Hva er best dun eller fiber sovepose?

Dun er dyrere enn fiber, men også lettere og varmere. Dun kan presses mer sammen når du skal pakke posen i sekken. Minuset er at det kollapser og mister isolasjonsevnen om det blir fuktig. Dun er det beste valget hvis du sover mye ute om vinteren og er opptatt av lav vekt.

Hvilken sovepose bør jeg velge?

En sovepose som passer til din personlengde, vil isolere bedre og være mer komfortabel. Er soveposen for kort, vil dunet i fotenden trykkes flatt, og posen vil isolere dårligere. Er posen for lang, vil du ikke klare å varme opp all luften like godt. Merk at en vinterpose gjerne bør være minimum 10 cm.

Hvordan holde seg varm i sovepose?

Her er huskereglene og triksene til en god og varm vinter ute i naturen.
 1. Pakk ut soveposen, rull ut liggeunderlaget.
 2. Spis riktig før du skal legge deg.
 3. Gå på do.
 4. Ikke vær kald når du legger deg i soveposen.
 5. Sov med ullundertøy på
 6. Lakenpose øker isolasjonsevnen.
 7. Bruk soveposeovertrekk.
 8. Bruk fjellduk.

Hva er en 3 sesongs sovepose?

Soveposer blir oftest kategorisert i sommer, 3sesong, vinter og 5-sesong. Her er en pekepinn på hvilke temperaturer de ulike kategoriene passer til: Sommer: -2°C til +15°C. 3sesong: -2°C til -10°C.

Hva er best dun eller fiber sovepose? – Related Questions

Hvor varm sovepose bør man ha?

Vinterposer bør ha komforttemperatur på ÷15 grader eller kaldere. Sover du ikke ute om vinteren, kan du greie deg med sommerpose som har komfort ned til ÷5 grader. Hvis du sover i snøhule, er innetemperaturen rundt null grader. I telt kan det bli mye kaldere.

Hvor ofte vaske sovepose?

Å vaske en sovepose er nesten like enkelt som å vaske alt annet, men det anbefales ikke å gjøre det for ofte. Vask soveposen din hvis den er synlig skitten, lukter vondt, eller om den har mistet sin “fluffy” effekt.

Hvordan vaske vognpose dun?

Bruk ikke skyllemiddel. Dundynen MÅ tørkes i tørketrommel med 4-5 tennisballer på ca 50 grader. Vognposen henges til tørk (ikke tørketrommel). Bruk ½ dosering av et mildt vaskemiddel uten blekemiddel og vask på ullprogram 40 grader.

Skal sovepose rulles sammen?

Vi anbefaler at du alltid stapper soveposen din ned i kompresjonstrekket, istedenfor å rulle den. Dette gjelder uansett om du har en fiber- eller dunpose.

Hvordan oppbevare syntetisk sovepose?

Oppbevaring. Det aller beste er om soveposen kan oppbevares i full størrelse, gjerne hengende, men det tar mye plass. Om du allikevel oppbevarer en syntetisk sovepose sammenpakket så husk å ikke rulle den sammen på samme måte hver gang du pakker den ned.

Hvordan vaske syntetisk sovepose?

VASK AV SOVEPOSER MED SYNTETISK FYLL
 1. Maskinvask på 40 grader.
 2. Husk å lukke alle glidelåser.
 3. Bruk et såpebasert vaskemiddel, eller litt flytende vaskemiddel (mild type)
 4. Ikke bruk skyllemiddel.
 5. Det anbefales å bruke tørketrommel på lav varme med tennisballer, eller at den henges/legges for å lufttørke i et par dager.

Hva betyr Comfort sovepose?

Hva betyr komforttemperatur (T-COMF), T-LIM og T-EXT? T-COMF: Grønn sone kalles komfortsonen og i dette temperaturområdet kan de fleste sove komfortabelt i soveposen. T-LIM: Gul sone kalles overgangssonen fra komfort til risiko. I denne sonen kan mange sove komfortabelt, men noen vil kunne begynne å fryse.

Hvordan koble sammen to soveposer?

Man kan slå sammen to soveposer hvis en pose har venstreåpning og den andre har høyreåpning. Så lenge to soveposer, en høyre- og en venstreversjon, har samme type og størrelse på glidelåsen, kan de kobles sammen.

Hva betyr t Extreme sovepose?

Textreme/Extreme — angir den laveste temperaturen en standard kvinne kan overleve i soveposen. Risikoen for frostskader er stor. I testen som er grunnlaget for standarden er en standard mann 25 år, høyde 1,73 m og vekt 73 kg. En standard kvinne er 25 år, høyde 1,60 m og vekt 60 kg.

Hva betyr t limit sovepose?

TLimit: Basert på laveste temperatur hvor en en sovende person, definert som en normal mann (80kg, skal kunne ha en komfortabel natt. T-Comfort: Basert på laveste temperatur hvor en sovende person, definert som en normal kvinne (60kg), vil kunne ha en komfortabel natt. T-Extreme: Denne kan du se bort ifra.

Hva er Teppepose?

Teppeposens tekstil driver vekk vann og fukt, slik at du får en god natts søvn. Hvis du vil holde varmen ekstra godt, kan du lage en sovepose ved å sette sammen de to glidelåsene.

Hvorfor bruke lakenpose?

En lakenpose er en behagelig innerpose til soveposer eller til bruk sammen med dyner. En av de største fordelene er at den beskytter mot slitasje og forenkler renholdet av soveposen. Lakenposen gjør så svette og andre kroppsoljer ikke trenger inn i soveposen, noe som kan føre til at soveposens effekt reduseres.

Leave a Comment