Hva er 5-er fotball?

Hvor lenge varer en 5er kamp i fotball?

2 x 25 min. 2 x 30 min. For 3-er, 5-er og 7-er fotball: I turneringer kan det være andre spilletider.

Er det straffe i 5er fotball?

Straffespark tas fra åtte (8) meter, rett foran mål. Mål kan ikke scores direkte fra innspark (uten at andre spillere har berørt ballen). Det er ikke tillatt å kaste ballen over midten ved målkast, men det er tillatt når målvakten skal frigjøre ballen etter redning.

Hvor stor er en 5-er bane?

Spillebanen bør være minimum 30 x 15 m. – maks. 40 x 20 m.

Hva er 5-er fotball? – Related Questions

Når starter man med 5er ball?

Ungdomsfotball 13-17 år
Alder 13 – 17 år
Banestørrelse 9 mot 9 (Bredde x Lengde) 45- 50 x 67- 72meter
Banestørrelse 11 mot 11(Bredde x Lengde) 45- 90 x 90 – 120 meter
Ballstørrelse under 15 år Ball str 4
Ballstørrelse 15 år og eldre Ball str 5

Når spiller man 7 er fotball?

Generelle bestemmelser for klassene 10, 11 og 12 år. I klassene 10, 11 og 12 år spilles det 7er fotball. Der 5er lag i spilleplanen er satt opp mot 7er lag, skal begge lag spille 5-er fotball.

Hvor stor er en 9 er bane?

9‘er fotball har så langt bare gitt gode tilbakemeldinger på at det er en fin overgang fra 7’er til 11’er fotball. I Buskerud har vi valgt at det spilles på langs av banen (67-72 m) og vi har fulgt anbefalingen fra NFF å bruke 11’er mål.

Hvem spiller 9 er fotball?

9 spillere – åtte utespillere pluss målvakt. I nierfotball må et lag ha minst 6 spillere for å kunne begynne kampen. Stiller laget med færre spillere, regnes laget som uteblitt. Flyvende innbytte, spilleren må forlate banen før innbytter inntrer.

Hvor lenge varer en 3 er kamp?

Kamptiden er 7 minutter. Avspark startes av førstnevnte lag i kampprogrammet. Hvis ballen spilles ut av banen, igangsettes spillet av motstanderlaget ved innspark fra linjen hvor ballen gikk ut. Det spilles ikke med hjørnespark.

Hvor lang er en 7er bane?

Sjuerfotball spilles med seks utespillere og keeper. For optimal utfordring og mestring anbefaler vi banestørrelse 30 x 50 m.

Hvor langt unna er straffe på 7er?

Straffespark tas 6 meter fra mållinjen i femmerfotball og 8 meter fra mållinjen i sjuerfotball. Alle andre spillere må være 5 m bak ballen. Det er ikke tillatt for spiller som utfører straffesparket å ta returen når den kommer direkte tilbake fra stang/tverrligger.

Når kan man spille 11 fotball?

Spillere må være under 16 år, men ha fylt 12 år, ved årets begynnelse. Hvert lag kan ha inntil 11 spillere på banen samtidig, inkludert målvakt. g.

Er det lov å kaste ballen i mål?

Dersom keeperen gjør et mislykket forsøk på å klarere ballen etter et tilbakespill, kan han/hun nå ta ballen med hendene for å få kontroll. Det målvaktene derimot ikke får lov til, er å score ved å kaste ballen i motstanderens mål.

Er det lov å spille fotball med briller?

Bruk av briller eller skjermlue for målvakten er tillatt.

Er det lov å spille fotball med gips?

Med gips på håndleddet kan hun trene, men får ikke lov til å spille kamp.

Er det offside på utspill?

Det er aldri offside fra innkast eller utspill fra mål. Offside dømmes hvis en spiller får ballen, og er nærmere motstanderens mål enn den nest siste spilleren.

Kan man score fra avspark?

Etter godkjent scoring settes spillet i gang fra midten av det laget som ikke scoret målet. Det kan ikke gjøres mål direkte fra avspark. Benyttes ikke. Dommeren bør gi tilsnakk ved gjentatte overtredelser.

Er skyldig i alvorlig brudd på spillereglene?

er skyldig i alvorlig brudd på spillereglene. er skyldig i voldsom opptreden. spytter på en motspiller eller enhver annen person. fratar motparten et mål eller klarscoringssjanse ved forsettlig bruk av hånden (gjelder ikke målvakt i eget målfelt)

Hvor lenge har keeper lov til å holde ballen?

Regelen som sier at keeper ikke kan holde ballen i mer enn seks sekunder etter at de har fått kontroll på den. Regelen erstattet fireskrittsregelen i sin tid. Men regelen hverken følges eller håndheves.

Er offside indirekte?

Offside-brudd

En offside er den vanligste typen overtredelser som fører til et indirekte frispark.

Leave a Comment