Hva er 5 meter fotball?

Sparkes ballen direkte i motstandernes mål skal det dømmes målkast. Alle motspillere skal være 5 meter fra ballen ved alle innspark.

Hvor stor er en 5-er bane?

Spillebanen bør være minimum 30 x 15 m. – maks. 40 x 20 m.

Hvor lenge varer en omgang i 5-er fotball?

En fotballkamp for senior-spillere varer i to omganger à 45 minutter, altså til sammen 90 minutter. I kampen er det er en pause på ca. 15 minutter mellom hver omgang.

Hva er 5 meter fotball? – Related Questions

Er det lov å kaste ballen i mål?

Dersom keeperen gjør et mislykket forsøk på å klarere ballen etter et tilbakespill, kan han/hun nå ta ballen med hendene for å få kontroll. Det målvaktene derimot ikke får lov til, er å score ved å kaste ballen i motstanderens mål.

Når begynner man med 7 fotball?

I klassene 10, 11 og 12 år spilles det 7er fotball. Der 5er lag i spilleplanen er satt opp mot 7er lag, skal begge lag spille 5-er fotball.

Er det straffe i 5er fotball?

Straffespark tas fra åtte (8) meter, rett foran mål. Mål kan ikke scores direkte fra innspark (uten at andre spillere har berørt ballen). Det er ikke tillatt å kaste ballen over midten ved målkast, men det er tillatt når målvakten skal frigjøre ballen etter redning.

Hvor stor er en 9 bane?

9‘er fotball har så langt bare gitt gode tilbakemeldinger på at det er en fin overgang fra 7’er til 11’er fotball. I Buskerud har vi valgt at det spilles på langs av banen (67-72 m) og vi har fulgt anbefalingen fra NFF å bruke 11’er mål.

Hvor stor er en 11 bane?

For internasjonale kamper må bredden være mellom 64 og 75 m, og lengden må være mellom 100 og 110 m. Underlaget skal være gress, eller FIFA-godkjent kunstgress. FIFAs regler sier at en full bane (for to lag på elleve spillere) skal være 68 × 105 m.

Når begynner man med 9 er fotball?

Gutt/jente 13-årsklasse: 2 x 35 minutter spilletid. Spillere må være under 13 år, men ha fylt 10 år, ved årets begynnelse. Hvert lag kan ha inntil 9 spillere på banen samtidig, inkludert målvakt.

Når begynner man med kaptein i fotball?

Ungdomsfotball 13-17 år
Alder 13 – 17 år
Spillform – 13 år 9 mot 9 (inkludert målvakt)
Spillform – fra 13 år 11 mot 11(inkludert målvakt)

Hvem spiller 9 er fotball?

9 spillere – åtte utespillere pluss målvakt. I nierfotball må et lag ha minst 6 spillere for å kunne begynne kampen. Stiller laget med færre spillere, regnes laget som uteblitt. Flyvende innbytte, spilleren må forlate banen før innbytter inntrer.

Hvor langt er et 11 mål?

Målet er i str. 7,32 x 2,44 meter og er et standard 11er fotballmål.

Hvor stor er en 7 er bane?

Sjuerfotball spilles med seks utespillere og keeper. For optimal utfordring og mestring anbefaler vi banestørrelse 30 x 50 m.

Hvor lenge spiller G14?

G14: 2 x 35 min. Inntil 7 innbyttere, spillere som har vært byttet ut kan settes inn igjen. J15: 2 x 40 min.

Hvor gammel må man være for å spille seniorfotball?

Etter dagens regelverk må man ha fylt 15 år ved inngangen til kalenderåret for å kunne spille seniorfotball, men det er anledning til å søke om dispensasjon, noe enkelte spillere får innvilget. En eventuell ny aldersgrense på 14 år vil bare gjelde for lavere divisjoner.

Er det offside på 9er fotball?

Det er ikke offside ved målspark. Straffesparket tas 8 meter fra mållinje (spill på tvers). Ved målspark må keeper/spiller ta målspark innenfor et målfelt tilsvarende spilleregel som elleverfotball. Håndheving av gult kort (umiddelbar soning) NB!

Hvor gammel må man være for å delta i Norway Cup?

Norway Cup er verdens største fotballturnering for barn og unge 10 – 19 år, med 3v3 fotball for spillere 6-10 år siste helgen av turneringen.