Hva er bra vannsøyle på telt?

En vannsøyle på 3000 i gulvet og 1000 i ytterteltet, holder i de fleste tilfeller, men et telt med en vannsøyle på 10 000 i gulvet er såklart en bedre investering for deg som kommer bruke teltet mye og regelmessig.

Hva betyr 3000 mm vannsøyle?

Nivået av vanntetthet vises av vannsøylen som forteller hvor mye vanntrykk materialet kan tåle i tykkelse før vann går gjennom overflaten. Tykkelsen på vannmassen / trykket gis i mm. Vannsøyle over 3000 mm: Beskytter mot regn i en periode. Vannsøyle over 5000 mm: Beskytter mot kraftig regn.

Er 10000 mm vanntett?

– Mye av det som selges og markedsføres som vanntett har en vannsøyle på 10.000. Men skal du være tørr må det være over 20.000, sier Einar Sæther, avdelingsleder for Tursenteret til DNT/Bergen og Hordaland Turlag. Vannsøyle er egnet til å kategorisere mellom det som er ment å være helt tett og ikke.

Hva er høy vannsøyle?

Vannsøyle måler hvor vanntett et materiale er, og hvor høyt vanntrykk tekstilet tåler før vannet trenger igjennom. Trykket materialet utsettes for tilsvarer høyden på en søyle vann og måles gjerne i millimeter. Om materialet tåler trykket fra en 10 meter høy søyle, vil plagget dermed ha en vannsøyle på 10 000mm.

Hva er bra vannsøyle på telt? – Related Questions

Er vannsøyle 10000 bra?

10000 regnes for å være svært vanntett og er du ute i kraftig regn må vannsøylen være minimum dette for å holde deg tørr. 15000 er minimum for lengre opphold ute med kraftig nedbør og krevende bruk (for eksempel at du sitter på regntøyet, det krever mye av stoffet i forhold til vanntetthet).

Hva betyr 20000 mm vannsøyle?

Vannsøylen beskriver vanntrykket i millimeter som materialet tåler, før vannet trenger inn i materialet. Tenk deg å plassere et glassrør på et plagg og fylle det med vann. Når du har fylt røret opp til 15 000 mm, det vil si 15 meter, passerer vannet gjennom materialet. Da har plagget en vannsøyle på 15 000 mm.

Hva er vannsøylen på gore tex?

Pusteevne verdi for GORETEX® produktene er ca 15’000mm og vanntetthet er vannsøyle på hele 45’000mm.

Hva betyr vannsøyle på klær?

Når vanndråper trenger gjennom stoffet, skjer det ved vanntrykket – fra en tenkt vannsøyle – som stoffet tåler uten å lekke. Tykkelsen på den tenkte vannsøylen angis i millimeter. Jo høyere verdi, desto mer vann tåler produktet.

Hva er det beste regntøyet?

Hvilket regntøy er best? Vi har testet regntøy og kårer Gneis Turmalin Allværssett til best i test. Dette er skallklær av høy kvalitet som gir mye for pengene, og som tåler både vind og vann svært godt. Turmalin har vannsøyle 10 000 mm og holder barnet tørt selv når det plasker i vannpytter.

Er vannavvisende vanntett?

Et vannavvisende plagg er ikke helt vanntett, men tåler lettere regnskurer. Det har en fluorkarbonfri DWR-behandling som gjør at vannet perler seg og renner av. Hvis produktet utsettes for regn i en lengre periode, vil likevel vann trenge gjennom materialet.

Er IP 68 vanntett?

IP68 betyr at enheten er støvtett og vanntett. Når det er sagt, IP68 betyr ikke at du kan svømme eller bade med enheten. Hvis du dropper enheten i vann belastes den mer enn om du legger den forsiktig ned i vann.

Hvordan måle vannsøyle?

Den nederste åpningen på røret er dekket tett med et skallmateriale. Så fyller vann i røret. Når det begynner å piple vann gjennom materialet i bunnen, måler du hvor høyvannstanden i røret er. Står vannet 20 meter opp i røret, så har materialet en vannsøyle på 20 000 mm.

Hva betyr vanntett IP67?

IP67Vanntett

Denne armaturen er ikke egnet for bassengbruk, men er kvalifisert for 30 minutter under vann på opp til 1 meters dyp.

Er IP65 vanntett?

IP65——Hvis du ser IP65 skrevet på et produkt, betyr dette at det er helt støvtett og beskyttet mot faste gjenstander. I tillegg er den beskyttet mot vannstråler som projiseres av en dyse (6,3 mm) fra alle vinkler.

Hva er IP66?

IP66 – støvtett og spylesikker

IP66 står for den høyeste verdien hva gjelder inntrengende gjenstander, noe som innebærer at enheten er helt støvtett. Armaturer med IP66-klasse tåler også høytrykksspyling. Denne IP-klassen er vanlig innen industri og verksted, samt alle typer utebelysning.

Hva betyr IP 56?

IP66 Støvtett og spylesikker

IP6x er høyeste tetthetsklasse for mekanisk inntrenging (objekter/støv). Det tillates ingen inntrenging av støv etter avsluttet test. Armaturen må da være helt tett, også ved undertrykk.

Leave a Comment