Hva er best å spise for å miste fett?

Forsøk har vist at personer på diett som spiser mye frukt og grønnsaker, mister mer fett enn personer på diett med lite frukt og grønnsaker. Årsaken er at frukt og grønnsaker gir stor metthetsfølelse og er fiberrikt. – Pære, eple, kiwi, plommer, grønn banan er JA frukter for fettforbrenningen.

Hva er bra å spise etter styrketrening?

Tips til lette måltider etter trening som gir deg karbohydrater og proteiner:
 • Smoothie med yoghurt, frukt og bær.
 • Brødskive med proteinrikt pålegg som ost og skinke, eller en toast.
 • Fruktsalat med yoghurt.
 • Et glass sjokolademelk eller hjemmelaget smaksatt melk.
 • Et glass melk eller sjokolademelk og en banan.

Er havregryn bra å spise etter trening?

Glykogen gir musklene drivstoff, og både sportsdrikker og havregryn med melk fyller glukogenlageret i musklene etter trening, men havregrynene gjør det raskest og mest effektivt. Andre fiberrike frokostprodukter har samme effekt.

Hva er best å spise for å miste fett? – Related Questions

Hvorfor spise banan etter trening?

En banan kan være lurt å spise både før og etter fysisk aktivtet/trening da kroppen fort tar til seg næringen. Banan kan også være et fint mellommåltid , bananen gir både rask energi, med mange gode næringsstoffer.

Er havregrøt slankemat?

Havregrøt gir langsom blodsukkerstigning, en god, langvarig metthetsfølelse og god fordøyelse. Det er en smart start på dagen både når du skal ned i vekt, eller ønsker å holde vekten, sier Torunn Nordbø, ernæringsfysiolog ved Opplysningskontoret for brød og korn.

Hva bør man spise etter intervall?

Mellom 1-3 timer etter du har trent løping bør du få i deg et måltid som har et høyere proteininnhold, og som også inneholder sunt fett og karbohydrater. Som for måltidet rett etter trening, trenger du ikke å få i deg mange kalorier for optimal effekt.

Er Biola bra etter trening?

Biola. Ta gjerne et glass Biola eller lignende i løpet av et par timer etter trening. Når du presser deg selv, svekkes immunforsvaret, og kroppen er mer utsatt for bakterier og virus.

Er det bra å spise banan før trening?

Banan før trening: Bananen gir deg raskt energi og passer perfekt som et lite mellommåltid før trening. Dessuten inneholder banan en rekke viktige næringsstoffer.

Hva er lurt å spise før trening?

Dette bør du spise før trening
 • Grove brødskiver eller grove rundstykker med ost og skinke, egg eller fiskepålegg.
 • Havregrøt eller sportsgrøt med bær og nøtter.
 • Pastasalat med ost.
 • Omelett servert med grønnsaker og grovt brød.
 • Kornblanding med melk og bær.
 • Kjøtt eller fisk med tilbehør.

Hva skal jeg spise for å gå ned i vekt?

Helsedirektoratets kostråd anbefaler grove kornprodukter, frukt, belgfrukter, grønnsaker og fisk, og begrenset inntak av snacks, sjokolade og andre søtsaker. Det er mulig å gå ned i vekt ved å følge disse rådene, ved samtidig å være bevisst mengden mat du spiser.

Er yt bra etter trening?

YT er et godt alternativ til annen mat etter trening, men ikke la det komme på toppen av det daglige energiinntaket du allerede har. Inkluder det heller i kostholdet ditt, og legg kveldsmåltidet eller lunsjen til etter treningen.

Hva skal man spise etter trening på kvelden?

Eksempler på gode kveldsmåltider etter trening kan være havregrøt eller musli med melk/yoghurt og banan eller annen frukt/bær, brødskiver med pålegg som ost og skinke, egg, makrell i tomat, leverpostei etc., omelett eller en salat.

Er omelett bra etter trening?

Omelett gir deg gode proteiner fra både egg og cottage cheese. Ikke bare smaker de skikkelig godt, med havregryn, melk, egg og banan er disse pannekakene veldig næringsrike. Et godt valg etter trening.

Er det usunt å spise sent?

Det er en myte at du legger på deg om du spiser etter klokken 20. Det er faktisk bedre å spise litt istedenfor å legge seg sulten. Å legge seg sulten gir ikke god søvn, og nok søvn er en viktig faktor i forhold til vekt.

Hva er best å spise til kveldsmat?

Her finner du gode og raske tips og forslag til hva du kan servere til kveldsmat.
 • Toast med avokado og egg.
 • Bagel med kremost og røkelaks.
 • Havregrøt med yoghurt, friske bær og pistasjnøtter.
 • Grove matmuffins med ost og skinke.
 • Søt toast med brie og bær.
 • Smoothie bowl med ananas og mango.
 • Hjemmelaget havregrøt.

Er havregrøt sunt til kveldsmat?

Anbefaler: Havregrøt er et bra alternativ. Den inneholder et stoff som senker kolesterolet, samt fiber som holder fordøyelsen i gang, og flere vitaminer og mineraler. Eller spis andre fullkornprodukter og magert protein som metter.

Er det bra å spise havregrøt til kvelds?

Vanligvis spiser vi havregrøt til frokost med sukker og kanel, syltetøy eller friske bær. Det er veldig godt. Havregrøt er også godt som middag eller kveldsmat, men om kvelden er det mange som ønsker noe salt, eller mer sammensatte smaker.

Hva er en sunn kveldsmat?

Bland sammen litt mager yoghurt, müsli, bær og nøtter. Lag en skål med oppskåret frukt, vaniljekesam og nøtter. Lag en sunn smoothie av frukt, bær og/eller grønnsaker. Lag hjemmelagde, grove scones, grove vafler eller grove pannekaker.

Hva slags pålegg er sunt?

Eksempler på sunt kjøttpålegg er kokt skinke, bankekjøtt, roastbiff og hvitt kjøtt. Bønner og tofu er også gode alternativ til kjøtt. Belgfrukter som linser, erter og bønner er proteinrike, inneholder lite fett og er uten kolesterol. De fleste kan med fordel spise mer belgfrukter.

Leave a Comment