Hva er best å dyrke i pallekarm?

En sørvendt balkong egner seg best for dyrking av tomater, frukt og bær. På vest- og østvendte balkonger kan du dyrke det meste. Der har du solen jevnt over hele dagen. Nordvendte balkonger egner seg mer for kål og grønne bladgrønnsaker som tåler mer skygge.

Hva kan dyrkes i samme pallekarm?

Salat, mangold og tagetes plantet sammen.
  • Gulrot og gressløk = vinn-vinn.
  • Basilikum og tomat.
  • Bønner/erter og agurker.
  • Solsikker og poteter.
  • Salat og purreløk.
  • Rosenkål (og annen kål) + hvitløk = sant.
  • Utnytt sesongen og ha 2 innhøstinger i en kasse.
  • 3 søstre; mais, bønner/erter og squash.

Hvor mange jordsekker i en pallekarm?

Du trenger ca 200 liter liter jord pr pallekarm. Det vil si at du ved doble pallekarmer trenger åtte vanlige jordsekker. Det blir mange sekker om du skal fylle mange pallekarmer, så undersøk lokalt om det finnes firma som selger jord i løsvekt (du må ha en henger), feks så har mange kommuner kompostjordsalg.

Hva er best å dyrke i pallekarm? – Related Questions

Hvordan sette poteter i pallekarm?

Ta frem settepotetene dine og grav dem 10 cm ned i jorda, med avstand på ca 20 på cm og dekk til. Poteter er ikke spesielt næringskrevende, men litt gjødsel i starten av sesongen skader ikke. Setter du poteter i bøtter/potter holder det med en pr potte. Standard pallekarm kan du ha 8-10 poteter pr kasse.

Hva er enklest å dyrke?

Sukkererter, bønner, spinat, salat, ruccola, reddik, dill, gulrot og mangold er eksempler på grønnsaker som er enkle å dyrke selv. De gror lett og gir avlinger på ganske kort tid. Etter hvert kan du plukke grønnsakene direkte fra hagen eller plantekassen.

Hvor mange gulrøtter i en pallekarm?

Står gulrøttene for tett kan de bli ganske små. En normal pallekarm får plass til 4-5 lange rekker med gulrot.

Hvor mange kålplanter i en pallekarm?

En pallekarm rommer fire frø av kål eller blomkål. Grønnkål og palmekål kan stå litt tettere, men ikke mindre enn 40 cm mellom plantene. Plantene skal plasseres litt dypere enn de gjør i pluggen. Dekk til litt jord rundt og sørg for å vanne umiddelbart etter planting.

Hvor mange jordbær i en pallekarm?

60×80 cm. En hel pallekarm er derimot 120×80, der kan du da ha åtte-ni planter med normal avstand.

Hvor mange liter rommer en pallekarm?

En standard pallekarm rommer omtrent 200 liter jord, så hvor mye jord du trenger kommer an på hvor høy plantekasse du velger å bygge.

Hvordan gjødsle pallekarmer?

De små spirene må ikke få for mye næring i begynnelsen. Grav derfor ut de øverste 20 cm av jordlaget i pallekarmen. Fyll på med et lag hestemøkk eller annen organisk gjødsel, vann godt og legg jorden tilbake. Når de små planterøttene vokser vil de etter hvert nå ned til næringen.

Hva koster en pallekarm?

Produkt Mål Pris
Pallekarm 1/1 1200×800 184.-
Pallkarm 1/1 brukt 1200×800 84.-
Pallekarm 1/2 600×800 148.-
68.-

Hvor mange jordskokk i pallekarm?

Er du helt fersk som hage-interessert, kan du sette jordskokk-knollene i en dobbel pallekarm. Da har den dyp nok jord, men den klarer ikke “stikke av” og spre seg til hele hagen din.

Kan jordskokker overvintre i jorden?

Jordskokk krever en del næring spesielt mot slutten av sesongen. Knollene kan overvintre i jorda og tåler helt ned til 20-30 minusgrader (luft-temperatur).

Skal jordskokk ha gjødsel?

Jordskokk krever lite stell. Men den er glad i næring og skal derfor gjødsles et par ganger i løpet av sesongen, særlig i slutten av sesongen. Planten trives i de fleste jordtyper. Ofte blir ofte dyrket på lette, sandholdige jordarte for å gjøre innhøstingen av knollene enklere.

Kan man klippe jordskokker ned?

Om høsten når alt liv går i dvale, klipper jeg stilkene. Jeg lar det stå igjen ca. 15 cm.

Hvor dypt settes jordskokk?

10-12 cm dypt. Skal du ha skikkelig mange, kan de dyrkes på “drill”, det vil si opphøyde bed i lange rader, sånn som poteter. JORDSKOKKER LIKER god kompostjord. Legg et godt lag med omdannet kompost oppå jorda og bruk gjerne et stikkegreip til å løsne jorda, før du legger knollene nedi og dekker over.

Hvor trives jordskokk?

Planten trives på de fleste jordtyper, men blir ofte dyrket på lette, sandholdige jordarter for å gjøre høstingen av knollene enklere. Jordskokk krever en del næring spesielt mot slutten av sesongen. Knollene kan overvintre i jorda og tåler helt ned til 20-30 minusgrader (luft-temperatur).

Hva vil det si at jordskokken er flerårig?

Planten er flerårig og blir opptil 2,4 meter høy, med gule blomster. Skuddene er ettårige og visner om høsten. Fra en knoll dannes det flere forgrenete stengler med ovale blader på stilker.

Kan man spise skallet på jordskokk?

Børst jordskokkene grundig, og kok dem i lettsaltet vann med skallet på. Skallet er tynt og spiselig, men kan også skrelles. Bare husk at den fort blir sort når den er skrelt!

Leave a Comment