Hva er best av elektrisk og vanlig tannbørste?

Bruk av elektrisk tannbørste reduserer trolig bakteriebelegg og tannkjøttbetennelse mer effektivt enn bruk av vanlig tannbørste. Slik konkluderer forfatterne av en oppdatert systematisk oversikt fra Cochrane-samarbeidet.

Hvor ofte skifte hode på elektrisk tannbørste?

På samme måte som man må bytte den vanlige tannbørsten med jevne mellomrom må også tannbørstehodet til den elektriske tannbørsten skiftes ut nå og da. For best mulig rengjøring anbefaler tannlegen derfor å bytte ut børstehodet hver 3. måned.

Hvor lang tid tar det å lade opp en elektrisk tannbørste?

Avhengig av modellen du har, tar det mellom 14 og 22 timer å lade tannbørsten helt opp, og deretter vil batteriet vare i minst fem til tolv dager med pussing (ved pussing to ganger om dagen, to minutter hver gang). Hvis du opplever at dette ikke er tilfelle, er det et par ting du kan prøve.

LES OGSÅ  Hvor stor seng skal hunden ha?

Hva er best av elektrisk og vanlig tannbørste? – Related Questions

Hvordan børster man Tænder med elektrisk tannbørste?

For å bruke en oppladbar elektrisk tannbørste, for enten barn eller voksne, er det bare å ha litt tannkrem på børstehodet og holde børsten i 45 grader, akkurat som med en manuell tannbørste. Så slår du på strømmen og flytter børsten fra tann til tann.

Hvor ofte bør du skifte tannbørste?

Når busten på tannbørsten står til alle kanter er det på høy tid å bytte tannbørste, men også bakterier på tannbørsten er årsak til at tannleger og tannpleiere anbefaler oss å bytte tannbørste minst 4 ganger i året. Snarveier: Tannbørsten bør byttes ut hver 3. måned.

Hvor ofte lade elektrisk tannbørste?

Avhengig av kraften til batteriet, bør du kunne bruke det mellom 5 og 14 dager før du må lade det. Noen elektriske tannbørster av høy kvalitet kan ha en batterilevetid på opptil 30 dager.

Kan man bruke elektrisk tannbørste når man har regulering?

Du kan gjerne bruke elektrisk tannbørste. Tannbørsten blir fortere slitt når man har regulering og skal byttes når børstehårene begynner å sprike. Vi anbefaler bruk av fluortannkrem og ekstra fluor i form av fluorskyll (0,2% NaF) gjennom hele behandlingen.

Hvordan gjøre ren elektrisk tannbørste?

Slik rengjør du Oral-B iO elektrisk tannbørste

Pass på å skylle godt inni toppen av håndtaket og inni børstehodet. Tørk alle delene før du fester børstehodet på håndtaket. Oppbevar tannbørsten stående slik at den kan lufttørke. Rengjør laderen jevnlig med fuktig klut etter å ha trukket ut ledningen.

LES OGSÅ  Hva kan man bruke istedenfor sprøytepose?

Hvor lenge skal man pusse tennene?

Hvor lang tid skal tannpussen ta? Vi anbefaler at du bruker to minutter på tannpussen, to ganger daglig. Puss tenner når du står opp om morgnen og når du legger deg for kvelden. Å pusse tenner regelmessig er viktig for å redusere oppbygning av plakk.

Er det best å pusse tenner før eller etter frokost?

Hvis du griper tannbørsten som noe av det første du gjør om morgenen, gir du dermed tennene ekstra beskyttelse mot syre i maten. Tannpussen stimulerer dessuten spyttproduksjonen, noe som gjør munnen klar til å bryte ned mat. Så vitenskapens anbefaling er klar: Puss tennene før du spiser frokost.

Kan man pusse tennene 3 ganger om dagen?

I følge Norsk Tannpleierforening bør du pusse tennene i minst to minutter. Man skal også pusse tennene minst to ganger om dagen, gjerne tre, en puss etter hvert måltid. Man må i det minste pusse tennene om morgenen etter frokost, og på kvelden etter kveldsmat.

Er det lurt å pusse tennene før frokost?

Og så er det ikke så lurt å pusse tennene rett etter å ha drukket juice eller brus, forteller Elde. Men glemmer du å pusse før frokost, er det lurt å ta en puss etterpå. Pussen sliter kanskje litt mer på emaljen, men det er enda viktigere å få vekk matrester som kan bli et festmåltid for bakterier.

Kan man drikke te etter man har pusset tenner?

Du kan godt drikke te etter at du har pusset tennene, men tennene har veldig godt av en «pause» fra alt vi tar inn av mat og drikke. Om man går fra frokost til tannpuss, og rett videre til te, så vil belastningen av tennene være nokså konstant.

LES OGSÅ  Hvilke bær kan hunder ikke spise?

Skal man skylle munnen med vann etter tannpuss?

Husk tanntråd eller mellomromsbørste! Ikke skyll munnen med vann rett etter tannpussen. Bruk heller munnskyllevann med fluor. Fluortabletter kan være nyttig om du ofte er plaget med hull i tennene og/eller har munntørrhet.

Hvor ofte bør man ta tanntråd?

Vi anbefaler at du bruker tanntråd hver dag. En gang om dagen er tilstrekkelig for de fleste. Det er best å bruke tanntråd om kvelden.

Kan tanntråd fjerne tannstein?

Det er ikke lurt å forsøke å fjerne tannstein selv. Da kan du skade både tennene og tannkjøttet. Av og til kan det skje at tannstein løsner seg selv når du bruker tanntråd eller tannpirker. Men dette betyr ikke at du har fjernet all tannstein.

Skal man skylle bort tannkrem?

Tannkremen inneholder vanligvis fluor. Fluor er bra for tennene, og motvirker dannelsen av hull. Derfor anbefaler vi av og til at man ikke skyller munnen rett etter tannpussen, slik at litt av tannkremen får ligge igjen.

Er det lurt å bruke munnskyll?

Ny forskning viser at stort forbruk av munnskyllevann kan ha en helseskadelig effekt. Nå oppfordrer tannlegene til å kutte ned på bruken. Tannlegene anbefaler en god tannpuss i stedet for utstrakt bruk av det potensielt skadelige munnskyllevannet. Artikkelen er flere år gammel.

Hvilken munnskyll anbefaler tannleger?

Gullstandarden, det munnskyllevann som vi anbefaler terapeutisk, dvs. etter kirurgisk inngrep, under tannkjøtt og periodontitt behandling er 0,12-0,2% klorheksidinnhold munnskyllevann. Eksempler her er Corsodaily og Curasept.

Leave a Comment