og er komfortable nok til å gå på skogstur med.

Hva er forskjellen på tursko og fjellsko?

Tursko oppleves som allsidige fordi de er lette og har ofte en mykere såle og passform enn fjellsko. En del terrengløpesko brukes også ofte som tursko, fordi de har mykere såle (mer demping) og lavere vekt. Fordelen med fjellsko merkes aller best på de lengre turene i mer krevende terreng, og gjerne med sekk på ryggen.

Hvilke tursko er best?

Vinnere av vår test av tursko
# Produkt
1 AKU Superalp GTX – Best i test fjellsko!
2 Viking Anaconda 4×4 Boa GTX – Beste lave tursko til korte og lange turer
3 Merrel Moab Speed – Lav tursko med totalvekt på 290 gram per sko
4 Alfa M/77 Perform – Forsvarets egen sko til marsjering

Hvordan velge riktig tursko?

Ta alltid hensyn til hvor tungt du skal bære når du velger sko. Lave tursko gir mindre ankelstabilitet og egner seg best når du bærer lett. En tung oppakning krever stødige og mer stabile sko, med høyere og stivere skaft. Da får du god støtte til ankelleddet som igjen kan forebygge skader som for eksempel overtråkk.

Hva er de beste fjellskoene? – Related Questions

Hvor ofte bør man bytte tursko?

Det finnes en gyllen tommelfingerregel om at løpesko holder til 1000 km +/- 200km. Dette varierer selvfølgelig fra sko til sko og hvor godt eller lite de har blitt tatt i bruk.

Hva slags sokker i fjellsko?

Tekniske sokker er formsydd og laget for å ha færrest mulig sømmer, slik at de ikke gnager og gir ubehag. Det blir gjerne sagt at om du har sko med Gore-Tex, så bør du bruke sokker med mindre ull for å oppnå mest fukttransporterende effekt.

Hvor stor bør tursko være?

Størrelse og passform

Tursko til bruk i ulendt terreng bør være romslige og gjerne 1cm lengre enn din lengste tå (som oftest storetå). Dersom du ikke kan vri på tærne er skoene for små. For å sikre best mulig passform bør du prøve skoene med sokker du har tenkt å bruke på tur for best mulig resultat.

Hvordan skal en sko sitte på foten?

Skoen skal være cirka én centimeter lenger enn foten, slik at tærne har plass til å bevege seg, og for å unngå gnagsår mål lengden på foten fra hælen til tuppen av den lengste tåen.

Kan man bruke terrengsko på asfalt?

– Når du skal velge terrengsko, må du bestemme deg for hvordan du ønsker å bruke dem. Hvis du må løpe et par kilometer på asfalt eller grus, vil de mest rendyrkede terrengskoene oppleves som brutale for føttene. Da er det kanskje lurt å velge et skopar med allroundegenskaper.

Hvordan velge riktig størrelse fjellsko?

Størrelse: Når man skal finne sin størrelse i tursko kan man helt enkelt tenke at man skal ha både en og to størrelser større enn det man pleier ha i hverdagssko. Det er faktisk bedre om skoen er litt for stor enn for liten.

Hvor ofte bytte fjellsko?

Jakt- og fjellstøvler

Gode fjellstøvler koster gjerne fra 2000 til 4000 kroner, og da bør man slippe å bytte dem ut hvert år!

Er fjellsko vanntette?

Lave fjellsko

Skoen er laget for all turgåing, men kanskje spesielt dagsturer. De lave fjellskoene har en form som en joggesko, som ofte er lett og beskytter mot omgivelsene og underlaget du møter på turen. Skoene er vanntette, robuste og slitesterke.

Hvor stramt skal sko sitte?

Snøringen skal være akkurat så stram at foten ikke glir frem og tilbake i skoen mens du løper, men likevel ikke stram nok til at den klemmer over vristen. Det kan gå utover blodtilførselen slik at føttene sovner.

Hvordan gå inn sko raskt?

1. Bruk to par sokker i vonde sko. Når skoene dine bare er litt for trange og de føles ukomfortable å bruke, er løsningen å ta på to par tykke sokker mens du bruker skoene i flere minutter om dagen. Sett foten din inn i de trange skoene, et par minutter, og etter noen dager vil skoene være videre og mer komfortable.

Hvordan unngå at sko glipper?

Få bedre hælgrep. Opplever du ofte å få gnagsår på hælen er et par hælkapper perfekte for deg. Med disse unngår du at skoene glipper samtidig som du minsker risikoen for gnagsår på hælen. De fleste hælkapper er selvklebende og sitter derfor godt i skoen.

Hva gjør man med sko som gnager?

Ta hårføneren din på den laveste styrken og beveg foten din så mye du klarer i de nye skoene, mens du varmer opp læret (eller kunstlæret) med hårføneren. Ikke ta hårføneren helt inntil. Ta foten ut av skoen, og bruk føneren mens du «knar» og drar i skoen i litt ulike retninger.

Leave a Comment