Hva er best å vaske terrassen med?

Det mest miljøvennlige er å skrubbe med litt oppvaskmiddel, for så å skylle terrassen igjen med hageslangen, ifølge Elisabet Høye som har skrevet vaskeboken «Ren glede». Alternativt kan du skrubbe med Husvask i vannet, det fjerner sopp og grønske, eller Klorin som bekjemper sopp— og muggdannelse.

Hvordan bli kvitt grønske på terrassen?

Til terrassevasken trenger du:
 1. Kraftvask eller husvask.
 2. Er det tegn til mugg, kan du bruke litt klor, bruk en ½ dl per liter kaldt vann.
 3. Det holder lenge å spyle av med hageslangen for å fjerne grønske – ikke bruk høytrykksspyler da denne kan flise opp treverket.

Kan man vaske terrassen med husvask?

Årlig vask av terrassen

Skal du bare vaske terrassen å ikke etterbehandle den, så holder det at du bruker Opus husvask. Bruker du et sterkere vaskemiddel, risikerer du å få en mye større jobb enn du hadde tenkt da du kan risikere at beisen kan flasse av. Husk at gråvær er godt vaskevær!

LES OGSÅ  Kan man ha eføy inne?

Hva er best å vaske terrassen med? – Related Questions

Hvordan blande eddik og zalo?

Blandingsforholdet har nemlig en del å si, og det er mange som bruker alt for lite eddik i forhold til Zalo. Du kan gjerne eksperimentere litt, men som hovedregel anbefaler vi omtrentlig 1 del eddik og 1 del Zalo. Et 50/50-blandingsforhold, med andre ord.

Hva kan man vaske huset utvendig med?

Slik vasker du huset utvendig

Du trenger: Jotun 2-i-1 Husvask og Soppfjerner, påføringsflaske, børste, og vannslange eller høytrykksspyler. Bruk gjerne hansker og beskyttelsesbriller, Jotun 2-i-1 Husvask er ikke skadelig, men det kan være irriterende med sprut mot øyne og hud.

Kan man bruke kraftvask på terrassen?

Vask terrassegulvet med kraftvask, eventuelt med terrasserens hvis det er svært skittent. NB! Terrasserens må påføres fuktig terrasse. Hvis treverket tørker ut, må det fuktes på nytt.

Hvordan vaske terrassen?

Vi viser deg hvordan du raskt og enkelt renser terrassen.

Steg for steg:

 1. Bruk en kost og hageslange, spyl bort løv og smuss.
 2. Dekk til vegg og andre ting som kan ta skade av terrasserensen.
 3. Påfør terrasserens ved hjelp av en rulle.
 4. La middelet virke i 10-15 min.
 5. Skrubb terrassen skinnende ren.

Hvordan vaske terrasse fliser?

Spyl bort vaskemiddel og smuss med hageslangen eller terrassevaskeren på høytrykksspyleren. Bruk rikelige mengder med vann. Når du har fått bort alt kan du bruke en nal for å fjerne vannet, og vipps så er uteplassen ren og pen igjen. Bruk hageslangen istedenfor høytrykkspyler for å ikke skade flis og fug.

Hvordan vaske royalimpregnert terrasse?

Mild husvask og vannslange er nok

For årlig rengjøring er det tilstrekkelig å skrubbe lett med en stivbørstet kost for å løsne rusk og rask, før du skyller godt med hageslangen. Det kan være lurt å vaske flere ganger gjennom sesongen, smuss og groe tar opp fuktighet som igjen danner grobunn for mer smuss.

LES OGSÅ  Hva liker mark å spise?

Hvordan vaske terrassen med eddik?

Fjern rensen med eddikvann

– Spyl først terrassebordene godt med hageslangen, og vask deretter terrassen med en oppløsning av vann og eddikk. Når dette er gjort, lar du terrassen tørke, og så er det klart for ny olje eller beis.

Kan jeg vaske terrassen med salmiakk?

Ulike løsninger på å vaske terrasse selv

Det finnes en rekke ulike metoder, og flere rene kjerringråd, som mange gir for å spare penger og gjøre det enkelt. Det kan være å vaske terrasse med klorin, eller salmiakk.

Hvor ofte vaske terrasse?

Vask terrassen en gang i året

Terrassen holder seg fin lenger dersom du vasker den minst en gang i året. Bruk husvask, skrubb lett og skyll godt med hageslangen. Dersom du skal beis eller olje en tidligere behandlet terrasse, må du bruke terrasserens.

Hvor lenge skal terrassen tørke etter vask?

Terrassen trenger 3-4 dager med oppholdsvær til å tørke etter vask, men dette vil variere av temperatur og solforhold. Når terrassen er beiset, trenger den 3-4 nye dager med oppholdsvær til å tørke.

Hvordan vaske betong terrasse?

Slik rengjør du betong utendørs
 1. Spyl først området du skal rengjøre med vann, bruk vannslange eller høytrykkspyler (dersom overflaten tåler det).
 2. Hell STEINFIX 40 utover overflaten og fordel med en kost.
 3. La produktet virke i 5 minutter (må ikke tørke inn på steinen).
 4. Skyll deretter grundig med rent vann.

Hvor lang tid bruker terrassen på å tørke?

Treverket skal være gjennomtørt når du begynner å beise, ikke bare overflatetørt. Her er det mange som feiler. En tommelfingerregel er at det på våren kan ta flere uker før treverket er tørt, mens det på sommeren bør beregnes 2-3 dager med godt og varmt vær.

LES OGSÅ  Hva dreper mose?

Kan man ta to strøk med terrassebeis?

– Du må huske at beis er en transparent behandling, og at fargen du ender opp med vil bli påvirket av fargen på treverket. Det er viktig å ikke la seg friste til å legge på flere og tykke sjikt med terrassebeis, da det fort kan flasse av, forklarer Kristian Sørli, markedssjef i Fargerike.

Hva er best av olje eller beis?

Å olje innebærer faktisk mer arbeid enn nødvendig, fordi du må olje hvert år for at det skal se fint ut. Bruk heller terrassebeis, det er enklere og har en varighet på inntil 3 år. Med terrassebeis får du dessuten mange farger å velge blant!

Kan man olje terrassen i sola?

I sterkt solskinn bør du unngå å olje terrassen. Da kan oljen rekke å tørke før den trenger inn i treet. Du bør heller ikke olje for sent på kvelden, da kan det legge seg dugg på overflaten før den tørker.

Hvordan vaske ubehandlet terrasse?

Bland vaskemiddel med vann i forholdet 1 til 10. Dusj ut over terrassen og la det virke 5-10 min før du begynner å skure. Det er best å gjøre dette når det er overskyet og treverket ikke er alt for varmt, kan gjerne utføres en dag det yrer litt, da løser man mye bedre opp overflatesmusset.

Leave a Comment