Hva er best dun eller fiber sovepose?

Dun er dyrere enn fiber, men også lettere og varmere. Dun kan presses mer sammen når du skal pakke posen i sekken. Minuset er at det kollapser og mister isolasjonsevnen om det blir fuktig. Dun er det beste valget hvis du sover mye ute om vinteren og er opptatt av lav vekt.

Hvor stor skal en sovepose være?

Er soveposen for kort, vil dunet i fotenden trykkes flatt, og posen vil isolere dårligere. Er posen for lang, vil du ikke klare å varme opp all luften like godt. Merk at en vinterpose gjerne bør være minimum 10 cm. lengere innvendig enn personlengden din.

Hvordan holde seg varm i sovepose?

Her er huskereglene og triksene til en god og varm vinter ute i naturen.
 1. Pakk ut soveposen, rull ut liggeunderlaget.
 2. Spis riktig før du skal legge deg.
 3. Gå på do.
 4. Ikke vær kald når du legger deg i soveposen.
 5. Sov med ullundertøy på
 6. Lakenpose øker isolasjonsevnen.
 7. Bruk soveposeovertrekk.
 8. Bruk fjellduk.

Hva er definisjonen på T Comfort?

De tre grenseverdiene er fastsatt på følgende måte: T-COMF: Komforttemperatur for en kvinne i avslappet liggestilling. T-LIM: Grensetemperatur for en mann som ligger sammenkrøket og forsøker å holde varmen. T-EXT: Risikotemperatur for kvinne som føler sterk kulde.

Hva er best dun eller fiber sovepose? – Related Questions

Hva betyr t limit sovepose?

TLimit: Basert på laveste temperatur hvor en en sovende person, definert som en normal mann (80kg, skal kunne ha en komfortabel natt. T-Comfort: Basert på laveste temperatur hvor en sovende person, definert som en normal kvinne (60kg), vil kunne ha en komfortabel natt. T-Extreme: Denne kan du se bort ifra.

Hvor ofte vaske sovepose?

Å vaske en sovepose er nesten like enkelt som å vaske alt annet, men det anbefales ikke å gjøre det for ofte. Vask soveposen din hvis den er synlig skitten, lukter vondt, eller om den har mistet sin “fluffy” effekt.

Skal man stappe eller rulle sovepose?

Vi anbefaler at du alltid stapper soveposen din ned i kompresjonstrekket, istedenfor å rulle den. Dette gjelder uansett om du har en fiber- eller dunpose.

Hvor mye klær i sovepose?

Ha minst mulig klær på deg i soveposen. En overdel og underdel i ull holder ofte, men en tykk ullgenser i tillegg kan også være lurt. Ha også med tykke raggsokker og en balaklava eller lue som du kun bruker i soveposen. Et annet godt tips er å legge en tykk dunjakke over fotenden for ekstra isolasjon.

Hva er en 3 sesongs sovepose?

Soveposer blir oftest kategorisert i sommer, 3sesong, vinter og 5-sesong. Her er en pekepinn på hvilke temperaturer de ulike kategoriene passer til: Sommer: -2°C til +15°C. 3sesong: -2°C til -10°C.

Hvordan vaske lakenpose?

Natursilke kan vaskes i maskin på 30 grader eller for hånd i lunkent vann med nøytralt vaskemiddel. Det er viktig at alt vaskemiddel skylles godt ut.

Hvor mange grader skal sengetøy stå på?

60° er tilstrekkelig, og fjerner det meste av midd og bakterier. Vask helst nytt sengetøy før du tar det i bruk første gang for å fjerne overskuddsfarge. Sengetøy av fin bomullskvalitet bør helst ikke vaskes sammen med håndklær av frotté for å unngå nupping.

Hvor ofte vaske silke sengetøy?

Silke er et organisk materiale som har gode selvrensende egenskaper. Det er derfor ikke nødvendig å vaske silken like ofte som sengetøy i andre tekstiler, og dersom man lufter den ofte kan man redusere behovet for vask enda mer.

Hvordan oppbevare syntetisk sovepose?

Oppbevaring. Det aller beste er om soveposen kan oppbevares i full størrelse, gjerne hengende, men det tar mye plass. Om du allikevel oppbevarer en syntetisk sovepose sammenpakket så husk å ikke rulle den sammen på samme måte hver gang du pakker den ned.

Hvorfor bruke sovepose?

Disse posene anbefales i noen land (bl. a. Tyskland og Nederland) for å forebygge krybbedød. En fordel med sovepose er at babyen ikke risikerer å få dyna over hodet, noe som kan føre til at det blir tett og varmt og dårlige pusteforhold.

Kan barn sove i voksen sovepose?

Enkelte produsenter oppgir komfortgrense basert på skjønn. Andre angir et bruksområde for posen eller temperaturgrensen for en tilsvarende voksenpose. For et barn på 25 kg og 125 cm (en typisk sjuåring) anbefaler vi å legge grensen ca. 4 grader høyere enn kvinnegrensen (EN) for en lik voksenpose.

Hvordan vaske syntetisk sovepose?

VASK AV SOVEPOSER MED SYNTETISK FYLL
 1. Maskinvask på 40 grader.
 2. Husk å lukke alle glidelåser.
 3. Bruk et såpebasert vaskemiddel, eller litt flytende vaskemiddel (mild type)
 4. Ikke bruk skyllemiddel.
 5. Det anbefales å bruke tørketrommel på lav varme med tennisballer, eller at den henges/legges for å lufttørke i et par dager.

Leave a Comment